Laureații Galei scrimei românești

 

Gala dedicată celor mai buni scrimeri români, derulată la Solange Ballroom,
nu departe de Cora Pantelimon, a fost onorată de prezențele noului ministru al Tineretului și Sportului, Constantin Matei, ale conducerii COSR, președintele Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi, CSA Steaua, colonel Bixi-Pompiliu Mocanu. Alături de Mihai Florea, președintele FR Scrimă și Roxana Scarlat Bârlădeanu, secretar general.
.

.

Laureații aveau să fie premiați pentru cele opt medalii cucerite în acest an, un aur patru arginturi,două bronzuri. Noul campion al lumii,Andrei Paștin, legitimat la clubul Dinamo, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Mondialele de cadeți de la Verona în proba de sabie. Sportivul este antrenat de Rareș Dumitrecu, care a primit un premiu special.
.

.

.

.

.

.

.

.

Vicecampioana mondială de la Wuxi, China, spadasina Ana Maria Brânză Popescu, avea să fie desemnată sportiva numărul 1 a federației. Ea s-a declarat foarte bucuroasă că a câștigat pariul făcut cu antrenorul Dan Podeanu și că-l va reînnoi în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
,

,

,

,

.

.

.

.

.

.

Au mai urcat pe scenă medaliații cu argint Maria Boldor-CSA Steaua, argint la floretă, la Europenele de tineret de la Erevan, Alexandra Predescu, de la același club, dar în proba de spadă a CE juniori de la Soci, echipa de spadă junioare, compusă din Alexandra Predescu, Bianca Benea-CSM Oradea, Zsuzsa Schlier-CSS Tg. Mureș, Denisa Barosan-CSA Steaua. Dar și echipa de spadă cadeți, cu Rareș Ailinca-CSM Brașov, Andrei Paștin, Elton Dincă-CS Riposta București, Alexandru Zmău-CSM Iași, care au cucerit bronzul la Europenele de la Soci și colegele de generație din echipa de floretă Rebeca Candescu, Andreea Gheorghe, ambele CSA Steaua, Emilia Corbu CSTA Steaua și Karina Vasile, ACS Balestra București, de asemenea bronz la competiția din Rusia.
Au fost distinși, de asemenea, antrenorii principali ai loturilor de seniori, juniori și cadeți.
RADU LEVÂRDĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s