Vă invit în lumea culorilor mele ( Explicațiile fotografiilor aparțin redacției)
Stimați cititori, vă rugăm insistent să ocupați un loc comod, în fața calculatorului, ori a telefonului, deoarece avem bucuria să vă anunțăm ceva important, dar și de bine.
Am descoperit un artist aparte, cu o viață specială, un colorist de talent, cu o viziune interesantă asupra lumii înconjurătoare.
Este vorba despre doamna LAURA CIUMĂU, care locuiește acum la Brașov. Vă precizam că este vorba despre o viață specială. În acest context, vă rog să îmi spuneți care este o meserie mai nobilă decât aceea de a face bine semenilor tăi? Nu veți găsi cu siguranță. În al doilea rând avem în față un pictor înzestrat, ce face dovada clară a înclinațiilor sale. În al treilea rând, suntem în fața unei întregi familii de pictori, ce se desfășoară pe parcursul mai multor generații.
A venim momentul să vă prezentăm pe doamna LAURA CIUMĂU în cadrul unui interviu pe care l-a acordat, cu multă amabilitate, agenției noastre de presă.
- Unde sunteți născută ?
- Sunt bucovineancă din Câmpulung Muscel, Suceava. De trei ani de zile locuiesc în Brașov și profesez aici. Vreau încă de la început să subliniez faptul că moștenesc talentul de la bunicul meu. La rândul său tata a pictat, iar sora mea Anca Balan a terminat Academia de Arte la Iași. Fiul meu Tudor, de 14 ani, care face acum cursuri de arta grafică. Mai am o fată, Ioana de 18 ani.
- Ne gândim cam cum arată pereții unei asemenea familii. Plini de tablouri reușite. Care este meseria dumneavoastră ?
- Sunt asistent medical generalist. Am ales această meserie din dragoste pentru oameni. Sunt o persoană care m-am implicat social. Am decis că pot să fac mai mult pentru oameni și astfel în anul 2014 m-am înscris la Școala de asistente. Cred că este cea mai frumoasă meserie să ajuți oamenii.
- Da, evident, să revenim la pictură. Ce reprezintă ea pentru dumneavoastră ?
- Arta, pictura se îmbină minunat cu trăirile mele. Dacă mă gândesc bine, pictura este prietena mea. Ei îi spun ce anume gândesc și ce anume simt.
- Ce ne mai puteți spune despre dumneavoastră ca om ?
- Am studii în silvicultură, muzică și medicină.
Aici se termină dialogul nostru. Pentru a cunoaște pictura sa, am primit două filme foarte interesante în care artista își prezintă lucrările.
Apar imaginile pe un fond muzical discret. Cu o voce blândă, autoarea ne introduce în universul său de culori. Iată câteva explicații:
,,Aici este un peisaj. Vedeți natura. (Observăm cu ușurință culoarea albastru, cea care a fost aleasă de specialiști culoarea anului de grație 2020, comentăm noi) Aici sunt niște brăduți în ceață. Iată o primăvară în zona de munte, o căsuță. Aici este o primăvară mai trista, iar aici un orășel abstract. Aici este o pictură intitulată de mine Poarta Raiului. Lucrarea datează din perioada când a început pandemia. Apoi, a trebuit să pictez altceva. Avem figura lui Iisus Hristos, cu nimb galben. M-au impresionat puternic incendiile din Australia și am pictat aici pădurea în flăcări. M-a dat peste cap situația de acolo. Dar să trecem acum la niște flori vesele, lalele, un ghiveci. Iată o lucrare în care se îmbină frumos apa cu cerul, nu mai vreau să schimb nimic la acest tablou. Îmi place mult așa cum este. Iată altă pictură cu trandafiri. Aici este floarea soarelui mai abstract fiecare înțelege ce vrea, apoi o floare de mac. Aici este o lucrare de mai mici dimensiuni pe care o îndrăgesc foarte mult. A fost și bine apreciată. Aici avem niște floricele de iarnă. Am considerat că acest tablou se pune doar iarna pe perete. Avem și o grădină cu maci”.
Cu adevărat, tablourile sunt interesante. Urmează pelicula numărul doi: ,,Aici sunt niște maci, iubesc mult roșul. Cerul albastru. Aici se vede epava de la Costinești. Am făcut subiectul prima dată în creion, apoi la revenirea acasă am trecut totul în culoare pe pânză. Sus se observă pescărușii, se vedeau bine de la fereastra hotelului în care am stat. Aici avem niște liliac. Tabloul nu este terminat, dar lucrările nu trebuie să fie terminate așa spun marii artiști. Aici avem o femeie în suferință, era un război, nu eram mulțumită, lucra era o luptă cu mine. Eu sunt în tablou, mă luptam, era un război. Aici avem o primăvară cu copăcei care au înflorit. Aici este floarea mea cu mult roșu, vă spuneam că îmi place roșul. Aici avem un apus, apoi un răsărit care îmi trezește tot felul de amintiri, l-am vândut deja, o lucrare abstractă, aici este un lac, aici este o lucrare mai micuță cu un peisaj, cam așa arată lumea mea, acestea este universul culorilor mele”.
Dincolo de cuvinte sunt imaginile. Prin urmare, avem acum bucuria de a vă oferi o galerie de fotografii cu autoarea, dar și câteva din picturile sale.
Pe 24 iunie este Ziua Universală a Iei. Așa că aici avem o pictoriță în ie, dar și o lucrare interesantă pe șevalet.
Gata să ajute oamenii…
Cu paleta de culori în mână
Vă mulțumim frumos! Multă sănătate, sperăm să mai putem vedea, cu un alt prilej, noi picturi semnate de această artistă.
Aristotel Bunescu