Invitațiile Doamnei Pictura: LILIANA TOCUȚIU dă lovitura sezonului plastic

liliana pe sevalet
Liliana Tocuțiu a ajuns pe șevalet. Acolo unde să întrupează visele sale cromatice, am descoperit și noi ceva: un pictor de…vis
Pe data de 5 făurar, anul de grație 2020, agenția noastră publica un interviu eveniment cu doamna Liliana Tocuțiu. Reacțiile au întrecut orice așteptări, toată lumea fiind entuziasmată. Bine, au mai fost comentarii favorabile și la alți pictori, dar acum… Vă rog să îmi dați voie să fac o mărturisire.
Este pentru prima dată când mă contactează cineva, nu să îmi spună că îi place pictura doamnei, asta se întâmplă des, dar acum un coleg care se pricepe bine la artă plastică mă întreba dacă îi acord dreptul de a prelua în săptămânalul pe care îl conduce – Opinia Națională – să preia acest text, inclusiv niște imagini superbe.

În materia de drepturi de proprietate, am și eu toate datele naționale și internaționale la dispoziție. Dar, mai am ceva. Un răspuns epocal formulat de marele pictor, dascăl, critic de artă, eseist, restaurator, mai are multe calități care este cunoscut ca Ion Lazăr. El, cel care a format generații și generații de pictori la UNArte București spunea așa: ,,Pictura este făcută să fie văzută. Ea trebuie să circule, nu să o reținem numai pentru noi…,,
Așa că acordul meu a fost dat, iar o nouă serie de cititori, de data asta fani ai presei tipărite, aflate, din păcate la final de ciclu istorico-tehnologic, s-a bucurat de talentul deosebit al doamnei Liliana.
Iată dovada:
Ca urmare a acestui ecou, am decis să revenim la pictor și să solicităm un nou interviu. Doamna Liliana a răspuns cu mare amabilitate și de data aceasta.
Doamna Liliana Tocuțiu, prima întrebare este aceasta: Ce tablou aveți acum în lucru?
Lucrarea de pe șevalet se intitulează “luntrasii” și face parte din seria “Origini” Cel mai recent tablou finalizat … ( am finalizat de fapt doua) din seria Origini, denumite “ străbunicii noștri”
Ei sunt străbunicii 
În ce măsură vizitele la muzeu au fost utile pentru dv din punct de vedere plastic ?
Colecțiile de muzeu m-au inspirat mereu, am început sa reinterpretez lucrări după pictori celebri încă de la început. M-au atras acele lucrări care mi-au amintit de copilaria frumoasa. Copilăria in interacțiune cu natura. Acum merg pe rădăcinile noastre ca națiune, ca ne-am și chiar ca familie.
 Ce sfătuiți să facă părinții care au copii mici. Să îi canalizeze spre un singur domeniu, ori să le ofere posibilitatea de a se desfășoare spre mai multe orizonturi ?
Sfătuiesc părinții sa-i observe fără sa-i preseze cât încă sunt copii. Copiii sunt foarte inteligenți și capabili sa facă mai multe activități dacă sunt atrași. Ulterior vor alege singuri calea. Este părerea mea.
Ce vă doriți pentru anul 2020 ?
Pentru anul 2020 îmi doresc realizarea tuturor lucrărilor in curs sau in proiect in vederea deschiderii expozitiei cu tema “ Origini”, in rest…îmi doresc inspirație și răbdare.
Ultima întrebare acum, sperăm să mai avem ocazia de a vă avea invitat. Ce transmiteți numeroșilor oameni care vă admiră ?
 Tuturor admiratorilor le doresc multa sănătate , ii aștept cu drag la vernisaje, ii iubesc pentru încurajare și sustinere și mai ales pentru deschiderea spre frumos, spre arta .
4 lucrări (dintre primele) vor fi expuse la București de către Elite Prof Art Gallery și galeriile Soleil la sfarsitul lunii FEBRUARIE 2020 LA HOTEL CARO BUCHAREST Durata expozitiei: 1 luna
Acesta a fost dialogul, acestea au fost doar câteva dintre tablourile semnate inconfundabil Liliana Tocuțiu.
În mod evident, azi ați descoperit noi fațete ale unui adevărat diamant, un om special.
diamant-rar-albastru-gasit-347306
La final, urăm sănătate și putere de muncă doamnei Liliana Tocuțiu.
Liliana Tocuțiu: Vă aștept, cu drag, la vernisaje !

Semnează un admirator fidel, Bunescu Aristotel

 

P.S Artiștii, galeriștii, organizatorii de expoziții,

sportivii, alte categorii de oameni care doresc o promovare profesională ne pot contacta la:

Email  aristotel.bunescu1@gmail.com

Facebook aristo bunescu

WhatsApp  0724394318

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s