Invitațiile Doamnei Pictura: Neculai GHE. IORGA, o sărbătoare la 85 de ani….

București, 26 iunie 2018

Stimați telespectatori și ascultători ai posturilor noastre de radio,

În urma cu mai mulți ani, am intrat într-o expoziție de pictură, în care am fost șocat de tablourile speciale. Era vorba despre lucrări semnate de doamna Maria Sumănaru.

Așa am cunoscut un artist aparte, un om de valoare. Când am fost la dânsa acasă, toți pereții erau acoperiți în proporție de peste 80 la sută cu tablouri ale profesorului Iorga.

Ce e asta ? întreb eu…..Aaaaa, este domnul Iorga, profesorul meu…Așa am ajuns eu la pictura domnului Iorga, cu care am avut apoi șansa să colaborez de câteva ori…

.

Profesorul Iorga în atelierul său de pictură…

În urmă cu câteva zile, am intrat la expoziția sa dedicată vârstei incredibile de … 85 de ani…

Am fost de mai multe ori, până am reușit să îl găsesc.  Ce să vă spun. Trebuie cunoscut omul, este necesar să vedeți, ori să revedeți tablourile sale.

Expoziția de pictură „Aniversare 85 ani” a artistului plastic Neculai Ghe. Iorga este  deschisă în perioada 11 – 28 iunie 2018.
Vernisajul a avut loc pe 11 iunie, ora 18.00.

Afișul unei expoziții – eveniment .

Iată o scurtă notă lansată de Cercul Militar Național, din București, acolo unde sunt lucrările sale:

,,Expoziția de pictură „Aniversare 85 de ani” a artistului plastic Neculai Ghe. Iorga, deschisă în perioada 11 – 28 iunie 2018. A absolvit Institutul de arte plastice Nicolae Grigorescu, în 1958, și lucrările sale se regăsesc în colecții publice (Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Bruckental, Muzeul Simu, Galeria Guggenheim din Londra, Galeria Graficienilor din New York), dar și în numeroase colecții private din Europa, China și SUA. Pictorul a fost profesor la Cursul de Arte plastice pentru adulți, organizat de Cercul Militar Național.

.

Unul din caii celebrii ai profesorului Iorga

.

La lucru….

.

Profesorul Iorga este mereu prezent în viața artistică a cetății…

DEZMĂRGINIRI VITALE – cronică de Octavian Mihalcea

Între 11 și 28 iunie 2018, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Național, putem vizita expoziția aniversară a pictorului Neculai Ghe. Iorga, prilejuită de împlinirea a 85 de ani. Aici ne întâmpină reprezentări plastice din care se desprinde o accentuată vitalitate, cromatica aferentă fiind situată în siajul dezmărginirilor. Evidente pulsiuni ascendente animă substanța tablourilor expoziției. Sunt observabile complexe accente amintind de beatitudine, de o plenară stare pozitivă a ființei. Anumite abstractizări, ca în cazul unor potențiale Veneții, conferă noi valențe laturilor enigmei. Nu lipsesc nici tușele eterice, menite a potența efuziunile imaginative ale privitorilor. Absolut remarcabilă expoziția lui Neculai Ghe. Iorga, spațiu prielnic delectărilor estetice”.

Dar, în afară de cuvinte, trebuie văzute lucrările…

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s