Recital de valoare cu pianista Lidia Ciubuc la Biblioteca Metropolitană București

 

      Am avut marea șansă, la invitația domnului Leonida Pop, președintele Asociației „Vasile Voiculescu” să asist la un moment muzical astral, unde protagonist a fost un instrumentist cu har autentic, pianista Lidia Ciubuc, din Republica Moldova.

d

Lidia Ciubuc, pianist rafinat și compozitor prolific

Mărturisesc faptul că am pășit cu mai emoții pe treptele bibliotecii unde am pășit ca licean la Sfântul Sava, pentru a pregăti ciocnirile cu celebrul profesor Alexe Neacșu…

Peste decenii, am revenit aici, nu pentru literatură, ci pentru universul armoniilor sonore.

d

Invitație greu de refuzat

La 100 de ani de la Concertul lui Enescu la Chișinău, Biblioteca Metropolitană București a găzduit O incursiune în muzica secolelor XX – XXI, recitalul de pian al unei tinere interprete și compozitoare din Chișinău.

A fost o  abordare modernă a unor genuri muzicale consacrate, ce cuprinde piesele unor clasici precum S. Prokofiev, M. Ravel și I. Albeniz, alături de piesele unor nume contemporane consacrate, compozitori din Republica Moldova.

Fidelă ideii de arc muzical peste timp, tânăra membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Republica Moldova, a interpretat  lucrări ale lui Vlad Burlea, Snejana Pîslari, Vitalie Mosiiciuc, Ghenadie Ciobanu (Președintele de Onoare al Uniunii Compozitorilor), nume de pe afișul evenimentului alături de numele artistei ce ne-a delectat și cu o lucrare în compoziție proprie. Aici trebuie menționat că pe parcursul ultimilor ani, Lidia Ciubuc a compus lucrări de diferite genuri muzicale dintre care amintim: creații camerale, simfonice, vocal-simfonice, corale, dar și muzică ușoară, romanțe și muzică ambientală.

Criticii muzicali, compozitorii, ori doar cei care palpită pentru muzica de calitate au comentat deseori evoluțiile sale cu fraze și idei memorabile. Iată una dintre ele: ,,Frumos, extraordinar de inspirat și cu o mare acuratețe”. Cuvintele aprațin compozitorului Vlad Burlea.

.

f

Gata pentru un nou recital extraordinar

Evenimentul a fost realizat de Primăria Municipiului București, prin Biblioteca Metropolitană București.

Așteptăm cu mare interes evoluțiile sale viitoare.

Semnează un admirator fidel, Bunescu Aristotel

f

Pe curând!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s