Edward Nica, maestru fotograf, merge sigur spre marea performanță

București, 4 aprilie, 2018.

Stimați cititori, după atâția pictori, sculptori și muzicieni, precum și știri sportive, va rog să îmi dați voie să vă prezint o mare descoperire din domeniul artei fotografice.

Numele lui este Edward Nica, în prezent locuiește în Germania.

Are un mare talent, o determinare teribilă și sigur o să ajungă o mare personalitate artistică.

d

Edward Nica, un fotoreporter pasionat de istorie. În rândurile următoare veți vedea și alte domenii în care arta sa fotografică face minuni. Mult succes în viață Edward! Semnează Redacția. (Foto din arhiva personală)

Vă oferim astăzi ocazia să îl cunoașteți, chiar prin vorbele rostite de el. Lectură foarte plăcută !

Salutari pentru toată lumea! Numele meu este Edward Nica,

sunt din Brăila si am 34 ani, fiul doamnei Daniela Nica, pictorița înscrisa in UAP.

Am să încerc să scriu ca un artist și nu ca un jurnalist ca să nu îmi pierd ideile.

Înca de mic am avut și eu înclinații către artă dar nu am continuat foarte mult pe acest vis și a rămas doar la nivel de pasiune apoi mai târziu am inceput să combin tehnica și cu arta și cu calculatorul și am început să fiu pasionat de fotografie digitală. Doi ani de școală gimnazială i-am făcut la școala de arte Hariclea Darclée din Brăila apoi m-am transferat la Școala Ion Creangă.

Artiștii în general au câteva simțuri suplimentare față de oamenii obișnuiți și se exprimă prin culori sau prin sunete iar alții prin text. Arta pentru mine este o modalitate de a-mi exprima emoțiile sau durerea interioară și a le transforma în energie pozitivă. Pentru mine nu este o metodă de a face bani. În cele mai negre perioade ale vieții sau când eram mai singur, ca sa îmi revin, călatoream.

Vizitam natura, castele și cetăți, catedrale, orașe și capitale europene, chiar și la muncă sau atunci cand eram in propriul meu oraș natal vedeam lucruri si figurine pe care altii le neglijeau și treceau neobservate pe lânga ei.

Am o vedere foarte fină și sunt pasionat de lucrurile mărunte și microscopice și încerc sa le pun într-o lumină cât mai plăcută. Ce vă pot spune despre mine este că am o imaginație bogată și o fire foarte optimistă, încerc să văd lucruri frumoase și atunci când alții se scufundă în probleme sau când este vreme urâtă sau noroi afară, văd viața altfel, e puțin spus visător pentru că sunt foarte atent la toate detaliile, visătorii se focalizează doar pe anumite obiecte…eu văd milioane de detalii din jurul meu, este exact opusul.

d

Edward Nica privește cu încredere viitorul. Efect de oglindă. Un alt fotograf face o imagine care peste ani va valora foarte mult. Cercetătorii care vor lucra pentru Muzeul Edward Nica, peste decenii, vor plăti foarte mult pentru acest chip văzut din două unghiuri…

Sunt ca un computer uriaș care selecteaza detaliile interesante si plăcute din mediul înconjurător și își hrănește sufletul cu ele si generază apoi iubire în mediul exterior. Fac lucrul ăsta ca să pot împarți și cu alții frumusețile din jurul meu pe care le observ, scopul meu era să fac lumea mai bună și să fiu inconjurat de cât mai multi prieteni artiști și persoane de calitate.

 • Ce este arta fotografiei pentru tine ?

E o modalitate de a mă exprima, îmi place să fiu cat mai original. Am studiat și alți artiști și alți fotografi, am văzut milioane de fotografii pe internet, albume de artă, galerii, stăpânesc perfect calculatorul și pot găsi orice informație doresc oricând de oriunde din lume și asta m-a ajutat foarte mult. Mi-a plăcut să văd cât mai multe lucruri interesante din artă din lumea asta, am și ajutat alți artiști.

f

Viziune personală lângă un celebru monument parizian. Imagine de Edward Nica

Am participat la diverse vernisaje si expozitii si fotografiam acolo sau filmam și îi ajutam uneori și cu un catalog pe calculator creat de mine în special pe mama.

