MIRELA MARIN scrie cu talent: Despre tăcere și liniște

mirela calatorieDoamna Marin vă salută și vă invită în universul său fabulos….

 

 

Doamnelor și Domnilor,

Vă rog puțină atenție, urmează un anunț imporntat, pentru comunitatea noastră amețită de pandemie…

Iată un medicament pentru calmare. Numele său este Mirela Marin…

Doamna Marin scrie cu mare talent, pictează incredibil – dacă veți vedea icoanele sale, ori florile sale îmi veți da dreptate – conduce o familie mare cu mai multe generații, lucrează pământul cu spor… și multe altele…

Azi, despre scrierile sale.

Iată ce frumos adună cuvintele:

Pentru toti oamenii ,, sănătoși la cap”, dar si pentru ,,cioplitorii” în cuvintele limbii române, tăcerea este sinonimă cu liniștea. Ba, cică -s chiar sinonime totale! Pentru mine, copil smuls si rostogolit din Bărăgan spre oras precum vestitii ciulini ai locului, ,,tacere” si ,,liniste” sunt aproape antonime!

 

  Gândeam toate acestea stând pe marginea punții ce traversează râul Ialomița si balanganindu-mi picioarele în gol, ca acum o mica vesnicie. Aveam, din acel unghi, o ampla privire asupra satucului tinut in brate de deal si sarutat de rau. In stanga mea, se lafaia in iarba ,,linistea”, pe marginea apei, langa o insulita verde si langa ,,malu’ ala mare” ce se tot surpa spre apă, de parca ar vrea sa-si întindă picioarele si sa le înmoaie în apa râului.

 

   Acolo, daca te culci în iarbă si iti atintesti ochii spre cer, auzi linistea cum începe sa-ti cânte soptit cântece vechi, venite din timp. Din dreapta mea, din pragul unei case părăsite, prin gura stirba a unui toc rămas fara usă, strigă tăcerea, privindu-ma cu ochii goi ai unor ferestre fara geamuri. Tăcerea se furișează spre alte case, pândeste sufletele singure, bătrâne si bolnave ce abia mai palpaie. Ar vrea sa ia in stapanire tot satul. Si urlă, ca apucata, ca nu mai are răbdare!! Aveti grijă, voi, moștenitorii!!! De voi depinde daca, in casele părinților vostri, veti gasi linistea dulce sau tăcerea hâda! Va rog sa identificați în fotografie tăcerea sau linistea!

mirela marin

Deci, unde este tăcerea ? Unde este liniștea ?

 

Aici se termină textul …

Felicităm din inimă autorul și așteptăm și alte contribuții. Sperăm și la artă plastică încurând!

Un admirator fidel,

Bunescu Aristotel – ca să rimeze !  : ))

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s