LUMINIȚA PUJINA CUCEREȘTE LUMEA CU OPERE DIN PERLE

În deceniile de cercetări în lumea artelor vizuale, efectuate în țara noastră, dar și peste granițele României am descoperit multe tehnici de lucru, precum și numeroși artiști cu cele mai diferite trăsături de caracter.

 

d

Atelierul. Imagine din arhiva personală

Este însă pentru prima dată acum când mă întâlnesc în drumurile mele cu un creator care folosește mărgelele de nisip.

Dacă ne gândim că perlele sunt niște fire de nisip care au adunat în jurul lor sideful unor superbe scoici, tot așa, și în cazul Luminiței Pujima, ele adună în jurul lor multă armonie, migală, suflet, har și dau ca rezultat niște lucrări de valoare deosebită. De aici și titlul rândurilor de față: LUMINIȚA PUJINA CUCEREȘTE LUMEA CU OPERE DIN PERLE.

Dar, a venit vremea să o lăsăm pe artistă să facă puțină lumină în atelierul propriu. Vom descoperi multe lucruri foarte interesante, vă asigur….

 

 

d

Cu una din operele sale. Imagine din arhiva personala

,,Fac artă decorativa, flori din mărgeluțe de nisip, copăcei Feng shui , pictură pe sticlă și diferite aranjamente decorative.

 

Dar ceea ce ador să fac este mozaicul de mărgeluțe de nisip pe lemn.

 

d

Lucrare semnată V.P.

Cred cu tărie că priceperea și harul le am dăruite de Divinitate, cred în Dumnezeu și în bunătatea oamenilor, iar inspirația mi-o iau așa, cum vine din viața de zi cu zi sau pur și simplu…nu mă inspir de undeva anume, am anumite viziuni pe care le pun pe hârtie și mai apoi pe lemn .

 

d

Lucrare semnată V.P.

Fac tablouri de diferite dimensiuni…15/20, 20/30, iar cele mai mari sunt de 25/40 cm.

 

Pictorii români pe care îi iubesc și care mă inspiră mult sunt următorii: Ștefan Luchian pentru frumoasele sale picturi cu flori, apoi este Nicolaie Tonitza căruia îi ador portretele, sigur, mai sunt în continuare nume precum  Nicolae Grigorescu, Camil Ressu…

 

d

Lucrare semnată V.P.

Dintre pictorii contemporani, ador lucrările pictorului Sabin Bălașa dar și tablourile unor pictori din zilele noastre precum Cătălin Alexandru Chifan de la Suceava, Carmen Florian din București, Luviu Șoptelea, Talida Elena Guznac , Marcel Alexa – Botoșani.

 

d

Imagine din atelier.

Pictorii străini care mă inspiră și pe care îi iubesc mult sunt Michelangelo Buonarroti, Pablo Picasso , Leonardo da Vinci, dar mai ales Paul Cèzanne și Vincent van Gogh…ultimii doi chiar idolii mei”.

a

Cu soțul care o susține mereu.

Acestea au fost cuvintele rostite, cu multă amabilitate, de Doamna LUMINIȚA PUJINA, atunci când am solicitat câteva date pentru redacția noastră.

La finalul acestui articol, mai rămân două lucruri de făcut…În primul rând, să admirați lucrările sale, iar apoi să sperăm că vom avea ocazia să mai scriem despre LUMINIȚA PUJINA.

 

Aristotel Bunescu

Publicitate

Un gând despre „LUMINIȚA PUJINA CUCEREȘTE LUMEA CU OPERE DIN PERLE

  1. E vecina mea si sunt mandra ca o am in preajma .Are mult simt artistic si chiar daca unii nu cred si poate uneori au dubii in privinta creatiilor ei ,eu cred in potentialul ei si ii doresc mult suces !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s