Am început când eram spre sfârșitul liceului fotografia digitală, aveau doar câțiva în orașul meu cameră foto profesională, tatăl meu o adusese din America sa putem sa o ajutăm pe mama sa îi fotografiem tablourile ca să putem face un catalog, un album și să fie ca un fel de promovare pentru ea.

Apoi am început să o ajutăm să nu se mai ducă pe teren să picteze, să îi dăm camera sa fotografieze și ea ce își dorește apoi să picteze ulterior orientându-se după fotografii.

După un timp mi-a rămas mie camera și atunci am prins pasiunea pentru fotografiat, vroiam să o impresionez pe mama la inceput să fac în culori cât mai frumoase natura și cât mai vesel, intr-un final m-am îndepărtat de stilul ei și am fotografiat ce am simtit și ce mi-a placut. Așa a luat naștere pasiunea pentru fotografiat.

Pe măsură ce am cunoscut prietene artiste pe care le-am iubit mi-am

ameliorat stilul considerabil. La fel, vroiam sa impresionez, și veneam cu ceva nou de fiecare dată, mai mult de jumatate din fotografii au o poveste frumoasa de dragoste sau o supărare in suflet. Fiecare fotografie sau album are câte o poveste anume. Dar marea majoritate a fotografiilor artistice le-am făcut singur în liniște.

Adresa de mail: edward.nica@yahoo.com edward.nicax@gmail.com

Adresa de facebook: https://www.facebook.com/edward.nica

Numărul de telefon: +49.151.6364.5557

Site Foto: https://www.shutterstock.com/g/edward+nica

d

Micul univers natural. O imagine a creației divine. Fotografie de Edward Nica

Unde te vezi peste un deceniu ?

Să zicem că gândesc și realist dar și visător și optimist un pic, toate la un loc. Dar am și o parte pesimistă. Viața este foarte imprevizibilă și nu știm niciodată ce ne rezervă ziua de mâine. Am avut unul dintre cei mai buni prieteni artiști care s-a stins din viata la numai 31 ani la inceputul acestui an. Artiștii se consumă mult in general…când sunt în extaz și în culmea fericirii când sunt în depresie și tot organismul lor intra în colaps. Totul depinde de bani evident. Dacă voi

avea puterea și tăria necesară să pot să fac suficienți bani, îmi voi cumpăra și echipamente mai bune, indiferent de situație, calculatorul, telefonul și aparatul foto trebuie să fie de cea mai bună calitate si performanță, echipamentele cu care am acces la cultură și la artă vor fi întotdeauna prioritare.

Accesul la artă și la cultură vor fi mereu pe primul loc în viața mea. De multe ori mă duceam fără să îmi cumpăr nimic sau cu mancare in rucsac sa pot fotografia un oraș sau un loc anume foarte departe de casă și pierdeam și noaptea și făcea, eforturi supraomenesti fara sa iau niciun fel de cazare…aparatul foto actual costă cât o mașină la mâna a doua iar calculatorul cât jumatate de apartament.

Deci pun foarte mult accent pe tehnică și pe accesul la informare și la comunicare și la prelucrarea informației.

d

Vă promit că în perioada următoare veți vedea și alte imagini. Salutari, iar cei care au peste câteva zile sărbătoarea de Paște, să se bucure sincer alături de cei dragi! Semnează Edward Nica

Dacă și tehnologia mă va ajuta în viitor poate îmi voi schimba din nou stilul și voi combina grafica pe calculator cu fotografia digitală și chiar voi combina și cu diverse materiale la imprimante in trei dimensiuni ca sa iasa ceva unic, este visul meu.

Am idei extrem de inovatoare dar sunt si costisitoare. Poate îmi schimb și serviciul peste zece ani, cine știe. Ai mei vor ieși la pensie și se vor retrage în țara lor, eu mă voi chinui singur aici sau poate voi aduce si o prietenă și voi fi căsătorit de mult, poate voi avea și copii.

