Pictură: Vasilica Adăniloaie, o expoziție de mare succes la Cercul Militar Național

Pictură: Vasilica Adăniloaie, o expoziție de succes la Cercul Militar Național

Este greu să faci articole despre prieteni, dar o să încerc și așa ceva. Unde este limita între obiectiv și afecțiune ?  Cine o stabilește ? Când? Unde ? Pentru cât timp ?

Ne asumăm însă toate riscurile și începem relatarea unui eveniment cultural care a marcat actualitatea artistică…

 

Sala Rondă a Cercul Militar National București găzduiește în aceste zile o nouă expoziție de pictură semnată inconfundabil și cu succes – Vasilica Adăniloaie.

 

d

Sărbătoare! Vasilica Adăniloaie a deschis o nouă expoziție

Au vorbit la vernisaj Dumitru Nicolae Chilia – preşedinte al Asociației Artiștilor Plastici București, actrița Doina Ghițescu, Armand Călinescu, Vergil Cojocaru Cover și  cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, gazetarul Aristotel Bunescu.

d

O parte dintre vorbitori

În expoziție sunt reunite 33 de valoroase lucrări în tehnica ulei pe pânză sau carton presat, în marea lor majoritate peisaje, executate cu pensula, ori cu cuțitul. Nu căutați aici renumitele portrete ale doamnei Adăniloaie, ele sunt de mult plecate peste hotare, în Statele Unite ale Americii, ori în India.

Nu căutați superbele sale marine, sunt pregătite pentru viitoarea expoziție a Ligii Navale, acolo unde este membră, cu drepturi depline, de la data de 23 ianuarie 2018. În afară de Liga Navală, artista face parte din Uniunea Artiștilor Plastici și din Asociația Artiștilor Plastici din București.

f

Un afiș de notat in agenda personală

Acum, pentru a sparge ritmul unui text care risca sa devina prea impersonal, o sa va relatez o întâmplare, care are în mijlocul său un tablou de doamna Vasilica Adăniloaie.

d

Intrarea în expoziție

Aveam în bibliotecă un mic peisaj dăruit, cu ani în urmă, la o altă expoziție a sa. Era în interiorul său o liniște la care veneam uneori, când valurile vieții cotidiene amenințau să ne aducă apa la nas.

Ca în fiecare familie, apar și momente când trebuie să faci un cadou la cineva și de multe ori ne duceam la mica noastră colecție de tablouri. Vine o asemenea zi și începem să facem ,, vizionarea,, . Ajungem în dreptul acestui tablou: ,,Nuu, Vasilica Adăniloaie rămâne în casă,,.

Așa că a rămas, pentru mult timp.

Lucrări semnate V.A.

La fel ca mine, oricine reușește să procure un tablou al său se va despărți cu mare greutate de el, dar sfatul meu este să rămână în familie, pentru generațiile viitoare.

Este o valoare care va crește mult în timp.

d

Lucrări semnate V.A.

Expoziția de la Cercul Militar Național se poate vizita zilnic, până la data de 5 februarie, în intervalul orar 11,00-19,00.

 

Vă urăm să veniți să vedeți această expoziție și să vă rețineți, din timp, tabloul care vă place.

Semnează un admirator fidel,

Bunescu Aristotel

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s