RADU LEVÂRDĂ transmite de la tenis :

România învinge la Piatra Neamț pe Zimbabwe în Cupa Davis, dar n-a convins

Echipa de Cupa Davis a României a trecut de Zimbabwe cu 4-1 în primul tur din Grupa Mondială II, partidă desfășurată la Sala Sporturilor din Piatra Neamț, unde a fost amenajat un teren prevăzut cu hard. Un meci neașteptat de dificil pentru jucătorii antrenați de Gabriel Trifu.
Marius Copil, numărul 80 ATP, a deziluzionat publicul, cedând în două seturi, 4-6, 5-7, după 108 minute, în fața lui Benjamin Lock, al 546-lea în ierarhia tenisului mondial. Tânărul Dragoș Dima, 327, după un simetric 6-3, 6-3  avea să restabilească egalitatea în confruntarea cu Takanyi Garanganga, 449, la capătul a 83 de minute.
Consacrații Horia Tecău-Florin Mergea, supranumiți gemenii tenisului românesc fiind născuți în același an, 1985 și aceeași lună, ianuarie,  la diferență de câteva zile, 19, față de 26, nu au stat pe teren decât 62 de minute, impunându-se cu 6-1, 6-3 în fața fraților Benjamin și Courtney John Lock. Scorul general devenise 2-1 și mai aveam nevoie de o singură victorie în următoarele două confruntări. N-a mai fost nevoie decât de una, câștigată de un alt Marius Copil decât cel din ziua anterioară, care l-a învins în două seturi, 6-4, 7-5, pe parcursul a două ore, pe tenacele Takanyi Garanganga.

După care juniorul Filip Jianu, 17 ani, a debutat cu o victorie în două seturi, 6-3,7-5 cu Mehludi Ayanda Sibanda, stabilind scorul final.
România s-a calificat în turul secund al Grupei Mondiale II a Cupei Davis, dar nu a convins. Așteptăm întâlnirile următoare, la finalul cărora să consemnăm revenirea teamului nostru în grupa de elită.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s