TENIS – RADU LEVÂRDĂ TRANSMITE:

Înfrângere dramatică a României în semifinala FED Cup cu Franţa

Calificată pentru prima oară în semifinala FED Cup, echipa feminină a ţării noastre a pierdut la limită, 2-3, în faţa Franţei, la Rouen, meci desfăşurat pe zgură. Franţa va juca pentru cucerirea trofeului în zilele de 9 şi 10 noiembrie cu Australia, care a trecut cu acelaşi scor de Belarus, întâlnire ce va avea loc întro localitate ce va fi desemnată de federaţia de la Antipozi.
A fost cu adevărat o partidă plină de dramatism în sala cu 5000 de locuri de la Rouen, urmărită din tribună de câteva sute de suporteri români şi pe micile ecrane de numeroşii iubitori ai acestui frumos sport. Încheiată, din păcate, cu o înfrângere a echipei pregătite de căpitanul nejucător Florn Segărceanu.
Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, avea să fie trimisă în teren la trei jocuri, reuşind să câştige două dintre ele, la simplu, 6-3, 6-1 cu Katerina Mladenovic, 66 WTA şi 6-7 6, 6-3, 6-2 cu Caroline Garcia, 21.
Ambele au revenit la meciul de dublu alături de Monica Niculescu, respectiv Caroline Garcia.
 S-au impus până la urmă franţuzoaicele cu 5-7, 6-3, 6-4, după ce Garcia o învinsese pe Mihaela Buzărnescu cu un simetric 6-3, 6-3, iar Pauline Parmentier pe Irina Begu cu 6-3, 2-6, 6-2. Poate alta ar fi fost soarta meciului de dublu, dacă ar fi fost preferată Raluca Olaru, care a obţinut rezultate frumoase în ultimii ani. A jucat cu Monica în 2019 la turneul de la Hobart, ajungând până în sferturile de finală.
Beneficiind de statutul de gazdă a finalei, pe care a mai câştigat-o de şapte ori, ultima dată acum 26 de ani, Australia porneşte ca principală favorită. Dar cum mingea e rotundă şi la tenis, Franţa, învingătoare în două dintre cele şapte finale disputate până acum, va încerca să se impună în faţa unei adversare puternice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s