Comunicat de presă – Sesiune video Romania Student Tour

studenti

În acestă perioadă de grea încercare, când trebuie să rămânem în izolare, dar mai aproape unul de altul, Casa de Cultură a Studenților București pregătește o serie de filme și videocilpuri din programul național de redescoperire a patrimoniului narural și cultural – Romania Student Tour, o incursiune într-o lume fascinantă, cu povești iconice inedite, despre o Românie așa cum am primit-o de la înaintași și care trebuie lăsată copiilor noștri.

Serialul poate fi privit ca un întremător pentru suflet, în condiții de discomfort cotidian autoimpus și în același timp un mediu de reflecție asupra naturii din care provenim și căreia îi suntem datori.

Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică #FOTOGEOGRAFICA, dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Din sumar: Misterele Olteniei de sub Munte ; Plaiurile Vrancei ; Din tainele Bucovinei ; Enigmele Buzăului ; Ţinutul Neamţului, legăn de legenda ; Haţeg, ţinutul dinozaurilor; Din lumea Banatului; Pădurea Craiului, țara dintre Crişuri; Ținutul vulcanilor; izvor de civilizație; Descoperirea Naturii în Gorjul Montan ; Dobrogea la răscrucea timpurilor ; Transilvania, inima României ; Civilizația Mărginimii, Ținutul Pădurenilor, inima de fier a Daciei străbune; 100 pentru România, 100 de tineri fotografi pentru Romania Student Tour.

 

Mai multe informații se pot regăsi pe siteu http://www.ccs.ro.

 

 

Paul Bordaș

coordonator Romani Student Tour

Casa de Cultură a Studenților București

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s