Administrarea Sfântului Mir la comunitatea catolică spaniolă din București

***********************************************************************************************

       București, 4 iunie, 2018

     Comunitatea catolică de limba spaniolă se întrunește în fiecare duminica la ora 12:15 pentru Sfânta Liturghie la Capela catedralei Sfântului Iosif din București.

.

.

       Duminică, 27 mai 2018,  a fost o zi specială. Nunțiul Apostolic, Mons. Miguel Maury, a administrat Mirul unui grup de vorbitori de spaniolă compus de 7 adolescenți și 3 adulți proveniți din 4 țări: Venezuela, Statele Unite ale Americii, Brazilia și Spania.

.

.

      Candidații la Mir s-au pregătit de-a lungul anului atât acasă cât și la capela catedralei. Toată lumea s-a implicat: în primul rând familiile și totodată cateheți, ca de pildă Mica Vecchi, o studentă de Medicină, care face un Erasmus în capitală.

   Au concelebrat Euharistia împreună cu IPS Maury, Pr. Fernando Reis (secretarul Nunțiaturii) și Pr. Javier Quesada, capelanul comunității spaniole.

.

.

                           ***

        Este o onoare să rememorăm câteva date despre Nunțiul Apostolic, Mons. Miguel Maury.

   La 8 iunie 1999, el a fost numit prelat de onoare al Sfinției Sale Papa. De la 1 septembrie 2004 , aceasta a continuat țările din sud – estul Europei în Secțiunea pentru relații cu statele din Secretariatul de Stat. El a reprezentat , de asemenea, Sântul Scaun în diverse conferințe și congrese internaționale și cunoaște limbile italiană, engleză, franceză, slovenă și rusă.

    Pe data de 19 mai 2008, Papa Benedict al XVI-la la numit arhiepiscop titular de Italica și nunțiu apostolic în Kazahstan, iar pe data de 19 iulie, același an, în Kârgâzstan  și Tadjikistan.

    La data de 12 iunie 2008 a primit consacrarea episcopală în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma.

    Printre alte decorații deține Commendation Ordinului Isabella Catolice ( Regatul Spaniei, placa de încărcare a Ordinului Ecvestru al Sfântului Mormânt al Jeruralén ( Sfântul Scaun  și Medalia Ordinului Mercy ( Republica Kazahstan) .

    Pentru a termina această scurtă prezentare, menționam că la data de  5 decembrie 2015 a fost numit Nunțiu Apostolic în țara noastră, România, iar  la data 25 ianuarie 2016, Nunțiul Apostolic din Moldova.

.

.

***********************************************************************************************

.

Imagini primite de la comunitatea de limbă spaniolă și coperta unui album de fotografii.

Cinci imagini cu un o singură explicație:

Dumnezeu să ocrotească, în continuare, Catedrala noastră din București și să-i binecuvânteze cu pace pe toți cei care îi trec pragul!

***********************************************************************************************

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s