Galeria de Artă Elite Prof Art a organizat recent o expoziție colectivă, iar printre creatori s-a aflat și Norica Veșcă-Popescu. Avea o siguranță de sine care m-a liniștit, în comparațiile cu emoțiile unor debutanți, pe care trebuia eu să îi încarc mult cu încredere. La finalul cuvântului său, Norica Veșcă-Popescu a anunțat și o expoziție personală, la Librăria Cărturești.

Profesorul în mijlocul lucrările sale
Mă prezint deci la vernisaj. Unde este expoziția întreb un librar. Acolo, intrați pe gura monstrulețului… Îmi iau inima în dinți, pun mână pe punga de pastile, să văd dacă e la locul ei…. Urc niște trepte și ajung în …universul unic al copilăriei.
Mulți îngerași alergau de colo până colo. Jucării, cărți numai pentru această vârstă. Poate am greșit ? Nu! Acolo avea să fie evenimentul, întâlnirea cu opera semnată de Norica Veșcă-Popescu.
O suită de lucrări de mare valoare. Dintre ele se remarcă o serie de picturi realizate pe un fond în care au fost lipite niște pagini de cărți. Efectul artistic este spectaculos și îmi aduce aminte de o călătorie în Franța. Niște artiști din România stabiliți acolo au demontat pontonul din lacul de lângă casă să ăl schimbe, Au scos la suprafață scânduri acoperite de alge, scoici, cochilii de melci, etc. Totul de mare efect artistic folosit apoi ca suport pentru niște lucrări independente. La fel și acum. Povestea din paginile cărții era de fapt planul pe care se susținea următoarea poveste de dragoste.
În prima lucrare din expoziție, un chip zâmbitor, în care am identificat portretul artistei, stă în fața unei ferestre și se gândește la ce poate să fie mai frumos afară, în natura lui Dumnezeu. Este de fapt o invitație la tot spectacolul pe care vom avea șansa să îl urmărim admirând, fără rezerve, o serie exemplară.

Poftiți să vedeți o expoziție de vis…Lucrare semnată Norica Veșcă-Popescu
Flori, fete, filme sau… INFINIT, este titlul expoziției, adică numele unui joc din copilărie parafrazat.
Autoarea explică plecând de la un gând celebru – Copiii găsesc totul in nimic, oamenii mari găsesc nimic in tot! Că …
,,Lucrările din expoziție te duc cu gândul nu neapărat la copilărie, cât la starea pe care ar trebui s-o ai să găsești acel TOT in NIMIC, pe el trebuie să-l găsim, să știm să-l păstrăm, să-l ajutăm să crească. Trebuie să ne însuflețim bucăți din viața noastră, de oameni mari, să ne găsim fiecare acel INFINIT”.

.Lucrare semnată Norica Veșcă-Popescu
Până la final, teme diverse, tehnică înaltă, tablouri ce pun în lumină un talent autentic. La final, suntem invitați la un alt eveniment – aniversarea pictoriței… LA MULTI ANI !

.Lucrare semnată Norica Veșcă-Popescu
XXX
Norica Veșcă-Popescu este absolventă a Universității de Arte din București, la clasa de pictură condusă de prof. Ștefan Câlția, promoția 2000. Este membru UAP cu expoziții personale realizate în țară, participări la expoziții de grup în străinătate (Italia, Grecia, Franta) și prezentă la saloane anuale de pictură, târguri de arte vizuale, este profesor arte si beneficiară a unor burse de studii guvernamentale în Grecia și în Egipt.

.Lucrare semnată Norica Veșcă-Popescu
Norica Veșcă-Popescu a realizat costume și decoruri pentru filme (”Les Rois Maudits”,”Perfume. The story of a murderer”, ”Modigliani”) având colaborări în trecut cu parteneri precum Castel Film, Media-Pro, Dada, Muzeul Țăranului Român dar și proiecte de amenajări interioare, pictură murală pentru spații dedicate evenimentelor pentru copii, design vestimentar, etc.
Mai aflăm de la pictoriță:
,,Titlul expoziției e parte din numele unui joc din copilărie, care la un moment dat devenea static, iar copiii, știm, se plictisesc repede. Aceasta e ideea acestei expoziții: prin elementele compozițiilor, cromatică, ritm, dar mai ales starea cu care eu le-am pictat și pe care v-o dau, încerc să vă scot din monotonie, în jurul conceptului de joc, joacă. Nu neapărat găsiți elemente din titlul dat de mine, nu trebuie să fie descriptiv.
Pentru alții, un artist pare că se joacă, dar și jocul lui are niște reguli care trebuiesc respectate și altele pe care trebuie să le respecți; noutatea cu care el vine de fiecare dată în lucrări e importantă, altfel intervine rutina. Și nu ar trebui să se termine niciodată”.
Mult adevăr în aceste rânduri. În concluzie, o invitație irezistibilă!
Expoziția este deschisă până la finalul lunii aprilie…
Semnează un admirator fidel, Bunescu Aristotel.