Invitațiile Doamnei Pictura: Dennis Teodorescu trăiește intens între artă și… psihologie

Multe descoperă omul la viața lui! Mă grăbesc să vă pun în lumină cea mai recentă revelație, în materie de arte vizuale. Ea a fost provocată de o vizită la o expoziție colectivă, organizată de  GALERIA ELITE PROF ART, unde, adevărat, erau multe lucruri interesante. Printre ele, niște tablouri cu un mister aparte, imagini de vis, alături de case cu un parfum vechi, care te atrage irezistibil.

Autorul tuturor acestor minuni este pictorul de vocație Dennis Teodorescu din Brăilă…

d

Dennis Teodorescu vă salută de pe ape

Vă invităm să parcurgeți un interviu pe care acest artist de mare talent l-a acordat, cu multă amabilitate, agenției noastre de presă….

Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați pentru          început…

Numele meu este Dennis Teodorescu, sunt născut în Brăila, la data de 12.02.1975, deci am 43 de ani. Din punct de vedere al formării profesionale, parcursul meu este unul destul de sinuos. Pe scurt, după absolvirea Liceului de Arte „Hariclea Darclée” din Brăila, specializarea sculptură, mi-am continuat studiile într-o cu totul altă direcţie, motiv pentru care, în prezent, sunt licenţiat și master în psihologie, domeniu în care îmi desfășor activitatea profesională.

d

Vizitând Sagrada Família (Sfânta Familie)

Privind retrospectiv, analizându-mi trăirile, idealurile, aşteptările, consider că traiectoria mea, de la finalizarea studiilor liceale și până nu demult, reprezintă un cumul de mai mulți factori precum decizii eronate, inconsecvenţă, poate îi un suport insuficient. Chiar dacă poate să pară surprinzător, spun asta, având în vedere faptul că întotdeauna am simţit nevoia acută să creez, deşi timp de peste douăzeci de ani, am rupt complet contactul cu arta, mai exact de când „am început să devin psiholog” și până acum doi ani.

Am reînceput să lucrez dintr-o întâmplare, ce-i drept fericită, în spatele căreia se află un foarte bun prieten care, la un moment dat, m-a rugat să-i pictez un perete. După îndelungi insistenţe din partea acestuia, am cedat rugăminţilor sale şi chiar dacă ceea ce a rezultat consider un fiasco, acela a fost momentul în care mi-am cumpărat materiale şi am reînceput să pictez, dându-mi seama că asta vreau să fac.

d

Dupa ce a terminat peretele prietenului, a făcut pereții din tablourile sale.

Aşadar, după ce s-au scurs peste douăzeci de ani, timp în care am preferat să ignor ceea ce îmi doream permanent, acum sunt student la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Facultatea de Arte, specializarea Pictură.

Practic, îmi împart viaţa între profesia de psiholog şi artă.

Fiind născut într-o familie în care unul dintre părinţi este artist plastic, tatăl meu, pictor şi profesor de arte vizuale, am avut acces neîngrădit la tot ceea ce înseamnă această lume.

d

Dincolo de sărăcie. Lucrare semnată Dennis Teodorescu. Pe urmele tatălui, un tablou din anul 2017

Am început să mă exprim plastic de la o vârstă extrem de fragedă – întotdeauna am făcut-o cu mare plăcere şi din proprie iniţiativă – aspect care mi-a marcat parcursul educaţional ulterior.

Cu toate că pictura m-a atras mereu, în perioada liceului am făcut parte dintr-o grupă de sculptură, din simplul motiv că nu exista şi una de pictură, aceasta din urmă fiind o disciplină studiată de către toată lumea. Mi-a plăcut sculptura, dar mijlocul preferat de exprimare plastică a rămas totuşi pictura.

Care tehnici  sunt preferatele dumneavoastră ?

Evident pictura, cu precădere pictura în culori de ulei.

d

Noapte pe Strada Pietrei. Lucrare semnată Dennis Teodorescu

Vă simțiți bine în lucrări de dimensiuni mai mici, ori preferați suprafețele mari ?

Mă simt la fel de confortabil atât pe suprafeţe mici, cât şi pe suprafeţe mari. Abordarea însă, este diferită. Suprafeţele mici mă îndeamnă către reducerea la esenţă, în timp ce suprafeţele mari, deşi mai dificil de controlat, oferă o mai mare libertate de mişcare. Nu pot spune că tema abordată mă orientează către un anumit format de pânză sau către o dimensiune anume. Şi pentru că tot am adus discuţia în această zonă pot spune că am o temă predilectă: mă fascinează mahalalele, casele vechi, casele părăsite, precum și poveştile cu care sunt impregnate. Am permanent sentimentul că păstrează amprentele trecutului, că dispun de memorie. Nu mă limitez însă la peisaj, abordând și teme precum natura statică, portretul, compoziţii cu personaje, în funcţie de ceea ce simt la momentul respectiv.

d

Podul calicilor.Lucrare semnată Dennis Teodorescu

Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, dincolo de pictură ?

Dincolo de pictură cred și sper că sunt un om normal, cu bune și cu mai puţin bune. Sunt căsătorit, având o soţie minunată din toate punctele de vedere, alături de care îmi place să călătoresc, să văd lumea. Îmi place să pescuiesc, îmi plac plimbările cu barca, soţia mea fiind nelipsită și în aceste activităţi. De fapt, ar trebui să mă exprim la plural, având în vedere faptul că suntem împreună mai tot timpul. Îmi place teatrul, îmi plac filmele, cărţile, ordinea fiind aleatorie.

d

Fata cu ursuleț. Lucrare semnată Dennis Teodorescu

Unde vă vedeți peste 10 ani ?

Peste zece ani, sau poate peste cincisprezece ani, nu știu când se va întâmpla dar îmi doresc cât mai curând,  sper să pot spune că fac doar artă. De fapt, mai mult decât atât, îmi doresc să pot spune că am evoluat în plan artistic. Îmi place să cred că voi fi în stare să las lucrări care vor însemna ceva.

d

Pe drum. Lucrare semnată Dennis Teodorescu

Ca o sinteză a ultimilor doi ani, perioadă care pentru mine reprezintă un nou început, o renaştere, pot spune că am reuşit să particip la câteva expoziţii de grup, cea mai recentă fiind expoziţia intitulată „Paradox” organizată de către Galeria de artă Elite Prof Art și World Trade Center București al cărei vernisaj a avut loc la data de 05.03.2018. Nu în ultimul rând,  amintesc faptul că am lucrări achiziţionate atât în Romania, cât și în Germania, ori Canada.

d

Pe curând!

Acestea au fost cuvintele. Restul? Tăcere, admirație și speranțe.

Tăcere în fața unui miracol, admirație în fața unei minuni, speranțe sa cunoaștem mult mai bine acest pictor înzestrat de Dumnezeu cu un mare har.

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s