Invitațiile Doamnei Pictura: Vasilica Adăniloaie își confirmă valoarea la fiecare expoziție a sa

În biblioteca mea, un loc anume era dedicat unui mic peisaj realizat, cu ani în urmă de doamna Vasilica Adăniloaie. Alături de cărțile cele mai dragi sufletului, acest peisaj cu o imagine superbă de pădure, reprezenta o firească și necesară continuare în lumea preferințelor artistice, fie ele din literatură și istorie, fie din lumea fascinantă a artelor vizuale.

 

d

Lucrare semnată V.A.

S-a întâmplat să fim puși în situația de a oferi un cadou mai serios și ne-am îndreptat atenția către mica noastră colecție de tablouri. Am ajuns cu toate căutările și în dreptul lucrării semnate inconfundabil Vasilica Adăniloaie….Ce facem, îl dăm, ne despărțim de el?  Era o întrebare care plutea în aer fără a avea curajul să se întrupeze în cuvinte….

,,Nu, nu, nu! Nu dăm tabloul doamnei Adăniloaie” a venit răspunsul foarte rapid.

 Era cel mai bun certificat de prețuire….Și așa a rămas la noi acasă.

 

d

Acum poate să vină toată zăpezile cu viscol pentru artistă. Imagine din arhiva personală

Pentru acest motiv, am avut o mare bucurie să aflu că se deschide, la Cercul Militar Național din București, o nouă expoziție unde aveam să vedem ce mai lucrează Vasilica Adăniloaie.

 

Iar așteptările au fost răsplătite cu vârf și îndesat. Am putut admira 33 de valoroase lucrări în tehnica ulei pe pânză sau carton presat, în marea lor majoritate peisaje, executate cu pensula, ori cu cuțitul.

 

g

Langă lucrările dragi.

 

Artista face parte din Uniunea Artiștilor Plastici, Liga Navală și din Asociația Artiștilor Plastici din București.

 

Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați pentru început…

M-am născut la 7 ianuarie, anul 1958, în Fierbinți, județul Ialomița într-o familie de țărani onești și muncitori, am fost al doilea copil, după fratele meu mai mare cu 17 ani și jumătate. Am primit o educație sobră, iar părinții mei au fost de vârstă înaintată.

 

Am terminat liceul în localitate, colegii îmi spuneau „rusoaica” deoarece aveam abilități pentru această limbă, dar și alură specifică. Sunt căsătorită și pictez de la vârsta de…. 50 de ani.

 

d

Lucrare semnată de V.A,

Vă simțiți bine în lucrări de dimensiuni mai mici, ori preferați suprafețele mari ?

 

Picturile mele au dimensiuni diferite, de la miniaturi, până la 70/ 80 cm, confortabil mă simt în dimensiunile cu mărime medie.

d

Lucrare semnată de V.A.

Ce proiect apropiat aveți?

 

În anul 2018, sigur voi continua cu dăruire să pictez, mereu și mereu, este ca un drog de care nu scap, dar nici nu îmi doresc să scap de așa ceva.

d

Simetrie artistică. Imagine din arhiva personală.

Care au fost pictorii români de la care ați avut ce asimilat în drumul dumneavoastră artistic ?

 

Au fost mai mulți pictori de la care am învățat multe lucruri despre pictură, însă acum este momentul să îl menționez pe vărul meu, pictorul Ion Andrei, omul care m-a descoperit, el m-a îndrumat la început și tot el a fost mentor pentru mine.

d

Lucrare semnată de V.A.

Dar dintre pictorii străini pe cine putem menționa?

 

 

Dintre pictorii celebrii admir Monet, Vermeer și Shishkin.

 

 

  • În ce măsură colecțiile de muzeu sunt o sursă de inspirație, o etapă de acumulări, locul unde doriți să tezaurizați și dv peste vreme cele mai importante lucrări ?

Muzeele sunt o sursă inepuizabilă de inspirație, de avânt artistic, stimulent pentru a continua și gândind că peste timp și o parte din ceea ce lucrez acum, o să fie apreciat și de alte generații de admiratori ai artelor vizuale…

 

Ce va urmat acum în drumul dumneavoastră artistic ?

 

 

Pentru anul 2018,îmi doresc o nouă expoziție cu o tematică anume, visată la propriu, încă din vremea când încă nu pictam, dar se pare că Dumnezeu de pe atunci avea un plan cu destinul meu și cu ajutorul Lui, sper să realizez.

 

Înainte de a vă mulțumi neformal pentru acest dialog interesant vă rog la final să adresați un gând pentru cititorii acestui interviu care vă descoperă cu plăcere universul dumneavoastră artistic.

Mulțumesc mult cititorilor acestui articol pentru timpul acordat, nu voi dezamăgi, vă asigur,  îi voi încânta cu lucrările mele, pe care le fac nu atât cu mână și cu pensula, ci cu sufletul și cu gândul! Mulțumesc pentru tot!

 

Aici se termină dialogul nostru.

Să urăm artistei și soțului său, care o sprijină mereu cu dedicare, sănătate și liniște.

 

Semnează un admirator fidel

 

Bunescu Aristotel

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s