Romania Student Tour – Două noi cataloage „Civilizația Mărginimii” și “Ținutul Pădurenilor –  inima de fier a Daciei străbune”

 

În urmă cu câteva zile, am primit catalogul „Civilizația Mărginimii din cadrul proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

Catalogul ”Civilizația Mărginimii” a fost realizat în urma incursiunilor documentare în ariile unităților administrative din Mărginimea Sibiului: Boița, Gura Râului, Jina, Orlat, Poiana Sibiului, Poplaca, Rășinari, Sadu, Săliște, Sibiu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tilișca și este dedicat Centenarului Marii UniriSibiu Regiune Gastronmică Europeană și Anului Omagial al Satului Tradițional Românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari.

    Catalogul a fost lansat pe 21 septembrie 2019, la Complexul Turistic Rășinari „MONTANA GARDEN”, dar valoarea sa este acum cunoscută din ce în ce mai bine, cu cât săptămânile trec, iar impresiile se adună din ce în ce mai multe.

    În deschiderea catalogului regăsim mesajele domnului Mircea Păcurariu, preot academicianprof. univ. dr. și domnului Bogdan Bucur, președinte, Grupul de Acțiune Locală Mărginimea Sibiului.

   Romania Student Tour este un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Romania Student Tour se desfăşoară sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, având ca parteneri GAL Mărginimea Sibiului, Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Facultatea de Geografie-Universitatea din București, Centrul de Cercetare a Mediului şi de Efectuare a Studiilor de Impact, UNESCO ProNatura, Clubul Orizont Sibiu, Artografica Sibiu, Clubul Studențesc de Artă Fotografică București.

Coordonatorul proiectului este domnul Paul Bordaș.

Tot în cadrul acestui proiect a avut loc o deplasare în județul Hunedoara, concretizat în catalogul intitulat  Ținutul Pădurenilor –  inima de fier a Daciei străbune”.

Albumul este reprezentativ pentru această regiune cu un potenţial deosebit, şi care permite publicului larg să cunoască şi să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiţie, istorie şi de obiectivele sale turistice.

În palmaresul programului sunt consemnate acţiuni ce s-au concretizat în alte 12 cataloage foto de mare succes: Civilzația Mărginimii, Transilvania inima Romăniei, Dobrogea la răscrucea timpurilor, Descoperirea Naturii în Gorjul montan, Ținutul Vulcanilor, Țara dintre Crișuri, Din lumea Banatului, Haţeg ţinutul dinozaurilor, Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei.

Am avut șansa, de-a lungul anilor să scriu despre aceste superbe adevărate albume de artă. Așa că pot semna liniștit…

Un admirator fidel,

Bunescu Aristotel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s