Radu Levârdă transmite:

Noi stiri din sport comunicate de domnul Radu Levârdă

.

..

180 de școlari s-au antrenat cu campionii de la CSM București

CSM București continuă campania „Sportul ne unește”, eveniment care  se desfășoară în perioada aprilie – iunie 2018, septembrie – decembrie 2018.

Caravana sprijinită de Primăria Generală a Capitalei și de ENGIE Romania s-a oprit zilele trecute la Școala Șfântul Nicolae. Alături de micuții elevi au participat sportivii de la secțiile de atletism, handbal, baschet, rugby și volei.

Timp de mai bine de o oră, 180 de școlari au făcut mișcare sub îndrumarea și atenta supraveghere a campionilor de la CSM București: rugbyștii Dragos Ser, Stefan Iancu și James Wheeler, atleta Simona Balcă, handbaliștii Mihai Grigore și Eduard Belchite, voleibaliștii Claudiu Dumitru și Ștefan Romanescu, iar baschetul a fost reprezentat de Ionuț Ciurariu.

Cei mici au fost extrem de entuziasmați de prezența sportivilor în rândul lor, le-au urmat toate sfaturile și au făcut risipă de energie. Iar campionii de la CSM i-au ”răsplătit” punând suflet și fiind dedicați lor sută la sută.

”A fost o experiență frumoasă, m-am bucurat că am văzut copii dornici să facă sport, dornici de experiențe noi. Eu le-am recomandat să se apuce de orice sport, sportul înseamnă sănătate, în primul rând. Am văzut câțiva copii care ar putea face sport de performanță”, a spus atleta Simona Balcă, în timp ce rugbystul Ștefan Iancu a precizat: ”A fost ceva minunat, m-am bucurat să mă joc alături de cei mici, noi nu am avut asemenea ocazii în coplărie, așa că salut astfel de inițiative. Școlarii au tot timpul din lume să se decidă ce sport vor face, important este să facă mișcare”.

Handbalistul Eduard Belchite a scos în evidență importanța acțiunilor pe care CSM București le desfășoară în școlile din Capitală: ” CSM este singurul club preocupat de evenimente de acest fel și mi-aș dori ca din ce în ce mai multe cluburi să preia astfel de inițiative. Cei mici ar putea ajunge departe, mi-a plăcut când am văzut în ochii elevilor bucuria pe care le-am adus-o prin participarea noastră la școala lor”.

Campania ”Sportul ne unește” va continua și în anul școlar viitor

Evenimentul de la Școala Sfântul Nicolae a fost un real succes, cei peste 180 de elevii fiind încântați de ora de sport pe care au susținut-o ”tigrii” de la CSM București. ”Au fost mulți copii, ne bucurăm de proiect, le mulțumim celor de la CSM că ne-au implicat în activitatea lor. Ar fi ideal ca după fiecare astfel de acțiune, elevii să fie atrași și mai mult de sport, să le ceară părinților sau nouă la școală să-i implicăm în cât mai multe activități sportive”, aprecizat Marian Ciontescu, directorul Școlii Sfântul Nicolae.

Clubul Sportiv Municipal București va continua derularea campaniei ”Sportul ne unește” și după vacanța de vară. Inspectorul școlar Laurențiu Oprea a dezvăluit care sunt următorii pași. ” În momentul în care doamna director Gabriela Szabo a inițiat acest proiect, am spus imediat da. Vrem ca școlarii să facă mișcare, pentru socializare, pentru sănătate. Avem un protocol cu CSM București, vom continua acest proiect și în anul școlar următor, vrem să atingem cele 35 de școli pe care ni le-am propus, apoi să mergem și către altele. Suntem deschiși, așteptăm pe toată lumea să ni se alăture și să participe la proiect”.

Școala „Ion Creangă” este cea mai bună din țară pe semicerc!

Ion Creangă ar fi mândru de ei. Elevii din Suceava sunt cei mai buni handbaliști din țară. Școala „Ion Creangă” a câștigat Gimnaziada, organizată în premieră la centrul olimpic de la Izvorani. Înaintea de marea finală s-a intonat imnul României spre emoția copiilor.

„Școala este foarte bine cotată și ca nivel de învățământ. Copiii aceștia, pe lângă faptul că sunt niște sportivi buni, sunt și niște elevi foarte buni! În curând vor avea capacitatea, toți își doresc să intre la licee bune.” – Vasile Boca , profesor antrenor Șc. Ion Creangă (Suceava)

Succesul nu e deloc întâmplător. Puștii din Suceava joacă de patru ani împreună. Proiectul este susținut de Clubul Universitar din Suceava. „Ăsta e primul ciclu de copii luați de la minihandbal și duși până la juniori III. E prima generație cu care ieșim campioni naționali. O să mai vină. Sunt copii în spate foarte buni!” – Vasile Boca , profesor antrenor Șc. Ion Creangă (Suceava)

Școlile „Constantin Brâncuși” din Medgidia și „Mihai Viteazu” din Târgu Mureș au urcat și ele pe podium, la Gimnaziada care a reunit cele mai bune opt școli din țară, la handbal masculin. Cel mai valoros jucător a fost desemnat Paul Juncan, de la Târgu Mureș:

„Nu mă așteptam la această experiență extraordinară! Vreau să ajung departe. Nu am niciun idol. Joc centru sau extremă stanga și am calități foarte mari!”

Ocupanții podiumului de premiere la handbal masculin:

Locul I –  Școala gimnazială “Ion Creangă”, din Suceava (Suceava) – Regiunea Nord;

Locul II –Școala gimnazială “Constantin Brancuși”, din Medgidia(Constanța) – Regiunea Sud Est;

Locul III – Școala gimnazială “Mihai Viteazu”, din Târgu Mureș (Mures) – Regiunea Centru

Celelalte finaliste: Regiunea Sud: Liceul Teoretic “Ion Mihalache”, din Topoloveni (Arges); Regiunea Sud Vest: Școala generală “Virgil Mazilescu”, din Corabia (Olt); Regiunea Vest: Liceul cu Program Sportiv Banatul, din Timișoara (Timișoara);  Regiunea Nord Vest: Școala gimnazială “Nicolae Iorga”, din Baia Mare (Maramureș); Regiunea București-Ilfov: Scoala gimnazială nr. 40, din Sector 2 (București).

Medaliile și cupele le-au fost oferite premianților de reprezentanții COSR Liliana Dorneanu, respectiv Radu Niculescu.

Gimnaziada este organizată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și federațiile sportive de specialitate. „Este de salutat inițiativa Comitetului Olimpic de a organiza aceste finale în propriul fief al dumnealor. Cred că a fost un turneu foarte reușit” – Alexandru Dia, antrenor federal juniori.

„Viitorul handbalului românesc e la nivel de copii”, a fost mesajul transmis și de selecționerul Xavi Pasqual, care și-a trimis colaboratorii la Izvorani.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s