MARIANA BĂIȚELU:     „Când pictez  sufletul este acordat cu muzica mea interioară ” 

x 1 portret mare unnamed

 Eu sunt Mariana și vă invit în atelierul meu virtual ….

 

Elegante doamne și domni atent îmbrăcați,

Vă rugăm doar câteva moment să ne acordați.

 

Grațioase domnișoare și cavaleri galanți,

Vă recomandăm o pictură care face mulți talanți!

 

După o introducere în versuri, trecem brusc la proză.

 

Este o mare bucurie să vă prezentăm o distinsă doamnă dedicată trup și suflet armoniilor sonore. Este vorba despre doamna MARIANA BĂIȚELU.

x 2 autorul diploma si opera unnamed

 Pictorița , diploma și opera 

 

 

Artista ne-a acordat, cu mare amabilitate, un interviu.

 

Pentru cei care va cunosc mai putin va rog sa va  prezentati pentru inceput…

x si admiratorul tacut 61090262_2258951934173095_8576139723980931072_o (1)

Cu un admirator tăcut, în călătorie pe meridianele lumii…

             Numele meu este Mariana Băiţelu , sunt născută pe plaiuri Buzoiene, în ianuarie 1962. Copilăria mi-am petrecut-o într-un sat străjuit  de dealuri molcome – Mărgăriteşti, aproape de tot ce primim de la mama natură. Începând de la vârsta adolescenţei, am părăsit satul natal, urmând cursurile liceului  Alexandru Vlahuţă din Râmnicu Sărat şi mai apoi Facultatea de Tehnologie Chimică din Bucureşti. Pictura am simţi-o aproape din copilărie insă nu am avut acces la prea multe mijloace de a-i  pătrunde tainele  aşa ca de cate ori aveam ocazia mă lăsam in voia culorilor şi îmi ostoiam dorul de pictură.

In 1987 am urmat parţial mai  cursurile Scolii Populare de Artă din Focşani,  clasa profesorului Liviu Nedelcu după care am continuat prin a fi propriul meu profesor.

Cu vreo trei ani în urmă am concluzionat, cu regret, că nu am reuşit  să impart timpul aşa cum mi-am dorit, acordând picturii cel mai puţin şi mi-am propus să recuperez, că doar cu o lumină bună şi noaptea se poate picta…Zilele in care nu pictez macar două ore sunt pierdute pentru mine. Picturile mi le fac cunoscute on line pe pagina de facebook . Am participat la numeroase expoziţii de grup insă lumea mă cunoaşte mai mult din spaţiul virtual. Lucrările mele au ajuns la oameni in  ţară  şi peste hotare şi asta pentru ca spaţiul virtual nu are limite.

Pentru ce ati ales pictura si nu muzica ?

Pictura pentru mine este muzică .Când pictez  sufletul meu este acordat cu muzica mea interioară.

Care tehnici sunt preferatele dumneavoastra ?

           Imi place să utilizez culorile pe bază de ulei , cuţitul de pictura fiindu-mi mai la indemâna . Pensula folosesc doar la mici detalii, accente  şi să  semnez ,desigur. Aşa pot să mă satur de consistenţa si vibraţia culorii .

Am abordat peisajul, natura statică, peisaje citadine  şi mai ales compoziţii florale, mai puţin portret deoarece acesta din urmă necesită mult mai mult studiu. Pictez asa cum simt in mare parte din imaginaţie. De obicei pictez spontan, intr-o singură repriză, maxim doua , ud pe ud.

 

Acum, o să vă arătăm ce pictează doamna

Vă rog să remarcați varietatea temelor, ușurința în dispunerea culorilor și mai ales cromatica spectaculoasă! Felicitări din toată inima.

Mai avem câteva întrebări….

 

Va simtiti bine in lucrari de dimensiuni mai mici orif preerati suprafetele mari?

           În general pictez lucrări de dimensiuni mici spre medii,  limitată fiind deocamdata de spaţiu şi timp,  locuinţa mea de serviciu fiind şi atelier.

Ce ne puteti spune despre viata dumneavoastra dincolo de pictura?

     De profesie sunt inginer si manager calitate la o firma germana de constructii. Sunt soţie, am  un fiu căsătorit şi de curând ei ne-au îmbogăţit familia cu o  bijuterie de fetiţă, care mi-a acordat rolul de bunică. Am o viată frumoasă, cu activităţi pe toate planurile. „Fur”  cât pot de la viaţa pentru marea mea dragoste – pictura şi ai mei au invătat că nu pot fară ea.

x 3 cu cei dragi 41755200_1898021623599463_5092290913229602816_n

Alături de cei dragi…

Unde va vedeti peste 10 ani?

        Visul meu este să pot acorda tot timpul care mi-a rămas numai picturii, să am un atelier, unde să mă pot desfaşura in toată plenitudinea, să pot picta oricând doresc … am foarte mult de recuperat. Cred că mi-am descoperit cam târziu menirea şi visul meu este proiectat până la capăt .El îmi luminează calea , e ca un far pentru mine. Mărturisesc că voi fi fericită atâta timp cât voi simţi fiorul acela care mă indeamnă sa pictez şi mai ales  timpul să îmi fie aliat. Visez ca în urmatorii ani să reuşesc să am măcar două expoziţii personale , să pot onora invitaţiile la  taberele de pictură naţionale şi  internaţionale, să particip la concursuri de pictură. Visez sa exersez  şi  alte tehnici de ex. sfumato şi  portretul.

Vă mulțumesc mult pentru acest interviu foarte interesant.

Aici se termina dialogul nostru și urăm artistei să își îndeplinească toate dorințele. O vom ajuta și noi să deschidă niște expoziții, pentru simplul fapt că asta își dorește cel mai mult.

x tren debut sau final 69799910_715583658855760_1805067303016988672_n

Un tablou superb, cu un subiect mai puțin abordat de pictori. Ascultând glasul roților de tren suntem în călătorie în viitor. Acolo unde abia asteptăm să ajungem la expozițiile doamnei Mariana.

Dacă am început cu versuri, să terminăm tot așa….

Un admirator fidel,

Bunescu Aristotel

Publicitate

2 gânduri despre „MARIANA BĂIȚELU:     „Când pictez  sufletul este acordat cu muzica mea interioară ” 

  1. Suuperb interviu!Un om frumos,cu suflet curat,care impartaseste cu noi privitorii,spectacolul vietii si al naturii!Va multumim doamna si mult scces pe viitor!M-as bucura peste ani,numele doamnei sa fie pe buzele tuturor criticilor de arta,pe buzele admiratorilor,si tablourile ce le las ficei mele sa fie atat lucrari de suflet cat si cu valoroase!🤗😘😘🙏

    Apreciază

  2. Suuperb interviu!Un om frumos,cu suflet curat,care impartaseste cu noi privitorii,spectacolul vietii si al naturii!Va multumim doamna si mult scces pe viitor!M-as bucura peste ani,numele doamnei sa fie pe buzele tuturor criticilor de arta,pe buzele admiratorilor,si tablourile ce le las ficei mele sa fie atat lucrari de suflet cat si valoroase!🤗😘😘🙏

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s