NINA POȘAN A INTRAT ÎN CARTEA RECORDURILOR CU O LUCRARE DE ARTĂ PLASTICĂ

 

Vineri, 16 martie, ora 18.00, a avut loc la Casa Schiller vernisajul expoziției: “Tablouri mozaic din coji de oua”, a artistei Nina Poșan.

Evenimentul este important deoarece cu acest prilej a fost prezentat, în original, certificatul care autentifică intrarea în Cartea Recordurilor din România, cu  cel mai mare tablou mozaic din coji de ou. Avem și dimensiunile precise, asta ca să intre definitiv în istorie 3,5 x 1,4 m.

 

d

Tabloul intrat in Cartea Recordurilor din România

De precizat că această lucrare este pe sistem modular, poate să primească încă 2, 4 panouri, pentru a intra în Cartea Recordurilor la nivel mondial. O să îmi facă plăcere să o susțin pe doamna Nina Poșan în acest demers special pentru țara noastră….

f

O parte dintre vorbitori. Foto – Silviu Covaci, căruia ii mulțumim pentru prezență la eveniment

Dar, să revenim la afișul evenimentului….

ASOCIATIA ARTISTILOR PLASTICI BUCURESTI,
va invita la EXPOZITIA PERSONALA NINA POSAN – TABLOURI MOZAIC DIN COJI DE OUA – „ODA FLORII SOARELUI SI NATURII”
de la
Casa de cultura FRIEDRICH SCHILLER Bucuresti
în perioada 16 – 25 martie 2018 între orele 10.00-17.30

Prezinta:

Mariana Duliu Manager al casei de cultura
Nicolae Chilia – presedinte AAPB
Virgil Cojocaru – pictor
Doina Ghițescu – actriță

Ilie Roșianu, critic de artă,

Ion Hultoană, pictor

Aristotel Bunescu, președinte al Departamentului Critică și Istoria Artei al Uniunii Artiștilor Plastici UAP www.uniuneaartistilorplastici.ro

Invitată
Neluta Staicut – artist plastic.  De precizat că Neluța Bunicuța a fost un personaj decisiv pentru buna desfășurare a acestui eveniment cultural 

Nina Poșan s-a născut în anul 1937 în Bucureşti şi este de profesie inginer. Dar lumea artelor frumoase a pasionat-o mereu. ,,M-am născut iubind natura şi culoarea, străzile, casele şi oamenii cu obiceiurile, cu slăbiciunile lor” spune artista .

d

Cu tricolorul și diploma care dovedește intrarea în Cartea Recordurilor. Felicitări din inima! Foto- Silviu Covaci

Din anul 1979 expune în mai multe locuri, dintre care amintesc Ministerul Industriei Chimice, unde a lucrat în perioada 1971-1990, apoi Clubul lucrătorilor în comerţ. Urmează cursurile de pictură la Şcoala Populară de Artă. Remarc anul 1987, cu expoziţia personală organizată cu ocazia întâlnirii cu colegii de generaţie, la 25 ani de la terminarea facultăţii. Lucrează cu fulgi de pasăre, ori mozaicuri din coji de ouă pictate. Tablourile sale se găsesc în colecţii din România, Germania, Spania, Italia şi Elveţia.

d

Imagine din expoziție. Lucrările au fost făcute din coajă de ou, dar și …pene

,,Pot spune că sunt un om împlinit. Am o familie frumoasă, cu trei nepoţi minunaţi, Ioana, Teodora şi mezinul Radu, precum şi mulţi prieteni adevăraţi”, spune Nina Poşan. Se declară fericită că nu trăieşte din amintiri, ci pentru proiectele sale şi ale copiilor. Pentru a înţelege felul de a fi al pictoriţei este bine să precizăm că a lucrat 10 ani la Fundaţia de Ajutorare şi Dezvoltare – Speranţe. Atentă mereu la universul copilăriei, Nina Poşan a scris şi o carte de poveşti.

dd

Lalelele roșii….

Până la data de 25 martie puteți vedea această expoziție specială.

Aristotel Bunescu, președinte al Departamentului Critică și Istoria Artei al Uniunii Artiștilor Plastici UAP www.uniuneaartistilorplastici.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s