Radu Levârdă prezintă actualitatea în handbalul românesc

.

.

Finală norvegiano-română în Cupa feminină a EHF

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a reușit o calificare spectaculoasă în finala Cupei EHF după un succes în deplasare, 23-22 și un egal, 18-18, pe propriul teren în confruntarea cu ambițioasa formație turcă Kastamonu Belediyesi.

 Elevele lui Bogdan Burcea vor avea șansa să răzbune eșecul celor de la HC Zalău, care au pierdut ultimul act din urmă cu șase ani.

Victoria din urmă cu o săptămână a determinat un entuziasm greu de anticipat pentru iubitorii handbalului din Bănie, care au luat cu asalt noua arenă de 4500 de locuri. Și n-au avut ce regreta, favoritele oferindu-le satisfacția unei calificări în premieră într-o finală europeană, a doua ca valoare, după Liga Campionilor, unde e foarte aproape să ajungă CSM București.

Duelul româno-turc a oferit multe momente de suspans, diferența de pe tabela de marcaj nefiind mai mare de două goluri în favoarea uneia sau alteia dintre protagoniste. Echipa noastră a condus cu 8-6, moment urmat de o pauză de 12 minute fără gol, oaspetele înscriind de patru ori. În repriza secundă s-a mai înregistrat doar o singură dată o asemenea diferență, 17-15 pentru oaspete cu cinci minute înainte de final.

Merită evidențiate nu doar cele șase marcatoare, Țicu, 6, Zamfir-Florianu, 4, Ardean-Elisei, 2, Pricopi, 2, Nikolic, 2, Klicovac, 2, ci și portarul Stanciu, introdus în repriza secundă în locul internaționalei Dumanska, un autentic talent, aflat la vârsta retragerii, Care avea să declare că și-a propus să mai joace.

SC Craiova va întâlni într-o dublă manșă a finalei Cupei EHF formația norvegiană Vipers Kristiansand, care a eliminat teamul danez HC Viborg cu 29-23, după 31-34 în tur.

Radu LEVÂRDĂ

A treia prezență consecutivă a echipei CSM București în final fourul Ligii Campionilor la handbal feminin

Deși a pierdut returul din Franța cu Metz Handball, 20-27 (9-14), echipa feminină CSM București s-a calificat pentru a treia oară consecutiv la final fourul Ligii Campionilor. Calificare reușită grației victoriei din tur, 34-21.

A fost un meci slab pentru jucătoarele antrenate de suedezul Per Johansson, dintre care doar Neagu, 8 goluri și Gullden 7 au evoluat mai aproape de valoarea lor. Vor mai participa la competiția din capitala Ungariei, în perioada 12-13 mai, deținătoarea trofeului, Gyori Audi ETO (30-28, 26-20 cu Buducnost Podgorica), Vardar Skopje (23-22, 32-25 cu FC Midtjylland) și Rostov pe Don (31-29, 32-22 cu Ferencvaros Budapesta).

 Formații care, după cum se poate observa, au obținut victorii în ambele partide.

Deși campioana României a rămas datoare iubitorilor handbalului de la noi, apreciem că are experiența necesară pentru a reedita succesul din urmă cu doi ani, când a întrecut pe Gyori Audi ETO în finală, după prelungiri. În 2017 echipa noastră a câștigat finala mică.

Tragerea la sorți a meciurilor din final four va avea loc marți 17 aprilie la sediul Federației Europene de Handbal.

Radu Levârdă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s