MĂRIOARA MITITEAN PICTEAZĂ CU SUFLETUL ȘI OFERĂ CREAȚII DE VIS

msm cu fular

Bun găsit! Iarna chiar că a venit!  Cu vești bune și culori! MM face furori ! 

Anul de grație 2020 a început în forță pentru artiștii plastici, iar pentru agenția noastră cu atât mai mult dacă ne gândim la un subiect extrem de generos: creațiile de vis ale doamnei MĂRIOARA MITITEAN. Pe scurt MM.

msm prima poza cu fiul si sotul

MM, soțul și fiul. Sau doi bărboși se mândresc, pe bună dreptate, cu zâna lor. Între timp, prin creațiile sale MM a devenit și zâna unui mare număr de admiratori din țară și din străinătate. Felicitări!

Vă propunem să urmăriți mai întâi, răspunsurile sale pline de farmec, dar mai ales imaginile extrem de relevante, din interiorul unui interviu pe care l-a acordat cu multă amabilitate.

Deci:

Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați pentru început…

Pentru cei care nu mă cunosc, numele meu este Mititean Marioara, locuiesc în localitatea Salva, județul Bistrița Năsăud, un loc binecuvântat, cu oameni talentați și valoroși care au dus numele locului cu mare cinste în țară și peste hotare. E un loc unde arta sălășluiește, într-un fel, în fiecare casă și măiestria localnicilor nu trece neobservată. Spun asta deoarece de la mama mea am primit primul imbold legat de creațiile handmade. De profesie sunt contabil, dar mi-am dedicat câțiva ani buni copiilor în calitate de cadru didactic. Momentan dețin o mică firmă de artă prin intermediul căreia îmi vând creațiile.

 

msm cu sotul

MM aici doar cu soțul. Zâna face parte din categoria creaturilor care de orice se apucă duce la bun sfârșit. Plus cu mare succes! 

In anul 2010 am început cursurile Școlii Populare de Artă, secția pictură, sub îndrumarea profesorului Bogdan Dănilă. In anul 2017 am avut o colaborare cu designerul Chis Loredana Codruța, la parada de modă a dânsei toate gențile unicat au fost create de mine și astfel am avut bucuria să fie vândute peste hotare,ajungând până în Statele Unite ale Americii. De pictură m-am îndrăgostit printr-o conjunctură pe care o să v-o povestesc mai târziu. Pictez cam din 2010, am participat la diverse evenimente în țară prin intermediul Asociației Produs de Bistrița Năsăud și Produs de Cluj,unde mi-am expus lucrările. De curând, in 2019, am avut o miniexpoziție personală în Austria, în locația domnului Otmar Mickl, cu lăzi de zestre, pentru comunitatea locală.

mm cu paharul

Aici aveți șansa să vedeți doi oameni bucuroși: Otmar Mickl din Austria și MM din România. Să fie sănătoși!

In 3 octombrie 2019 am avut o expoziție personală la Muzeul Grăniceresc Năsăudean intitulată „Lada cu zestre verde a Țării Năsăudului”, moderatori Iulia Ionela Dragu și Menut Maximinian, prin bunăvoința domnului director Vaida Lucian. Un deschizător de drumuri a fost jurnalistul Radu Sirbu, căruia îi transmit toată recunoștința mea. El a fost cel care mi-a descoperit pentru prima dată lăzile de zestre. Momentan mă axez mai mult pe tablouri: pictez pe lemn și pânză, dar răspund și altor provocări cu interes. Lucrările mele pot fi văzute în galeria permanentă online „Atelier Art Mititean Marioara”

msm tablou ss

Semnat de MM. Noi am intrat la pagina de Facebook „Atelier Art Mititean Marioara” și am descoperit oameni, fapte și creații deosebite. Vă invităm, cu căldură, și pe dvs să fiți vizitatori fideli ai acestei adevărate galerii de artă de calitate.

2) Pentru ce ați ales pictura și nu muzica?

