LA MULȚI ANI !
Joi, 5 martie, anul de grație 2020, domnul GABRIEL MEDVEDOV a împlinit frumoasa vârstă de 64 de ani….
El a găsit cu cale, printre felicitări, să ne scrie și nouă câteva rânduri, se nea dea superbe imagini pentru articolul pe care dumneavoastră, doamnelor și domnilor, cavaleri și iubitori ai artelor plastice, îl citiți chiar în aceste momente.
Analizând activitatea sa în diverse aspecte ale artelor vizuale apare înclinația să îl comparăm, păstrând proporțiile cuvenite, cu Pablo Picasso, cel are a dominat autoritar arta în secolul trecut. La fel s-a ocupat de pictură, grafică, sculptură, etc, ca și Medvedov.
Ambii au fost fascinați apoi de figura impunătoare a calului…
Iată un interviu lămuritor cu artistul.
Vă rog să vă prezentați pentru cei care vă cunosc mai puțin
Numele complet:
Gabriel Medvedov Rotomeza. Sunt din Rm .Valcea.
Pentru ce ați ales pictura și nu muzica ?
☆Cred că arta plastică m-a „ales” pe mine. Mă „trag” dintr-o familie de artiști, tatăl meu a fost realizator de panouri și firme publicitare, zugrav, pictor, giuvargiu, „i-am călcat pe urme”.
Am o soră și doi frați mai mari, Margareta, Daniel, Cornel care activează și ei în domeniul artelor : pictură, sculptură, literatură, muzică, film, arte marțiale.
Care sunt tehnicile dumneavoastră preferate de lucru ?
☆Imi place mult grafica, tușul, caii in mod special.
Acum lucrez mult metaloplastie clasică și mai nou – decupată. Am făcut și pictură – dripping, crezând că am descoperit o nouă tehnică ( prin anul 2000 ) dar am aflat ca au facut-o americanii prin 1950 ( J.Pollock ).
Acum fac mai puțin pentru ca este plin internetul de un gen asemănător. Mai precis am trecut de la întâmplare la „controlul gestului plastic” – la figurativ ( peisaje, flori )
Preferați lucrări mari sau de mici dimensiuni ?
☆ Lucrările mici sunt incomode, dar uneori necesare. Cele mari iti dau libertatea de mișcare, expresie, creație. Am lucrat pe dimensiuni mari pe teme decorative: plafon de discotecă ( 60 mp), ecran de fundal la Filarmonica din oraș (40mp), panouri stradale (24 mp) etc. Am o lucrare de grafică nepublicata încă ( 50 cm lățime/ 40 m lungime)
Cum vă vedeți peste un deceniu ?
☆ Nu imi fac planuri de viitor prea îndepărtat.
Cum sunteți în afara domeniului artistic ?
☆Acum sunt pensionar deci am tot timpul la dispoziție. Înainte de viața de „artist plastic” doresc să duc o viață de creștin – FĂRĂ SĂ ADAUG UN APELATIV ! In fața lui Dumnezeu nu sunt „garduri” cu tăblițe „nominale” la intrare.
Vă mulțumim pentru acest dialog… Ce puteți spune la final pentru numeroșii dumneavoastră admiratori ?
☆ Am un motto personal de la o expoziție de pictură din 2002 dar mă reprezintă și acum: • Prin demersul meu artistic Am încercat să opresc timpul Timpul meu in care te poți regăsi si tu nu contează cum te provoc am ceva de spus. Momentul în care m-am oprit desemnează o imagine centrul e oriunde circumferința pretutindeni. Un pictor își controlează pensula eu controlez gestul, drumul ales este un mijloc de a ajunge la o afirmație astfel Timpul meu Timpul tau se întâlnesc într-o imagine.
Acestea sunt cuvintele
Să vedem acum imagini cu omul și opera sa ….
In spațiul popular…
Cu gândul la viitoarea expoziție…
Doi îndrăzneți….
Noi suntem călătorii prin vis …
Vă salutăm cu drag !
Dacii sunt mereu în memoria noastră…
O semnătură inconfundabilă …
Aici se termină prima noastră întâlnire, dar cititorii vor mai dori, cu siguranță, să afle și alte detalii din viața maestrului.
Sănătate tuturor !
Un admirator fidel,
Bunescu Aristotel
Apreciază:
Apreciere Încarc...
Similare