Invitațiile Doamnei Pictura: MONICA MARIA MIRCEA a descoperit puterea artistică a mâinilor sale

Stimați cititori, astăzi, pentru că tot este urât afară, dorim să vă oferim un subiect foarte frumos și foarte… călduros.

Este vorba despre lucrările semnate MONICA MARIA MIRCEA, adică artistul care și-a descoperit o putere aparte în interiorul mâinilor sale. De la ea pleacă un impuls finalizat cu tablouri superbe….

d

Monica Maria Mircea vă invită în universul ei minunat…

Iată mărturia artistei: ,,Mă numesc Monica Maria Mircea, m-am născut la data de 19 iulie 1969, într-un sătuc minunat, înconjurat de păduri, pe valea Teleajenului.

      Dintre pictorii români, o admir foarte mult pe Anca Bulgari. Sunt fascinată de minunatele ei lucrări cu flori și peisaje! Dintre pictorii străini, îmi place foarte mult Vladimir Volegov. Iubește să picteze FEMEIA! Lucrările lui mi se par pur și simplu fascinante! Femeile din picturile lui radiază o frumusețe specială care vine din interior. În urmă cu aproximativ o lună de zile, am început să merg la cursuri de pictură. Învăț acolo foarte multe lucruri care mă ajută să descopăr în mâinile mele puteri de care nu am știut!

d

Vladimir și una din muzele sale…

d

Vladimir a surprins fluxul dragostei dintre mama și copil…

         Am încercat să lucrez  sub îndrumarea doamnei profesoare portrete doar în creion. Mi-a plăcut foarte mult și o să continui să încerc sa fac portrete.

d

Portret după imagine …

d

Portretul și …

d

Originalul

Acum am în lucru o iconiță pe pânză. Sper să o termin în curând și să mai lucrez și altele, pentru ca am descoperit că o liniște aparte mă învăluie când lucrez la ea.

d

Aceasta este icoana ….

Cel mai recent tablou finalizat îmi este foarte drag, este primul tablou în care am reușit să „prind” lumina.

d

Muzica, flori, lumină…

Pentru anul 2018, îmi doresc să acord mai mult timp picturii, să încerc să pun pe pânză toate trăirile mele, frumusețea naturii ce ne înconjoară. Îmi doresc foarte mult o expoziție personală. Sper ca Dumnezeu să mă ajute să îmi împlinesc acest vis.

Sunt profund impresionată de picturile din muzee…de extraordinarul talent al pictorilor din veacurile trecute care ne-au lăsat moștenire o comoară neprețuită. Nu visez că vreodată tablourile mele să ocupe locul pe pereții unui muzeu…dar aș fi fericită să știu că înfrumusețează casele unor oameni,,.

Întrebată dacă unui copil i se descoperă plăcerea de a desena, dar și de a cânta desen și ce trebuie să aleagă ? Artista a spus:

,,Eu cred ca trebuie să lăsăm copilul să aleagă cu inima arta către care se îndreaptă! Doar atunci  nimic nu pare greu, nici un efort nu este prea mare, iar rezultatele nu vor întârzia să apară,,.

d

Cu gândul la viitoarele lucrări…

La final, a mărturisit: ,,Celor care îmi privesc lucrările, le doresc ca la rândul lor să descopere ce anume îi face fericiți, ce anule  le încălzește inima,, .

 

Acestea au fost cuvintele și câteva imagini. Dorim celor 3 M multă sănătate, bucurii adevărate în zile binecuvântate…

d

Sa ne revedem cu bine !

Pe curând! Până atunci, ne gândim cu mare plăcere la lucrările semnate Monica Maria Mircea.

Aristotel Bunescu , președinte al Departamentului Critică și Istoria Artei al Uniunii Artiștilor Plastici UAP www.uniuneaartistilorplastici.ro

 

Un gând despre „Invitațiile Doamnei Pictura: MONICA MARIA MIRCEA a descoperit puterea artistică a mâinilor sale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s