Nu am fost familist că aș fi făcut de mult familie dar am avut multe prietene și am și acum doar ca îmi place să îmi petrec foarte mult timp în singurătate să mă ocup de știință, de artă și de cercetare, să fiu așa în lumea mea, în propriul meu Univers creat de mine pe care mai apoi să îl împart și cu alții, să las ceva lumii în care am trăit înainte să plec în alt Univers paralel în lumea de dincolo. Informații pe care eu poate le-am găsit în sute de zile, să le dau altora în sute de secunde ca sa fac un bine umanității. Dar  voi avea nevoie și de bani că neajutat nu voi putea ajunge prea departe cu planurile mele daca nu voi reuși sa fiu premiat intr-un fel sau să și vând ceva din creațiile mele viitoare va dispărea motivația și mă voi închide încet încet în mine pâna când voi întrerupe de tot accesul cu mass-media sau cu lumea virtuală publică.

Trebuie să fiu incurajat pentru că anul asta mai aveam un pic și renunțam că este un consum urias de energie să îți transpui sufletul in creații artistice, nu e usor mai ales că am și serviciu si nu unul usor, lucrez în instalații electrice pe șantier la diferite lucrări, câteodată mai ușor la montaje…câteodată mai greu la tras cabluri dar trebuie să fac și ceva pe langă artă din care sa pot trăi că altfel nu aș fi avut nici pe ce anume sa scriu acest articol, am pornit de jos tare de tot ca să reusesc sa ajung in situatia actuala.

CV-ul:

1999-2003 Elev al Grupului Școlar Grigore Moisil, specializarea

tehnician, operator tehnici de calcul.

2003-2005 Elev la școala postliceala -Colegiului National „Gheorghe

Munteanu Murgoci”, specializarea mecatronică si informatică, atestatul de analist programator

2005-2008 Student al Universității Constantin Brâncoveanu, facultatea de Management, Marketing in Afaceri Economice, (MMAE) specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune (CIG).

2008-2011 Firma de Electrica pe persoană fizică (GBR) împreuna cu tata

în Germania lucrând indirect pentru firma mamă la care urma sa ne angajam.

2011-2018+ Angajat la Firma Hodzic de Electrica din Germania si m-am stabilit in Germania acum in clipa de fata in München. Asta dupa ce am lucrat in peste 50 orașe și locuri diferite, orașe pe care le-am și fotografiat de asemenea. CV-ul meu artistic complet cu toata cronologia mea o găsiți și pe facebook-ul meu unde este în ordinea cronologică o listă cu 125 albume publice.

Va multumesc pentru atentia acordata cu tot respectul si cu toata stima, Edward Nica.

Aici se termină cuvintele marelui fotograf EN. În calitate de gazetar, am lucrat peste patru decenii cu zeci și zeci de fotoreporteri. Depun aici mărturie, pentru viitorime, că interlocutorul nostru va evolua spectaculos, iar peste decenii, o să vă mândriți cu un mare artist român.

Un admirator fidel, Bunescu Aristotel

Publicitate

3 gânduri despre „Edward Nica, maestru fotograf, merge sigur spre marea performanță

 1. Despre Edy, fotograful nostru drag nu pot sa va spun decat cuvinte de lauda. L-am cunoscut pe acest om simplu, modest, un tip carismatic, prietenos, amabil si foarte intelegator din anul 2003 pe cand studiam impreuna si am ramas foarte buni prieteni. Dupa parerea mea, Edy promite foarte mult pe plan artistic, face totul cu pasiune, implicare si profesionalism. Felicitari si multa bafta in continuare.

  Apreciază

  • Mersi frumos, Marian pentru comentariu si pentru incurajare. Desigur ca le voi face cu suflet in continuare si cu pasiun, nu pot sa traiesc fara sa fotografiez si de aceea in cinstea iubirii pentru arta fotografica si pentru pasionatii si iubitorii de fotografie si de arta am creat un site astazi cu toate temele si culorile si fonturile alese de mine artistic binenteles si sper sa va placa. Un Paste Fericit la toata lumea va doresc si sa avem numai idei bune si frumoase! https://edwardnica.photoshelter.com

   Apreciază

  • Mersi frumos, Marian pentru comentariu si pentru incurajare. Desigur ca le voi face cu suflet in continuare si cu pasiune, nu pot sa traiesc fara sa fotografiez si de aceea in cinstea iubirii pentru arta fotografica si pentru pasionatii de fotografie si iubitorii de arta am creeat un site astazi cu toate temele si culorile si fonturile alese de mine artistic binenteles si sper sa va placa. Un Paste Fericit la toata lumea va doresc si sa avem numai idei bune si frumoase! https://edwardnica.photoshelter.com

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s