Invitațiile Doamnei Pictura: Vasilica Adăniloaie imortalizează natura

Ne bucurăm mult să avem ocazia unui nou interviu cu dumneavoastră. A fost finalizată recenta expoziție găzduită, cu generozitate, de Cercul Militar Național din București. Care sunt concluziile dumneavoastră ?

De curând am încheiat expoziția de la Cercul Militar din București. Deși în plină iarnă, o galerie frumoasă, elegantă, cu o expoziție care mi-a adus satisfacții, deși nu le prevăzusem.

c

Lucrare semnată V.A.

Remarc faptul că această galerie este insuficient luminată. Are numai lumină artificială.

Până unde au ajuns peste granițe lucrările dumneavoastră ?

Multe lucrări de data aceasta au plecat în țară, din alte expoziții ajungând de a lungul anilor în multe colturi ale lumii. Amintesc aici state precum Israel, Franța, Grecia, Germania, Statele Unite ale Americii, apoi Japonia, India și China.

Dar prin România, unde pot fi găsite lucrări care vă poartă semnătura?

d

Autorul și două din tablourile sale

Și în România sunt câțiva colecționari care dețin și până la 10 lucrări cu semnătura mea. Desigur sunt și mulți alții care au în colecțiile lor mai mici sau mai mari tablouri din creația mea.

d

Lucrare semnată V.A.

În momentul de față, ce lucrare este pe șevalet ?

Acum este în lucru pe șevalet un peisaj înflorit, o imagine de vară deși afară fulguiește de ceva timp.

d

Lucrare semnată V.A.

Cel mai recent tablou finalizat este ?

Cel mai recent tablou terminat este tot un peisaj. Mă caracterizează și este o plăcere deosebită pentru mine să imortalizez natura.

d

Lucrare semnată V.A.

Ce sfătuiți un părinte care are în față un copil cu înclinații la desen, dar îi place să și danseze, ori să pună pe hârtie povesti? Să încerce și alte arte, ori să insiste pe o direcție anume?

d

Comentând picturile. Imagine din arhiva personală

Sunt mulți tinerii, copii cu înclinații artistice, ar trebui stimulași și încurajați să își dezvolte mereu talentul  în sensul de a experimenta plăcerea artei.

Eu nu am beneficiat la timp de aceasta oportunitate. A fost doar o remarcă a profesorului de desen la o ora de curs: ” le cam vezi”. Așa se face că am înțeles abia la 50 ani care este menirea mea.

d

Se dezbat problemele artei…

Sunteți exponenta picturii realiste în buna sa tradiție pe care o găsim în istoria artelor vizuale ilustrată de nume celebre. Vreau să vă întreb ce părere aveți despre cei care îi îndrumă pe tinerii abia ieșiți de pe băncile liceului și fac primii pași în dificilul drum artistic, să treacă direct la experimente și instalații. Îmi amintesc amuzat de o întâmplare. Un asemenea  ,,artist,, a pus în sala sa de expoziție câteva jurnale mototolite pe jos, o continuare de fapt a experimentelor de pe simeze. A doua zi, el întreabă intrigat, unde sunt lucrările mele? A fost cu mătura femeia de serviciu dimineață pe aici, a primit răspunsul…

Tinerii artiști, pot experimenta, pot așeza pe pânza ceea ce simt, ce îi caracterizează. Arta este aceea care îți lasă spațiu de improvizare, sugerare, de exteriorizare a eului și fiecare dintre artiști se va regăsi într- un anume stil și mod de exprimare.

La final, vă rog să transmiteți oamenilor care au citit aceste rânduri un gând din partea dumneavoastră…

 

În încheiere, transmit iubitorilor de artă toată considerația mea, iar pe simezele care le vor admira le urez să poată găsi tot ceea ce le încântă simțurile!

Vă mulțumesc.

 

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s