Invitațiile Doamnei Pictura: Dumnezeu a făcut un dar aparte Alinei Cozma

Multe sunt surprizele plăcute în viața unui jurnalist de arte vizuale. Pentru astăzi, dragi cititori, o mare revelație. Cu ocazia unei expoziții colective de valoare, una din multele oferite de Galeria de Artă Elite Prof Art,  am descoperit un nume de aur: ALINA COZMA….

d

Alina Cozma în fața unei noi opere care poartă pecetea talentului său. Fotografie din arhiva personală

De la primii pași în lumea acestor tablouri, am remarcat numele său. Apoi, la vernisaj a venit o doamnă aparte din toate punctele de vedere…Siguranță, eleganță, discurs concis, asta în afară de lucrările sale speciale…

Eu prezint artistul nu numai prin opera sa, dar și prin familie, prin tot mediul în care trăiește, să îl pot înțelege mai bine și cititorii să își facă o imagine cât mai clară despre acest creator în general. Când am mai aflat că are și două fetițe care la rândul lor pictează, vă mărturisesc deschis, am fost dat gata, ca părinte de trei copii mari și tânăr înscris în partidul bunicilor fericiți.

Dar, să cunoaștem pe eroina acestor rânduri….

Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați pentru început… .

Despre mine ca om, Alina Cozma, vă pot spune foarte multe, dar timpul este atât de scurt, așa că am să vă spun „Povestea mea de Viață” ca Artist pe scurt, iar pentru cei care mă cunosc, sunt parte din viața lor!

Aveam 29 de ani, eram foarte fericită cu Soțul și cele două fetițe ale noastre, Clara și Karina. Pe atunci, mă gândeam că vreau ca numele meu să rămână o amprentă Puternică pe acest Pământ.

Timp de șase luni, după lungi căutări, am descoperit ce să fac. Mi-am făcut tot felul de afaceri în minte. În fiecare seară după ce adormeau fetițele, stăteam cu ochii deschiși câte două ore să mă gândesc. Era într-o seară trecut de ora 24 și am avut o revelație de a mă apuca de pictură.

 

.

Alina Cozma a primit deja darul divin… Noi suntem acum beneficiarii acestui cadou… Tuburile de culori se vor transforma în tablouri nemuritoare… Imagine din arhiva personală.

I-am spus soțului meu: „Știu ce am să fac„ și soțul meu a răspuns:,, Bine Alina, dacă asta îți dorești, atunci apucă-te”. Așa că a doua zi de dimineață m-am dus și mi-am cumpărat pânze, pensule și culori.

Pentru ce ați ales pictura și nu muzica?

Poate pentru foarte multe persoane care mă cunosc, întrebarea lor este: De ce, această carieră în Artă. De ce?

Acest „Talent al meu este, Dar de la Dumnezeu”! Acest talent l-au moștenit și cele două fetițe ale mele, pictează și ele cot la cot cu mine!

De ce am ales pictura și nu muzica? Arta, reprezintă tot ce am eu mai bun și mai frumos în suflet! Arta, este cartea mea de vizită și cred că mă reprezintă mult mai bine.

Care tehnici sunt preferatele dumneavoastră?

Ca tehnici am folosit cuțitul, pensula, tehnica one-stroke, și tehnica picturii cu buretele!

Vă simțiți bine în lucrări de dimensiuni mai mici,ori preferați suprafețele mari?

Ca și dimensiuni îmi place să pictez pe pânze mari! Cea mai mare pictură a mea are dimensiuni de 1,85/2,50 M. În Atelierul meu se găsesc picturi de la 15 cm la 2,50 m.

Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, dincolo de pictură?

Despre viața mea, dincolo de pictură vă spun că este plină în orice moment al zilei. Eu am făcut Facultatea de Contabilitate, în acest moment sunt Designer Vestimentar, sunt Anul I – la Facultatea de Artă

Sacră din Pitești, sunt soție, mamă, toate în același timp și cred că am spus totul!

 

.

Da, ați spus totul. Alina Cozma în calitate de profesor de pictură pentru cei doi îngeri de acasă. Așteptăm cu nerăbdare o expoziție în trei… Imagine din arhiva personală

Unde vă vedeți peste 10 ani?

Peste 10 ani, mă văd o persoană mai cunoscută în țară cât și peste hotare și chiar cu acea „Amprentă puternică lăsată pe acest Pământ, ALINA COZMA”.

Unde ați avut expoziții până în prezent ?

Până în prezent am avut Expoziții la Londra, Viena, Rm. Vâlcea, Satu Mare, București, Drobeta Turnu Severin, Sebeș, Drăgășani iar lista nu se va opri niciodată!

Un gând bun pentru toți cititorii acestui articol.

În primul rând, vreau să mulțumesc persoanelor care îmi apreciază picturile și îmi trimit mesaje foarte frumoase de încurajare, de a merge de parte! Și pentru ceilalți cititori, care încep să descopere picturile mele, le transmit, ca prin pictură să vadă frumosul și culoarea vieții.

Acesta este interviul introductiv în universul ALINEI COZMA.

Ce mai putem scrie acum ? Doar că îi urăm, din toată inima, putere de muncă pe atâtea planuri…Să fie un profesor bun pentru elevele sale de acasă în marea lecție a picturii, iar noi admiratorii sperăm să avem, curând, ocazia de a cunoaște noi și noi fațete ale pietrei prețioase care este pentru noi și pentru mulți alții ALINA COZMA.

.

Un diamant care așteaptă să fie descoperit cu toate fațetele sale…

Un nou admirator fidel, Bunescu Aristotel, ca sa fac iar o rimă….

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s