Expoziție eveniment: Iulia Șchiopu la Muzeul de Artă Vizuală din Galați

Programul extrem de divers din bogata agendă de proiecte cu care ne-a obișnuit în ultimul timp Muzeul de Artă Vizuală din Galați a continuat cu un eveniment aparte.

O pictoriță de mare forță plastică, Iulia Șchiopu din Brașov, are aici o personală de mare valoare.

.

.

Dar și gazdele cu fost pe măsură, ca de obicei. Relevante în această ordine de idei, sunt chiar cuvintele pictoriței. Doamna Iulia Șchiopu mi-a declarat în context: ,,a fost minunat. oameni ca acolo eu nu am mai întâlnit”.

Dar, pentru cine o cunoaște mai puțin, iată câteva elemente informative….

O mărturie a pictoriței făcută pentru agenția noastră:

Numele meu este Iulia Șchiopu, născută în Brașov în secolul trecut, în 1968.

După ce o mare parte din viață am încercat să mă aliniez normelor, dorințelor și nevoilor societății (exista – pe vremuri – un fel de tăvălug social care te dorea egal, obedient și fără înălțime), să fiu un angajat cât mai bun, mai neutru, acum vreo opt ani m-am întâlnit cu mine într-o oglindă imaginară. Eram ingineră, lucram într-un birou cu acte, ștampile, calculatoare și programe de contabilitate; nu m-am recunoscut. Așa că m-am întors la prima mea iubire, pictura. Nu singura, că între timp am și o fetiță, dar cea de neuitat și de neoprit.

Iată și un CV

Născută în Braşov la 04.02.1968, studii universitare de inginerie, licenţiată în aparatură biomedicală.

Participări la Festivalul de Cultura C’Art Fest Cristian, 2015 – expoziţie personală, 2016 – licitaţie de artă pentru campania ‘Brâncuşi e al tău’.

 Marele Premiu la concursul naţional E Visual Art, ediţia a II a 2016.

 Afişul şi imaginea Festivalului de Dramaturgie Contemporana – Teatrul Sică Alexandrescu, ediţia XXVII a, 2016. Expoziții personale la Centrul Cultural Reduta Brașov („Dialog”, 2013, „Zestrea”, 2017), C’Art Fest („Iele”, 2015), Teatrul Sică Alexandrescu Brașov ( „(Între)timp”- decembrie, 2016), Bistro de l’Arte 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017. Ceainăria Ceai et caetera („Iarmaroc de nori”, 2014)

Expoziții colective NAG ( galeria Ora 0, 2016, Bistro de l’Arte, 2017) Rainbow, 2017, hotel Crown Plaza București. Participare cu pictură la Festivalul de Poezie ‘Braşoave 2’, organizat de Uniunea Scriitorilor din România, filiala Braşov şi de Grupul de litere-sunete-şi-culori ‘Caii verzi de pe pereţi’

 Copertă de carte: Doina Ruști – Logodnica, 2017, roman Petronela Rotar – ‘Efectul Pervers’ -2016- poezie Laura Cătălina Dragomir -‘Nunanit’ -2016- poezie Petre Ogruţan – Literatură de specialitate – Calculatoare. Participare cu o lucrare în volumul de poezie al lui Radu Bata ilustrat de mai mulți pictori contemporani cu coperta Ștefan Câlția, „Survivre malgre le bonheur”, în curs de apariție în Franța (ianuarie, 2018). Coperta și ilustrația revistei literare Libris, Brașov, nr 2, iulie 2017 Coperta și ilustrația revistei literare Bucovina literară, decembrie 2017.

Mult succes pictoriței si gazdelor de la muzeul din Galați!

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s