„A DREAM COME TRUE” – UN EVENIMET MARCA GALERIEI DE ARTĂ ELITE PROF ART

Galeria de Arta ELITE PROF ART & Recenzii Filme Cinema IN COLABORARE CU Asociatia Om Anima AU ORGANIZAT  EVENIMENTUL CARITABIL „A DREAM COME TRUE” SI LICITATIA ORGANIZATA CU ACEASTA OCAZIE

.

.

    Vă prezentăm, cu bucurie, relatarea semnată de domnul Adrian Pandelescu

   In numele Galeria Elite Prof Art si Recenzii Filme CinemaRecenzii , as dori sa multumesc in primul rand Asociatiei Asociatia Om Anima , dnei Cristina Lucia Raicu pentru increderea pe care ne-a aratat-o incredintandu-ne organizarea acestui eveniment dedicat strangerii de fonduri pentru amenajarea unui spatiu pentru tratarea copiilor diagnosticati cu autism. Am avut astfel ocazia sa cunoastem mai bine ce implica munca dedicata acestor copii carora soarta le-a jucat o festa. Am vazut spatiul unde isi desfasoara in prezent activitatea organizatia precum si spatiul nou, mult mai mare, care se preteaza pentru aceasta activitate. Deasemenea, am cunoscut persoanele care isi dedica timpul pentru ajutorarea acestor micuti.
Organizarea acestui eveniment a presupus parcurgerea mai multor etape.
Am inceput cu un anunt pe retelele de socializare in care ne exprimam dorinta de a ajuta pe cei mici prin strangerea unor lucrari de arta care sa fie vandute in cadrul unei licitatii.
La inceput am fost putin neincrezatori avand in vedere ca traim cu totii in aceste vremuri mai mult decat tulburi, in care se pune accent doar pe jocurile si scandalurile politice, pe cancanuri si “manechine” de proasta factura, ce-i drept apreciate de un anumit segment al populatiei.
Am avut surpriza placuta de a constata ca, oamenii de arta si nu numai, au raspuns imediat. Am primit cereri de participare la eveniment de la un numar impresionant de artisti vizuali, atat din Bucuresti cat si din intreaga tara, atat din Romania cat si din strainatate, atat artisti tineri cat si artisti cu o vasta experienta.
Va rog sa-mi dati voie sa mentionez numele celor care si-au donat lucrarile pentru acest scop nobil
Alexandru Marian – 12 ani Mihaela Radian Luminita Persa
Marilena Murariu Florin Barza Eugen Raportoru
Matilda Simona Teodorescu Carmen Simon Flack Ecaterina Balanescu
Emil Dan Popovici Radu Dumitrescu Constantin Mihalachioaia
Romulus Harda Madalina Gruber Carmen Racovitza
Georgiana Parlogea Magdalena Preda Oana Unciuleanu
Lucia Juncu Ammar Alnahhas – Siria Raluca Mihaela Dima – 4 ani
Doru Marculescu Lavinia Dima
Mircea Codrin Andrei Kovacs Cristiana Catuneanu
Petronela Toma Petre Emanuel Ghergu Carmen Sarbu
Andreea Dinu Dana Nechita Bianca Andreea Constantin
Candea Ioana Gina Maican Luminita Nicolau
Emese Sav – Danemarca Iuliana Sava Agnes Andrei
Cojocaru Vergil – Cover Mihail Gavril Cerasela Dragos
Magda Urse Radu Daranga Ilinca Beligan – 11 ani
Sofia Marcu – 8 ani Cristian Zidros Teodor Vescu
Nicolae Blei Maria Parascan Mircea Gheorghe
Bortsok Samu ( 1881 – 1931 ) Nicolae Ambrozie ( 1931 – 2016) Geo Cardas ( 1891 – 1949 )
Nicolae Pertache (1913– 1983 )

