CRISTINA OPRIȘENESCU despre lumea vehe și lumea nouă

 

cristina oprișenescu 26166926_860183480853173_6323368694998350_n

Când  e prea cald, ne gândim la zăpadă, când e prea frig, vrem puțin soare. Așa e omul mereu dorește altceva. Acum dorim libertate și să nu mai fie stare de urgență !

 

 

Stimați cititori, azi un nou text propus de doamna Cristina Oprișenescu

 

 

Sugestiva si atat de …rezumativa imagine a „lumii vechi” !

Da, era o lume a lacomiei si a consumului , a unui capitalism rapace ca in cartile cu poze ale „Imparatului viclean si rau” , dar era totusi o lume in firea omului si croita dupa firea omului. Ceea ce se intampla acum seamana cu sfortarea indoctrinata a unor minti bolnave, de a construi „omul nou” si „noua normalitate” pe baza unui plan turnat in alchimia absurda a unei totale lipse de experienta in ceea ce inseamna omul firesc, in nevoile si lupta sa pentru evolutie, definire , reusita sau esec . Pentru ca omul nu are nevoie sa-i fie „dat” ceva de-a gata, si nu-i facut sa fie protejat de el insusi intr-o cusca, el vrea sa lupte sa-si castige si sa-si construiasca existenta , sa fie liber sa lupte, sa supravietuiasca, si sa riste pentru visul sau…


Noua „normalitate” cazuta printre noi , ca dintr-un absurd si psihopatic SF, pare ca ceva…crescut in eprubeta urii pentru omenire , ca ceva amestecat in neputinta altor solutii, ca sa ofere unora -cei putini, elixirul vietii vesnice si al puterii absolute, iar „maselor”, doar supunerea, sclavia si moartea !

Meditam in fata cerului de cenusa al acestui dezolant peisaj cu furnale, care vine din interiorul unei istorii oprite acum….

Cata densitate dramatica contine aceasta imagine care e mai mult decat o imagine ….
Inainte detestam asemenea imagini…( dar nu ma refer la pictura – ea este o lucrare de arta, ci la peisajele industriale cu imagini ale poluarii extreme). Acum…mi-as umple plamanii din nou cu acele noxe murdare…, as trage in piept fumul asta gros al uzinei, apoi as regandi in momentul critic cand totul pare de neoprit , ca mai sunt si alte SOLUTII in rezolvarea problemelor .

Da, sunt multe si impresionante solutii.

Dar ele nu pot fi desenate in parcurile castelelor fara griji ale celor deconectati total si profund de viata Adevarata !

( in imagine „Uzina” de Liciu Lucian )

uzina lucian 96832684_718816652196022_7818419523446374400_n
Aici se termină corespondența!
Mulțumim doamna Oprișenescu !
Semnează un admirator fidel
Bunescu Aristotel, ca să rimeze ….
jos-palaria-640x426

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s