Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București la un secol și jumătate

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București lansează o invitație irezistibilă. Mari valori artistice marchează împlinirea unui secol și jumătate de la fondarea instituției. În cel mai mare muzeu al țării are loc un eveniment excepțional. Publicul va avea acces din data de 26 aprilie, 2018.

 

.

.

 

      Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, impreuna cu Muzeul National de Arta al Romaniei, in calitate de organizatori, vernisează  miercuri, 25 aprilie 2018,  expozitia de pictura, grafica si sculptura ARTA si COMERT. 150 de ani de la fondarea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, care va avea loc la sediul MNAR din Calea Victoriei nr 49-53 (accesul se face prin Curtea de Onoare).

.

.

     Expozitia va fi inaugurata de Presedintele CCIB, Prof. Univ. Dr. SORIN DIMITRIU, si Directorul General al MNAR, Arh. LIVIU CONSTANTINESCU, urmand sa ramana deschisa publicului in perioada 26 aprilie – 27 mai 2018. Proiectul expozitional, ce reuneste peste 50 lucrari de pictura romaneasca si europeana, grafica, sculptura si documente este primul dintr-o serie de patru expozitii inedite pregatite de CCI Bucuresti, in colaborare cu muzeele bucurestene, pentru a marca aniversarea a 150 de ani de activitate continua. Expozitia de la Muzeul National de Arta al Romaniei reuneste lucrari ale unor artisti, precum Carol Popp de Szathmari, Emil Volkers, Ioan Andreescu, Nicolae Grigorescu, Sava Hentia, Stefa

      Expozitia de la Muzeul National de Arta al Romaniei reuneste lucrari ale unor artisti, precum Carol Popp de Szathmari, Emil Volkers, Ioan Andreescu, Nicolae Grigorescu, Sava Hentia, Stefan Popescu, Gheorghe Petrascu, Francisc Sirato, Camil Ressu, Jean Alexandru Steriadi, Elena Popea, Margareta Sterian, Frederic Storck, Poitevin Skeletti, Olarian Mircea sau Iosif Rosenbluth.

   In cadrul expozitiei vor fi prezentate, de asemenea, cateva lucrari de pictura europeana si sculptura medievala, precum si documente din arhiva Camerei bucurestene – tot atatea marturii peste timp ale evolutiei vietii comerciale a tarii noastre. Pe langa imaginile pitoresti ale targurilor si balciurilor romanesti de la inceput de secol al XIX-lea, vizitatorii vor avea ocazia sa descopere un numar de portrete ale unora dintre cei mai de seama oameni de afaceri ai secolului al XIX-lea, care s-au implicat in dezvoltarea sistemului cameral din tara noastra, contribuind la modernizarea economiei romanesti. Evidentierea, inclusiv prin mijloace culturale, a rolului pe care l-a jucat Camera de Comert si Industrie Bucuresti la dezvoltarea si modernizarea economiei este unul dintre obiectivele urmarite de Camera prin programul special de evenimente pregatit pentru marcarea a 150 de ani de existenta. Programul evenimentelor aniversare include, pe langa vernisarea de expozitii, lansari de carte si album de fotografie, Ziua Portilor deschise la CCI Bucuresti, organizarea de intalniri si dezbateri pe teme economice de stricta actualitate, precum si a unei Gale festive, in luna octombrie, la Ateneul Roman.

Biroul de Presă al CCIB

.

.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s