Invitațiile Doamnei Pictura:  LILIANA RADU descoperă veșnicia prin artă

Încep aceste rânduri cu o mărturisire. Am mulți prieteni la Asociația Artiștilor Plastici din București, acolo unde, am descoperit recent, a fost înscrisă chiar mama mea, pictorița Adriana Bunescu.

Despre foarte mulți am reușit să scriu în ultimele decenii, în ziare, reviste și agenții de presă. Iată, astăzi, este momentul să vă prezint, cu mare plăcere, un alt creator de forță care activează, cu succes, dar de foarte curând, în cadrul asociației. Este vorba despre Liliana Radu, cea care a descoperit veșnicia prin intermediul artei, m

d

Liliana Radu vă oferă din minunatele sale tablouri câteva reproduceri în acest articol. Imagine din arhiva proprie.

ai precis spus, prin intermediul picturii.

Am lansat o invitație pentru a ne oferi câteva  rânduri, pentru a cunoaște pe cea care a început să activeze în asociația menționată, abia în anul de grație…2017. Cu toate acestea, dacă îi veți privi, cu mare atenție, tablourile veți observa că Liliana Radu pictează cu mare dezinvoltură, o calitate care vine cu anii de lucru în fața șevaletului din atelier.

Liliana Radu a răspuns cu mare amabilitate agenției noastre de presă.

d

Invitația la liniște. Lucrare de Liliana Radu

 

,,Mă numesc Liliana Radu, iar preocuparea mea este …arta plastică. Am ales să mă exprim prin pictură, deoarece iubesc tot ce este frumos și așa am înțeles că poate rămâne momentul ancorat în veșnicie”.

Aici, artista se referă desigur la faptul că un moment de inspirație în a reda, spre exemplu, pe pânză splendorile din grădina proprie, rămâne mult timp vizibil. Dacă, la interval de decenii, tabloul este recondiționat, el, cu siguranță, va putea fi admirat inclusiv de generațiile viitoare.

d

Lucrare de Liliana Radu

Legat de principalele tehnici folosite, Liliana Radu ne-a declarat, în exclusivitate, pentru agenția noastră de presă: ,,Metoda mea de lucru este următoarea. Fac tablouri pe pânză, în vopsele de ulei sau acrilice. Folosesc pensula ori cuțitul”.

Am fost curios, în continuare, să aflu dacă artista preferă suprafețele mici pentru tablourile sale, ori se simte mai confortabil pe niște suprafețe de lucru mari, mult mai generoase din punct de vedere al spațiului…

d

Lucrare de Liliana Radu

 

Foarte sigură pe ea, Liliana Radu a răspuns foarte concis din nou: ,,Îmi place să lucrez pe orice dimensiune”.

d

Lucrare de Liliana Radu

În sfârșit, am dorit să aflu dacă Liliana Radu palpită doar pentru arta formelor, volumelor și armoniilor cromatice, ori mai are și alte preferințe în domeniul creației…

d

Lucrare de Liliana Radu

Răspunsul a venit și de această dată rapid:

,,Sunt un om care iubește orice formă de artă”.

d

Lucrare de Liliana Radu

Temele principale sunt deci florile, peisajele, dar și icoanele, acolo unde omul își găsește de cele mai multe ori liniștea, inspirația, încrederea în oameni…

d

Lucrare de Liliana Radu

A fost pasionată de desen și pictură încă din anii luminoasei copilării. În momentul de față, deține lucrări ce se află în tezaurul unor colecții particulare, din țara noastră, dar și de peste hotare. Astfel, tablouri semnate Liliana Radu se află acum  la pasionați ai artei cu adrese în țări ca Germania, Statele Unite ale Americii, Canada, Croația, Franța și Israel.

d

Lucrare de Liliana Radu

Nu vreau să uit că Liliana Radu este o prezență foarte sociabilă, extrem de activă pe rețelele de socializare de pe internet. Vom găsi astfel pe pagina sa numeroase imagini superbe, dar și urări sincere pentru o zi frumoasă, cum vă dorim și noi, ori pentru o noapte liniștită și odihnitoare.

La final, vă rog să permiteți autorului acestor rânduri să ureze mult succes Lilianei Radu și o lungă și luminoasă carieră în domeniul picturii. Ca primă urgență, îi dorim să se realizeze dorința sa de a avea expoziții în marile centre urbane internaționale.

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s