Provin dintr-o familie simplă în care actul de creație a fost prezent mereu. Mama era croitoreasă, își crea singură modelele,iar tatăl meu era constructor de case. El m-a făcut să iubesc geometria de mică,iar mama era foarte exigenta…trebuia să ne implicăm și să lucrăm alături de ea,eu și sora mea. Sâmburele pentru frumos l-au sădit părinții mei și l-am depănat cu mine mereu într-un ghem numit „Amânare”. Pentru ce am ales pictura și nu muzica?…Îmi place să cred că orice îți face sufletul să vibreze la modul cel mai profund,rezonează cel mai bine cu interiorul tău. Pentru mine natura, imaginile viu colorate, sunt o hrană spirituală de care nu mă pot lipsi. Ani buni am fost doar un privitor. Intr-o zi mă uitam cu băiatul meu la televizor,era o emisiune pe care nu mi-o mai amintesc… despre o pictoriță și picturile ei… M-am trezit vorbind singură:”cred că aș putea să fac și eu asta…”,la care, băiatul meu,care este un perfecționist,a răspuns:”DEMONSTREAZĂ!”

Dacă ar fi să îmi intitulez povestea astăzi, aș spune așa:”CÂND UN CUVÂNT ÎȚI POATE SCHIMBA DESTINUL ÎN BINE”. „Demonstrează!”,îmi sună atât de des in urechi,mai ales când întâmpin dificultăți…… și de atunci pictez.

msm tablou oval 2

MM a demonstrat cu prisosință! 

3)Care tehnici sunt preferatele dumneavoastră?

Tot ce știu este că pictez cu sufletul, că fiecare lucrare a mea are amprenta sufletului meu,că sunt un om complex care caută să-și dezvolte pasiunea, pentru că anumite abilități le putem dezvolta doar in timp. Nu cred că aparțin vreunui curent artistic, școala nu este totul, trebuie să fii mereu curios, să privești,să admiri,să te lași dus de val,sa fi un autodidact pe viață și,mai ales, să-ți lași sufletul să iasă la iveală în toată puritatea lui. Cred că pictura îți oferă o foarte mare libertate,nu există nici o opreliște, mintea ta poate călători în tot universul… Pictura este un loc în care mintea, sufletul și pensula pe care o ții intre degete își dau întâlnire cu același gând:să creeze.

msm tablou oval 1

Una dintre picturi făcute cu sufletul

4) Vă simțiți bine in lucrări mai mici, ori preferați suprafețele mari?

Sincer,nu am o preferință anume, mă adaptez la cerințe, deși mă simt cel mai confortabil in lucrări de mărime medie. Pictez in special pe lemn și pânză,dar și pe alte materiale. Imi place să experimentez și răspund oricăror provocări cu drag. Deși am cochetat cu pictura pe bijuterii, decorațiuni,mic mobilier,mese, scaune, lăzi de zestre…tablourile pictate pe lemn și pânză rămân prioritatea mea. Imi plac culorile vii și pline de viață iar temele florale se regăsesc cele mai frecvent în tablourile mele. Cel mai mult îmi doresc să transmit o stare,o emoție, decât exactitatea picturii.

5)Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, dincolo de pictură?

Dincolo de pictură, viața mea este una normală,cu o familie frumoasă și un copil cum nici n-am visat, frumos și inteligent, care mi-a adus numai bucurii…

msm fiul

El este fiul…Mititean Adorian, student la IT.

Eu cred,totuși,că am o viață plină de satisfacții…mie și soțului meu ne place mult să călătorim,și astfel am avut privilegiul să vedem multe locuri din alte țări, să-mi umplu sufletul și ochii de culoare…am învățat să mă opresc din alergat și să privesc cerul…să stau de vorbă cu florile,să simt mirosul ierbii, să-mi scald picioarele în oglinda lacurilor și să mă încarc cu energie pozitivă în preajma oamenilor speciali.In rest îmi umplu timpul cu o altă pasiune a mea mai veche, scrisul. Cam într-un an vreau să public o carte,tema nu o dezvălui încă,de a cărei grafică se va ocupa băiatul meu, Mititean Adorian, student la IT.

