Radu Levârdă vă informează …

Azi, atletism și handbal…lectură plăcută …

 

 

Două importante competiții atletice internaționale la Timișoara și Cluj-Napoca!

 

Federația Română de Atletism a organizat o conferință de presă, la care au fost oferite detalii despre două importante competiții internaționale ce vor avea loc aproape de finele lunii viitoare și în primele două zile din iunie. Campionatele Europene de 24 de Ore Alergare de la Timișoara vor fi organizate în premieră la Timișoara, urmate de ediția cu numărul 63 a Internaționalelor de Atletism, găzduite de noua arenă din Cluj-Napoca.

La întrecerea din capitala Banatului, programată pe 26 și 27 mai, au confirmat prezența 180 de atleți din 30 de țări, record de participare, principala favorită fiind poloneza Patrycia Bereznovska, deținătoarea recordului lumii la proba de 24 de ore alergare, 259,991 kilometri. Franța va avea cel mai mare număr de sportivi și sportive, câte șase, urmată de Germania, șase-cinci și Ungaria, șase-patru. România va fi reprezentată de șase atleți-Florin Sebastian Ioniță, Răzvan Farkas, David Iancu, Bogdan Ofițeru, Mihai Pantiș, Claudiu Gorgan și trei fete-Mara Guler, Floricica Neacșu, Ana-Maria Roșioară. Traseul a fost măsurat cu aparatul Jones Counter, omologat de IAAF, de Christian Derelue, măsurător internațional de gradul A. Joi 24 mai se va ține un seminar unde vor lua cuvântul ultramaratoniști de top ne-a informat Diana Amza, președintele Comitetului de organizare a Europenelor de 24 Ore alergare.

Augustin Iancu, secretar general al FR Atletism, a oferit detalii despre Internaționalele din orașul de lângă Someș, pe 2 și 3 iunie. Cu excepția probelor de 10.000 metri și a ștafetelor de 4×400 metri vor fi programate celelalte 40 de probe incluse și la Jocurile Olimpice. Au fost trimise invitații către federațiile din Europa și din afara continentului. Bugetul total alocat se cifrează la 100.000 de euro. Din fondul de 24.600 euro vor fi premiați primii patru clasați la 32 de probe, ocupanții locurilor 1-3 la șase probe Premium-400 metri, lungime, triplu salt feminin, greutate, suliță, 100 metri masculin, precum și sportivii cu cele mai bune trei performanțe conform Tabelei Internaționale de Punctaj. O noutate a acestei ediții va fi vânzarea biletelor de acces, în valoare de 20 de lei pe reuniune sau 30 de lei pentru ambele reuniuni. „Sper să vindem 500 de bilete” aprecia Florin Florea, președintele federației. Copiii vor beneficia de reducere de 50%, iar cei legitimați la cluburile de atletism vor avea acces gratuit. Fondul de premiere, numărul atleților străini prezenți și al spectatorilor vor constitui o verificare a condițiilor pentru depunerea candidaturii de organizare anul viitor în țara noastră a unui Grand Prix Permit.

Florin Florea a mai menționat că „federația și-a mai propus organizarea unui campionat balcanic la Timișoara, dezvoltarea atletismului în țară prin competiții diverse de alergare-ultra, montane, marș, pe șosea, pe piste, discutarea cu reprezentanții primăriilor despre acoperirea cu tartan a unor zone destinate alergării în parcuri. Oamenii au nevoie de mișcare. De aceea, alergarea la nivel de masă trebuie încurajată” a conchis șeful atletismului românesc, care a mai anunțat că intenționează să organizeze lunar conferințe de presă.

 

Naționala de tineret a început pregătirea pentru Campionatul Mondial

Naționala feminină U20 a României intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Campionatul Mondial din vară (1-14 iulie, Debrecen). Tricolorele efectuează timp de câteva zile un cantonament centralizat la Zalău sub comanda profesorului Gheorghe Tadici.

După turneul de calificare de la Cluj din finalul lunii martie, unde România a învins categoric Croația (scor 33-25) și modesta reprezentativă a Georgiei (scor 32-13), dar avut multe emoții contra Ucrainei (scor 28-27), selecționerul Gheorghe Tadici a avut o analiză detaliată cu elevele sale.

„Am avut o analiză a turneului de calificare, sperăm să punem la punct în acest cantonament tocmai lucrurile care nu au mers bine la Cluj. Ne simțim bine, suntem bucuroase că ne-am reunit și ne dorim să ne omogenizăm cât mai mult și să facem o figură frumoasă la Campionatul Mondial din vară. Ne dorim o grupă ușoară la tragerea la sorți, dar nu ne e frică de niciun adversar. Abordăm cu încredere competiția și ne dorim o medalie”, a precizat pivotul Teodora Popescu, jucătoare ce va evolua cu SCM Craiova în finala Cupei EHF.

„Trebuie să învățăm din greșeli și tocmai asta perfecționăm în acest stagiu de pregătire cu domnul profesor. Ne dorim o grupă ușoară la tragerea la sorți, dar focusul nostru este momentan doar pe munca la antrenamente. Cele mai puternice adversare sunt în opinia mea Franța, Norvegia și Danemarca. Majoritatea dintre noi au meciuri în picioare în acest sezon în Liga Florilor, am căpătat experiență jucând alături de senioare și suntem așadar pregătite fizic și psihic pentru turneul final. Nu cred că e momentul să vorbim despre medalii, dar e clar că ne dorim asta”, a punctat portarul Daciana Hosu, jucătoare cu multe selecții la loturile de cadete, junioare și tineret.

Programul naționalei tineret:

15-21 aprilie pregătire centralizată Zalău
28 mai – 6 iunie, pregătire centralizată Cheile Grădiștei
31 mai control INMS București
12-17 iunie – Cantonament+Trofeul Carpați Tineret
22-24 iunie – Turneu internațional la Oslo (Norvegia)

25-29 iunie – Pregătire centralizată Zalău

Componența lotului:

  1. BADEA ALEXANDRA – HCM RM VÂLCEA
    2. BUCUR DARIA – ASC CORONA BRAȘOV
    3. BERBECE BIANCA – CSO PLOPENI
    4. HOSU DACIANA – ASC CORONA BRAȘOV
    5. KELEMEN RALUCA – HC ZALĂU
    6. MIHART ANDREEA – CSU GALAȚI
    7. NICHITEAN DIANA – HC ZALĂU
    8. PETRUȘ RALUCA – U CLUJ
    9. POPESCU TEODORA – SCM CRAIOVA
    10. SEVERIN ALEXANDRA – HC DINAMO
    11. STÂNGĂ ANDREEA – HC ZALĂU
    12. TÂRCĂ SORINA – ASC CORONA BRAȘOV
    13. TECAR ANDREEA – MINAUR BAIA MARE
    14. VERDE NARCISA – HC DINAMO
    15. VĂCARIU ANA – CS DACIA MIOVENI
    16. CIUCĂ DIANA – CNE RM VÂLCEA
    17. POPA ANDREEA – CSS2 BUC/CS RAPID BUC.
    18. TÂRŞOAGĂ ANDREEA – CS OLIMPIC TG MUREȘ
    19. LUNG CRISTINA – SCM CRAIOVA
    20. MARIN BIANCA – CSM BUCUREȘTI

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s