Maffay: un sas cu suflet nobil

BUCUREȘTI, 31 DECEMBRIE 2018


Anii 60 au însemnat părăsirea României de către de un numar consistent de sași, printre care s-a aflat și familia Peter Alexandre Makkay, cu un copil de numai 14 ani, Peter. In anii scurși de atunci ,fiul a devenit un scriitor și un cantautor binecunoscut și îndrăgit in Germania și nu numai.

 

Alaturi de copii

Alături de copii (Foto – Facebook Peter Maffay )


Așa cum am aflat, Peter Maffay pe numele lui de scenă, nu a uitat meleagurile și oamenii unde a copilărit,unde au trăit părinții lui. A înființat Fundația Peter Maffay,cu sediul in satul Roateș , comuna Buneşti ,județul Brașov; aici de mai multi ani a deschis in fosta casa parohiala a biserici evanghelice fortificate o tabăra pentru copii și adolescenți cu probleme sociale. De asemenea, a investit in refacerea unei părți a bisericii din aceiași localitate. Prin faptele sale,starul german a reușit să readucă la viață satul amorțit de vremuri. A fost decorat de președintele României cu Ordinul Național “ Pentru merit”.

 

Și in acest an fundația a împărțit daruri copiilor din Roateș,Viscri, Bunesti și Meșendorf. Potrivit sitului ”Povești săsești”, la inaugurarea taberei din Roadeș, Maffay a spus :,,Prin angajamentul meu aici,doresc sadăruiesc ceva înapoi acestei minunate țări a copilăriei mele”. Activitățile lui de binefacere acoperă și alte zone ,cum ar fi tabere pentru copiii străzii in Mallorca sau in Germania.


In plan artistic, Peter Maffay deține mai multe recorduri in Germania, între altele și cel referitor la numărul albumelor vândute: peste 14 milioane de exemplare.A devenit faimos încă din anii 70 cu “Du” (tu in română ) .In 1980 albumul Revanche a fost distribuit in 2,6 milioane de copii.


Din păcate ,demersul său social , dar in mod special cel artistic, este puțin cunoscut publicului din România, poate și din cauza faptului că melodiile sale sunt in marea majoritate interpretate în germană…

 

 

IOAN TIMOFTE

 

NOTA REDACȚIEI.

Mulțumim mult domnului Timofte, pentru frumosul dar făcut de Anul Nou.

Cititorilor le urăm sănătate, din toată inima!

Să ne vedem cu bine în anul viitor, apoi în 20 20 și așa mai departe, cât va îngădui Dumnezeu  

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s