Un aur şi două bronzuri la Europenele de juniori de la Cluj-Napoca

Finalele concursului pe echipe ale Campionatelor Europene de tenis de masă rezervate  juniorilor, găzduite de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, s-au încheiat cu trei clasări pe podium ale tinerilor noştri reprezentanţi. Una pe cea mai înaltă treaptă şi două pe a treia.
.

.

A fost mai întâi bronzul obţinut de echipa de junioare 1 (15-18 ani) compusă din Andreea Dragoman, Tania Plăian, Andreea Huduşan care, după înfrângerea în faţa campioanei en-titre Rusia a trecut de Franţa cu 3-1. Rezultat care le asigura şi calificarea la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires din luna octombrie.
Au urmat colegii de generaţie Rareş Sipos şi Cristian Pletea, care au cedat greu, 2-3, meciul cu Rusia pentru locul al treilea, reuşind să învingă după aceea Germania, campioana din 2017, scor 3-1, urmând să evolueze, la rândul lor, la competiţia din America de Sud.
Emoţiile au continuat la ultima finală a zilei, în care echipa de junioare mici (cadete) a României, antrenată de Marian Filipaş şi Cristian Podar, urma să întâlnească Rusia, câştigătoarea ultimelor trei ediţii. A fost un meci interzis cardiacilor, 2-0 pentru Rusia, cu victorii ale Arinei Slautina (3-2 cu Elena Zaharia) şi a campioanei de anul trecut la individual, cu echipa şi la dublu, Elizabet Abraamiam (3-2 cu Luciana Camelia Mitrofan), urmat de trei victorii consecutive ale româncelor. Mai întâi dublul Zaharia-Mitrofan, 3-0 (11-5, 12-10, 11-4) cu Liubov Tsentser-Elizabet Abraamiam), Zaharia-Abraamiam 3-2 (9-11, 11-6, 4-11, 11-7, 11-5) şi Mitrofan-Slautina 3-1 ( 11-7, 14-12, 10-12, 11-5). Ultima partidă a opus pe ocupantele locurilor 2 şi 1 ale ierarhiei continentale. Şi echipa de junioare mici va merge la întrecerea olimpică a tineretului de la toamnă.
Succesul obţinut este al 11-lea la această categorie de vârstă. Urmează concursul individual, la finele căruia sperăm să consemnăm noi rezultate deosebite ale românilor.
AUTOR- RADU LEVÂRDĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s