Trebuie mentionat deasemenea faptul ca o parte din lucrari sunt din colectia particulara a domnului Ion Constantin, un cunoscut colectionar de arta, precum si din mica colectie pe care o detine Galeria Elite Prof Art
Vreau sa-mi permiteti sa adresez tuturor acestor artisti mii de multumiri din partea noastra, a organizatorilor, Asociatia Om Anima, Recenzii Filme Cinema si Galeria de Arta Elite Prof Art
Trebuie sa mentionez faptul ca acest eveniment beneficiaza si de o parte din lucrarile grupului de copii care participa la cursurile de arta plastica organizate de Galeria de Arta Elite Prof Art sub indrumarea domnului Profesor Petre Emanuel Ghergu, totodata un cunoscut artist visual si colaborator al galeriei. As vrea sa-i mentionez pe copii: Raluca Dima 4 ani, Irina Dima – 8 ani, Daria Copos – 7 ani, Sofia Marcu 8 ani, Ilinca Beligan – 11 ani, Cezar Preda – 7 ani, Victor Nitzache – 8 ani, Sasha Carnu – 8 ani, Alexandru Truse – 10 ani, Alexandru Marian 12 ani. Afland de organizarea evenimentului pentru copiii diagnosticati cu autism au insistat sa participle si ei cu lucrarile lor pe care le-au donat cu mare placere.
Trebuie mentionat faptul ca toate lucrarile donate de copii au fost achizitionate in cadrul licitatiei sau ulterior.
In cadrul evenimentului au participat 55 de artisti vizuali cu un numar de 75 de lucrari.
La organizarea evenimentului si-au adus contributia si institutii de arta teatrala si muzicala.
Vreau sa multumesc actorilor teatrului Artonic Teatru – Maria Cristina Pricop, Roxana Neagu si Cristian Constantinescu precum si doamnei regizoareLiliana Campeanu care au raspuns cu placere invitatiei noastre de a participa la eveniment. Cei trei actori au prezentat in cadrul evenimentului un moment de inalta valoare artistica, demonstrand ca valorile teatrului romanesc se regasesc si in noua generatie de actori, aducand astfel o dovada in plus ca arta dainuie chiar si in vremuri mai putin favorabile.
Deasemenea, multumesc doamnei Mihaela Vlad, violonista in cadrul Filarmonicii George Enescu, doamnei profesoare Olivia Papa si violonistelor Mihaela Mitrofan si Anca Voicu, care au participat la eveniment printr-un remarcabil recital sustinut la doua viori.
Pentru popularizarea evenimentului am beneficiat si de buna colaborare cu postul de radio GoldFM, care a transmis mai mult de o saptamana invitatia de a participa la acest eveniment. Multumesc in mod special doamnei Raluca Moianu de la postul Gold FM.
Multumirele noastre, ale organizatorilor se indreapta si catre postul de televiziune Antena 3 care a filmat expozitia si a luat interviuri in galerie . Evenimentul a fost mediatizat in cadrul emisiunilor de stiri ale postului de televiziune Antena 3 in ultimele zile. Multumim echipei de filmare si in mod special doamnei Dana Grecu si domnului Adrian Ursu, care, cu amabilitate si-au facut timp pentru acest eveniment si au facut posibila aceasta transmisie.
Vreau sa multumesc deasemenea firmei Giotto Advertising cu care noi cei de la Galeria de Arta Elite Prof Art colaboram de peste 20 de ani, ei fiind cei care au realizat cataloagele acestui eveniment precum si afisele. Multumim in special domnului director Cristian Vencu si de asemenea doamnei Mirela Slatcov si domnului Bogdan Marinescu, care au lucrat cateva zile pentru materialele promotionale ale acestui eveniment.
Multumim deasemenea grupului Ana Hotels, colaborator al galeriei, care ne-a pus la dispozitie o serie de materiale, produse de cofetarie precum si personal calificat pentru desfasurarea evenimentului.
Asa cum era normal, in cadrul acestui eveniment medical s-a implicat siMedsana Romania – Centrul Medical Medsana care si-a exprimat si dorinta de a face o donatie pentru acest eveniment. Multumim pe aceasta cale personalului centrului medical precum si domnului director Vasilis Khaniotis din Grecia.
Multumim deasemenea firmelor The Trafalgar – Great British Pub, Jidvei si Dorna care au asigurat produsele de fast food.
Multumim doamnei Marilena Murariu – pictor si expert evaluator precum si domnului Marian Constantin , cu o vasta experienta in organizarea licitatiilor in cadrul Casei de Licitatii Gold Art si Artmark, care, la cererea noastra ne-au oferit sfaturi pentru modul in care trebuie sa organizam si sa desfasuram licitatia. Vazand probabil mirarea si groaza de pe fetele noastre, domnul Marian Constantin s-a oferit sa tina dumnealui licitatia.
Deasemenea trebuie precizat ca evenimentul s-a desfasurat in cele mai bune conditii, beneficiind de participarea unui numar mare de artisti si oameni de arta, fotografi profesionisti si cameramani atat din cadrul site-uluiRecenzii Filme Cinema cat si din cadrul altor firme, care au fotografiat si filmat evenimentul.
Evenimentul a fost deschis de actorii teatrului Artonic cu un scurt moment artistic, urmat de recitalul de vioara al tinerelor violoniste.
Licitatia a pornit in ordinea lucrarilor expuse in expozitie, ceea ce a condus la achizitionarea un numar de mare de lucrari. Chiar si dupa incheierea licitatiei au fost achizitionate de catre puclicul prezent, mai multe lucrari.
Chiar si dupa incheierea evenimentului, in cursul zilei de astazi au fost vandute mai multe lucrari.
Consideram ca, desi a fost primul eveniment caritabil cu licitatie in care Galeria de Arta Elite Prof Art a fost implicata, acesta s-a desfasurat in cele mai bune conditii si sub cele mai bune auspicii, un rol important revenind persoanelor si firmelor implicate.
Trebuie sa precizam faptul ca absolut toti cei implicati in acest eveniment si-au adus aportul benevol.
Expozitia organizata in cadrul acestui eveniment este ramane deschisa pentru publicul care doreste sa mai achizitioneze lucrari, contribuind astfel la strangerea de fonduri in cadrul evenimentului caritabil.
Multumim pe aceasta cale tuturor celor ce s-au implicat in organizarea evenimentului precum si celor care prin lucrarile pe care le-au achizitionat au contribuit la strangerea fondurilor pentru care a fost organizat evenimentul caritabil “A DREAM COME TRUE”.
Adrian Pandelescu

 PS…

O pelicula care spune totul ….

 

https://wetransfer.com/downloads/5b94dc8542b5e00632a648b509e880d120180617080316/6402c3fbf78ec1b459ac52967d2e9fa920180617080316/4e7e1d

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s