Invitațiile Doamnei Pictura: MELA STOICIU – un grande artista

me 1 portret 89024931_236557540843697_1056986100016349184_n
Bun găsit! Eu sunt Mela Stoiciu și vă invit, cu drag, în universul meu artistic. 
Mulțumim mult de invitație!  
Acum câteva zile am ales un titlu în limba spaniolă, deoarece era vorba despre un artist român din Spania. Azi, 3 martie, am optat pentru un titlu în italiană deoarece interlocutorul nostru este un artist român din peninsulă.
În cursul dimineții, Agenția Națională de Presă AGERPRES, cu sediul la București, în Casa Presei Libere, acolo unde am început și am terminat activitatea oficială de gazetar de artă, a transmis următoarea știre ….
,,A fost descoperită o stea pitică albă ultramasivă, cu niveluri ”neobişnuit de ridicate” de carbon,,
La rândul meu sunt capabil să anunț cu voce puternică: ,,Am descoperit o stea, dar nu pitică, ci mare, cu niveluri neobișnuit de ridicate de talent, determinare și generozitate,,
Numele ei este Mela Stoiciu…

Vreau să remarc mai întâi faptul că suntem în fața unui destin aparte, cu o familie deosebită binecuvântată cu trei nepoți…
Ce meserie din lume poate să fie mai nobilă decât cea care ajută la diminuarea suferințelor semenilor tăi, care contribuie la eliminarea unor boli de toate felurile…Este meseria doamnei Stoiciu…
Alături de activitatea de farmacist au fost asimilate noi noi dimensiuni de preocupări cum sunt:  presopunctura, reflexoterapia, biologia, iridologia.
Apoi, mai vreau să subliniez că protagonista noastră de azi și-a depășit cu grație statutul foarte respectabil și a abordat cu mare curaj, veți vedea și cu succes, domenii artistice… aici intră artele plastice. A rămas fidelă literaturii și după cum ne mărturisește,  a fost de multe ori.. muză la cenacluri de poezie, lansări de carte, spectacole de  teatru, deschiderea unor expoziții de artă.
Iată, un scurt interviu artista. Ea a răspuns cu mare amabilitate întrebărilor noastre…

Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați pentru început…

 

Atât numele cât și prenumele ce le port, STOICIU MELA, mă descriu, mă reprezintă. Stoiciu, mă pune în evidență ca o,, stoica, responsabilă cu simț de răspundere și de sacrificiu.

Mela, vine de la Melania, origini greaca-franceza și înseamnă melancolic, rebel, rezervat, independent, piele închisă. Eu nu înțeleg lumea și nici lumea nu ma înțelege pe mine. Știu că în toate e voia lui Dumnezeu. Mereu am învățat de la viata și am prosperat încet, încet. Progresul mi-a schimbat cursul vieții. Farmacia a fost dragoste la prima vedere. Am practicat-o 32 de ani. Ca o împlinire a muncii i-am alăturat presopunctura, reflexoterapia, biologia, iridologia. In paralel am fost fidelă literaturii. Împrejurările mi-au dat posibilitatea să particip de timpuriu pe post de muză la cenacluri de poezie, lansări de carte, teatru, expoziții de artă, oportunitati prin care am cunoscut scriitori, actori, pictori. Frumosul, gustul pentru calitate au crescut odată cu mine. Am dat importantă lucrurilor ce mi-au plăcut și interesat, în ciuda vicisitudinilor.

Pentru ce ați ales pictura și nu muzica ?

Mi-ar fi plăcut sa cânt, însă nu m-a încurajat nici profesorul de muzică. Mai în toate activitățile mele m-am manifestat conform simțirii și sensibilității mele interioare. Am fost atrasa de arta naiva. Am compus lucrări la modul meu personal cu tematică prin care mesajul se lasă descoperit  din seminte, coji, materiale, lemn, plastic, paete.

 

Care tehnici  sunt preferatele dumneavoastră ?

 

Tehnicile mele sunt simple, personale, originale.

Ce ne puteți spune despre dv, dincolo de lumea artei ?

 

Sunt pensionară, bunica de 3 nepoti. Îmi dedic timpul activităților cotidiene. Din decembrie 2019 reproduc chipuri după fotografii.

 

Unde vă vedeți peste un deceniu ?

Peste 10 ani ma văd la o întâlnire cu criticul de arta, Aristotel Bunescu la o expoziție personală, adusă de spate cu testosteronii in barbie, mulți prezenți în sală și ciocnind succesul cu șampanie.

Cum vi se pare domnule ziarist viata fără activitate culturală? Eu personal, am credință că, arta este bucuria redării realității, este simțirea artistului manifestată simbolic, emoțional, real.

Înainte de a vă mulțumi neformal pentru acest dialog interesant vă rog la final să adresați un gând pentru cititorii acestui interviu care vă descoperă cu plăcere universul dumneavoastră artistic.

 

Sugerez cititorilor să se urmărească, sa dea afară din interior ce simt, sa se manifeste indiferent cum: cantat, recitat, desenat. Emoțiile vorbesc și rezultatul e uimitor. Oricine merită o șansă! Vă mulțumesc domnule critic de artă , Aristotel Bunescu pentru această șansă prin care munca mea devine cunoscută iubitorilor de frumos.

 

Aici se termină dialogul nostru.

Mulțumim pentru tot…

Salut!
Acolo unde ne simțim bine, acasă!
Instrumentele de scris ala ziaristului…. Cu unul dintre ele , am luat notițe despre un artist român din Italia (A. Bunescu)
Lupu schimba parul, dar năravul, ba!
me 3 mos craciun 88183298_3229159973765383_5608248637327933440_n
Mos Crăciun plecat în țară lui!
Cucoanele!
Totul pleacă din inima!
Pasărea Phoenix   renăscuta!
Indragostitul.10!
Tu alegi, binele ori raul!
Adolescenta, ispita!
Primăvara!
Toamnă!
Urmează portrete de scriitori  ….și alte personalități …Azi e Ziua Mondială a Scriitorului nu ? Da este, 3 martie….Unde nu sunt trecute numele, figurile sunt ușor de recunoscut…
Poetul Liviu Ioan Stoiciu
Deasupra, criticul literar, Cristea Enache!
Ovidiu Genaru, poet!
Mihai Șora! Imagine neprelucrată…
Alex Ștefanescu
Marin Preda
Mircea Cartarescu
Paul Spirescu, poet
A venit primăvara peste noi!
Cu gândul la zilele însorite…
Gata pentru un nou tablou ….
Cu gândul la cei dragi de acasă….cu gândul la cititorii care desigur doresc să afle noi și noi detalii din universul fascinant numit …MELA STOICIU 
Două țări pe hartă și în suflet….Două state europene și din UE
Acum ce să mai spunem decât sănătate multă și ne bucurăm că am putut să oferim cititorilor o nouă ,, stea,,
În plus, semnatarul acestor rânduri mai precizează: Nu este nevoie să treacă 10 ani pentru o expoziție personală. Ea se face mult mai repede…
Un admirator fidel,
Bunescu Aristotel
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s