6)Unde vă vedeți peste 10 ani?

msm vernisaj

Un nou vernisaj cu lucrări semnate MM 

Unde mă văd peste 10 ani? Pe un drum… dar nu oricare.Pe drumul visurilor mele,pe care îl văd mai clar că oricând. Dacă Dumnezeu îmi dăruiește viață și sănătate, aș vrea să fiu alături cât mai mult de familia mea,de cei dragi;de soțul meu, să îi ascult seara poeziile(și el scrie),de băiatul meu, să vină o zi să-mi țin nepoții în brațe…iar pentru mine nu-mi doresc decât timp,timp cât mai mult să creez. Am atâtea idei…nu am nevoie decât de timp…Sunt optimistă pentru că îmi place foarte mult să pictez, să scriu. O să merg doar pe drum înainte, cât de sus, nu știu,cred că mai important este frumusețea drumului decât țelul final.

msm pictura pe piele

Pictură pe piele

7) Înainte de a vă mulțumi neformal pentru acest dialog interesant,va rog la final sa adresați un gând pentru cititorii acestui interviu care vă descoperă cu plăcere universul dumneavoastră artistic.

msm parada modei

O paradă a modei, unde se află și marca MM…

msm geanta

O superbă geantă făcută tot de artista noastră…

 O fotografie cu Otmar Mickl din Austria. In galeria sa MM a avut o expoziție memorabilă!

msm O poza cu scaune pictate cu pană de păun ..păunul fiind reprezentativ in zona Năsăudului...

Scaune pictate cu pană de păun, un element grafic caracteristic pentru zona artistei

msm lada de zestrel

Pictură pe ladă de zestre 

msm decoratiuni in gradina

Decorațiuni pe mobilier de grădină

msm grup 60

Cu prieteni și admiratori 

Pentru cei care au citit aceste rânduri le-aș spune mai întâi așa:”Dragilor”…așa le spun celor care îmi urmăresc și apreciază pagina „Atelier Art Mititean Marioara”,unde se poate vedea galeria mea permanentă online…De ce „dragilor”? Pentru că este un cuvânt de iubire…și iubirea, dragilor, să vă fie pe primul loc pentru că doar iubirea dă liniște, dă pace și împăcare cu tine…și,când ești împăcat cu tine, poți face ce vrei. Si le-aș mai spune să nu uite de ei, de visurile lor și să aibă curaj, să nu uite că un cuvânt le poate schimba destinul în bine, așa cum mi l-a schimbat mie. Demonstrează, prietene,cititorule,de oriunde ai fi,că visul tău este la fel de important ca al altora,doar trebuie să crezi in el.Dar nu uita…nu este suficientă credința,mai trebuie un dram de voință,de curaj,de muncă,de optimism și mai ales de răbdare și nerenunțare. Cititorule, visul tău ești tu…de ce ai renunța la el? DEMONSTREAZĂ!

Acesta a fost interviul! Prima reacție este sonoră: WAU. Doamna asta chiar a DEMONSTRAT  că se poate.

msm bijuterii modelate de mine și pictate cu pictura abstracta

Bijuterii  modelate și pictate de MM 

msm coronita

MM în așteptarea primăverii, verii, toamnei și a iernii următoare! Mulțumim frumos pentru tot ce ne-ai arătat astăzi!  

Acum, îi urăm din inimă multă sănătate, putere de muncă, timp pentru toate pasiunile sale. Să fie bine în 2020 și în anii următori, alături de familie, de toți cei dragi. În plus, îi dorim să fie apreciată așa cum merită, datorită talentului său, credinței, muncii, determinării, felului său fermecător de a exista.

Semnează un admirator în plus,

Aristotel Bunescu

2 gânduri despre „MĂRIOARA MITITEAN PICTEAZĂ CU SUFLETUL ȘI OFERĂ CREAȚII DE VIS

  1. Desi au trecut anii, revad cu placere si drag aceste minunate imagini realizate cu maestrie de mainile doamnei Marioara Mititean, acest talent care ne bucura sufletul si ochiul, de pe plaiurile Nasaudului, al Salvei, locuri dragi inimii mele. Felicitari.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s