Transmite Radu Levârdă din lumea sportului

Handbal. Vardar Skopje, a doua Ligă a Campionilor!

 

Echipa masculină de handbal Vardar Skopje a cucerit din nou Liga Campionilor, reeditând succesul din 2017. Atunci, împotriva celor de la Paris Saint Germain, acum în faţa altei formaţii favorite, Telekom Veszprem.
După victoria neaşteptată din primul meci al final forului de la Koln, 29-27 cu FC Barcelona Lassa, a urmat confruntarea cu Telekom Veszprem, care-o eliminase din cursa pentru trofeu pe PGE Vive Kielce din Polonia, scor 33-30. A fost o partidă dominată de teamul sloven, care avea să se impună cu 27-24, la pauză diferenţa fiind de cinci goluri, 16-11. Echipa antrenată de Garcia Parrondo a avut cei mai buni jucători pe Fereira Moraes, autor a şase goluri, Cupic, cinci şi Kristopans, patru, de la învinşi ieşind în evidenţă Mahe, şase.
Din păcate, în pofida acestui succes remarcabil, mulţi dintre jucători se vor transfera în urma anunţului făcut de sponsorul principal că nu va mai susţine financiar formaţia în următorul sezon.

Un ecuadorian, Richard Carapaz, câştigă în premieră Il Giro!

La 26 de ani, ecuadorianul Richard Carapaz, a reuşit victoria carierei, triumfând în Il Giro, ediţia cu numărul 102, primul succes pentru ţara sa într-una dintre cursele cicliste de top. L-au urmat italianul Vincenzo Nibali şi slovenul Primoz Roglic. Pe echipe s-a impus Astana.
Carapaz, legitimat la echipa de World Tour Movistar, a îmbrăcat tricoul roz al liderului în etapa a 13-a, prima rundă montană, încheind cu el ultima etapă, a 21-a, contracronometru, de 17 kilometri, pe străzile Veronei. Îl mai purtaseră italianul Valerio Conti-UAE Team Emirates, etapele 1-6, slovenii Primoz Roglic-Jumbo Visna, 7-11 şi Jan Polanc-UAE Team Emirates, 12. Podiumul avea să fie completat de Vincenzo Nibali-Bahrain Merida, la 2,05 minute şi de Primoz Roglic-Jumbo Visma, la 2,30, care a prins această poziţia după ultima etapă, devansându-l cu numai opt secunde pe ibericul Mikel Landa Meana, coechipier cu câştigătorul. Învingător care a primit pentru marea sa victorie 115.668 euro, plus 150.000 de la unul dintre sponsorii competiţiei.
Au mai fost premiaţi ocupanţii locurilor 2-10 şi purtătorii celorlalte tricouri distinctive, italianul Giulio Ciccone-Trek Segafredo, cel mai bun căţărător, germanul Pascal Ackermann-Bora Hansgrohe, liderul sprinterilor, ecuadorianul Miguel Angel Lopez-Astana, cel mai bine clasat tânăr rutier.

 Șase trofee europene pentru canotorii români!

Reprezentanții țării noastre revin de la Europenele de canotaj de la Lucerna cu opt medalii, una de aur, patru de argint și una de bronz. Rezultate meritorii care trebuie confirmate la Mondialele din toamnă, unde vor fi decise echipajele calificate la Jocurile Olimpice de Vară de anul viitor.
Fetele de la 8 plus 1 au ocupat primul loc, la mare luptă cu echipajul Germaniei, pe care l-a depășit cu câteva sutimi, 6:03,490, față de 6:03,550, bronzul revenind Rusiei, 6:06,380. Au evoluat Georgiana Cristina Popescu, Amalia Beres, Gabriela Mădălina Casu, Roxana Parascanu, Mădălina Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Magdalena Maria Rusu, Iuliana Roxana Anghel și Daniela Druncea. Un echipaj cu multe noutăți, datorită retragerii unor sportive din activitate.
Au intrat în posesia trofeelor de argint Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu, la peror (dublu fără cârmaci), la 1,380 de ibericele Aina Cid-Virginia Diaz Rivas, Nicoleta Ancuța Bodnar și Geanina Simona Radis, la dublu vâsle, devansate de germancele Leonie Menzel-Carlotta Nwajide cu 1,330, Ioana Vrînceanu, Iuliana Viviana Bejinariu, Mădălina Beres, Denisa Tîlvescu, la 4 vâsle, 6:27,920, învinse de olandeze, 6:24,840 și perorul maculin compus din Vasile Marius Cozmiuc-Ciprian Tudosă, întrecut de frații croați Martin și Valent Sinkovic, 6:24,530, față de 6;22,460.
Ioan Prundeanu și Florian Marian Enache au ratat argintul la peror pentru 36 de sutimi în fața elvețienilor Barnabe Dealarze-Roman Roeoesli, aurul fiind câștigat de polonezii Miroslaw Zietarski-Fabian Baranski, la o diferență minimă de nouă sutimi.
Au mai concurat în finalele A echipajul masculin de 8 plus 1, clasat aproape de podium, pe locul 4, după Germania, Marea Britanie, Olanda, Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, locul 5 la dublu vâsle, probă câștigată de Belarus și cvartetul feminin compus din Elena Larisa Roșu, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu, Tabița Maftei, care a ocupat locul 6. Mihai Chiruță a fost al doilea în finala B de simplu.

Trei arginturi şi două bronzuri la Europenele de box pentru juniori de la Galaţi!

Tinerii pugilişti români au avut o comportare peste aşteptări la Europenele rezervate juniorilor desfăşurate la Galaţi obţinând opt medalii, dintre care trei de argint şi cinci de bronz. La ediţia precedentă boxerii noştri cuceriseră un singur trofeu.
Au urcat pe a doua treaptă a podiumului Mariana Cristina Mărăcine, categoria plus 80 kilograme, legitimată la CSM Gloria Buzău, întrecută în finală de rusoaica Ekaterina Rodionova, Adrian Preda, 54, FC Argeş Piteşti, învins greu la puncte, 2-3, de rusul Mikhail Grigorian şi Cristinel Măzăreanu, 46, CSM Suceava, care a pierdut cu 0-5 în faţa ucraineanului Danilo Dryzhak.
Şi-au asigurat bronzul, la capătul unor dispute cu adversari valoroşi, Mihaela Ciobanu, 57, CSM Tulcea (0-5 cu Sacha Hickey, Anglia), Elena Alexandru, 86, de la acelaşi club (0-5 cu turcoaica Asude Ece Adiz), Beatrice Moldoveanu, 70, Voinţa Cluj-Napoca (inferioritate repriza 1 cu poloneza Zofia Stachowiak), Eusebiu Tîrzoman, 50, Gladiatorul Iaşi (0-5 cu bulgarul Radoslav Simeonov Rosenov) şi Cosmin Hermeziu, 70, CSM Bacău (0-5 cu bulgarul William Rosenov Cholov, campionul de anul trecut).
Cele mai multe titluri, 12, dintre care şapte la fete şi cinci la băieţi aveau să fie adjudecate de reprezentanţii Rusiei.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s