TANIA DAVIDICĂ: Revelația artistică a începutului de an 2020

DU POTRET CENTRAL

Gata! Plecăm pe tărâmul artei!

 

Anul de grație 2020 are un debut foarte bun, în materie de subliniere a unor personalități care s-au remarcat, în mod special, în domeniul armoniilor cromatice.

 

Ne îngăduim să plasăm pe primul loc pe TANIA DAVIDICĂ. Unii dintre obișnuiții expozițiilor de arte vizuale au remarcat deja acest nume, alții vor fi acum foarte plăcut impresionați, ca și mine de farmecul, grația, fiecărui tablou în parte. Nu ne ferim să subliniem valoarea deosebită a fiecărei lucrări în parte.

DU 2

Spre misterul naturii, creația lui Dumnezeu

Vă invităm, în continuare, să o urmărim în cadrul unui interviu aparte pe care l-a acordat agenției noastre, cu multă amabilitate.

 

Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați pentru început…

 

  • Debutul în minunata lume artistică a început ca hobby pentru că, mai apoi, să se transforme într-o formă de terapie antistres.

Sunt o persoană modestă dar, pentru că nu vream să mă fac de râs, am urmat câteva cursuri intensive de tehnica acuarelei cu foarte talentații: – Mircea Corcodel, arhitect și acuarelist (2017); – Ovidiu Iovanel, arhitect și acuarelist (decembrie 2018); – Corneliu Drăgan-Târgoviște, acuarelist (noiembrie-decembrie 2019); – merg ocazional la schițat cu grupul Urban Sketchers București, fondat de domnul Mugur Popa, arhitect și acuarelist; -am urmat un curs intensiv de tehnica picturii în acrilic și acuarelă la ArtHouse București, îndrumător Ruxandra Cocieriu.

DU 1

O lucrare de rafinament datată 2018 

Activitatea artistică înseamnă participarea la expoziții de grup: – în noiembrie 2018 am participat la expoziția de grafică și pictură Ardent Art care a avut și scop umanitar; -cu ocazia sărbătoririi Anului Centenar am participat la expoziția colectivă de pictură din Centrul Cultural ”Los Castillos” din Alcorcon, Madrid, 01-31 noiembrie 2018. -în perioada 22 ianuarie-24 februarie 2019 am fost parte din prima expoziție națională de pictură în acuarelă organizată de IWS Romania la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”, București; -am participat la prima expoziție itinerantă de pictură în acuarelă prin marile orașe-municipii din România cu titlul ”Romania in acuarela”, martie-iunie 2019; -am participat la expoziția colectivă de pictură organizată de ArtHouse, București, iulie 2019; -am participat la a doua expoziție colectivă de pictură în acuarelă organizată la Alcorcon-Madrid, Spania, octombrie-noiembrie 2019; -am participat la expoziția de pictură în scop caritabil „Bucuria de a dărui”, decembrie 2019.

DU BISERICA

Întreaga comunitate trăiește adunată în jurul bisericii

Pentru ce ați ales pictura și nu muzica ?

2) Desenam când eram copil, era felul meu de a-mi petrece timpul, pe lângă plăcerea de a citi. Nu eu am ales și nici nu m-a încurajat nimeni să-mi urmez visul, asta în condițiile în care, la școală, nici măcar profesor de desen nu am avut.

DU BUCHET

Dar visul până la urmă a fost realizat. Rezultatul se vede: un tablou de …vis 

 

Care tehnici  sunt preferatele dumneavoastră ?

 

3) Tehnica preferată este acuarela, chiar dacă este greu de realizat. Are viața ei proprie, este inimitabilă și pentru că trebuie să ai o anume stare, mă învață să fiu mai relaxată, să renunț la a mai încerca să țin totul sub control. Până acum nu i-a reușit întru totul.

DU BUCURIA E MARE

Încântată lângă o lucrare. Vă dați seama ce încântați sunt vizitatorii expoziției…

 

Vă simțiți bine în lucrări de dimensiuni mai mici, ori preferați suprafețele mari ?

DU CASTEL FLOARE.jpg

In fiecare tablou descoperim o altă fațetă a diversificării tematice, un alt stil. Felicitări neformale!

4) Am început să lucrez pe formate mici, A5, A4 dar, am ajuns să pictez și pe formate mari 56×76 cm, de exemplu. Sunt concursuri sau expoziții care impun anumite dimensiuni și atunci trebuie să te conformezi.

DU FLOARE DE COLTI

Fără cuvinte….

Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, dincolo de pictură ?

 

5) Sunt o persoană sociabilă, amabilă și civilizată dar, mă simt bine și dacă sunt doar eu, pensulele și cărțile mele. Sunt economist și funcționar public într-o instituție din administrația centrală.

DU FLORI

Cu gândul la primăvară ….

Unde vă vedeți peste 10 ani ?

 

6) Chiar dacă mi-am descoperit târziu pasiunea pentru pictura în acuarelă, sper să pot continua și după ce mă voi pensiona. Asta dacă nu se va schimba (pentru a câta oară?) legislația privind vârsta de pensionare, ca să închei cu o glumă.

DU IARNA

În așteptarea zăpezii care nu mai vine la București…

Vă mulțumesc mult pentru acest interviu, vă rodesc numai bine pentru dumneavoastră, familie, iar pentru pictură, noi pași spre notorietatea pe care o meritați cu prisosință.

 

Acum este locul unei mărturii personale. Am cunoscut mulți pictori în peste patru decenii de viață în ateliere, galerii, expoziții și muzee. Trebuie să spun că TANIA DAVIDICĂ ne conduce du grație spre un univers unic prin sensibilitate și abilități plastice.

Deja aveți un admirator în plus, care semnează cu numele….

Aristotel Bunescu

P.S. Cuvintele s-au terminat, dar imaginile nu

DU IN EXPO CU LUCRARI

DU MARINA.jpg

DU PORTRET FARA CULORI

DU PORTRET MIC CU FLOARE

DU PORTRET POLICROM

DU UN COPAC

Vă mulțumim pentru atenție să vă mai așteptăm pe la noi pe pagină! (Agenția de presă culturală si sportivă)

A. Bunescu

Un gând despre „TANIA DAVIDICĂ: Revelația artistică a începutului de an 2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s