MIHAELA JELESCU abordează, cu suces, mai multe tehnici de artă plastică

 

je portret 1 frunzB_IMG_1592812523591

Doamna Mihaela Jelescu

Mai ales în perioada stării de urgență, ori de alertă, zilele noastre nu au fost prea luminoase. Dar, iată, sunt și părți bune, dacă ne gândim la bucuriile ce ne apar tot mai rar în cale.

Pentru mine, iar începând de azi și pentru cititorii fideli ori ocazionali ai Agenției de Presă Culturală, o reală satisfacție a fost descoperirea unui artist special. Când folosesc acest cuvânt mă gândesc la calitățile sale umane, dar mai mult pe noi ne interesează acum virtuțile artistice. Ei, aici vom descoperi nu numai un foarte bun colorist, dar și un om care se adaptează evenimentelor, stilurilor, noilor modalități de exprimare plastică. Face, spre exemplu, superbe picturi în metal. Să nu vă mai punem însă răbdarea la încercare.

Iată un interviu introductiv, acordat cu amabilitate de doamna MIHAELA JELESCU:

– Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați la început…

– În primul rând, țin să vă mulțumesc pentru invitația la acest interviu.

Numele meu este Jelescu Mihaela și m-am născut în 4 august 1980, în Tulcea, orașul care face legătura cu frumoasa Deltă a Dunării, care m-a și inspirat .

Am în jur de 40-45 tablouri cu delta la un complex turistic din Dunăvațul de Jos. Am început să pictez acum 3-4 ani, când o prietenă m-a întrebat ce mi-ar plăcea să fac… și mi-a întins câteva pensule și vopseluri în ulei. Am primit darul precum un copil care căpătase o jucărie nouă. După câteva încercări pe sticlă (în stilul meu) am încercat pictura pe gips carton (rigips) și pânză.

Pictură pe sticlă

 

Pictură pe gips caton

   Dar nu m-am oprit aici. Am pictat un salon de evenimente, un autobuz , iar acum fac și panouri decorative din tablă.

Pentru ce ați ales pictura și nu muzica?

– Am ales pictura pentru că nu am voce… glumesc… am avut înclinații spre pictură de mică, toate planșele mele erau luate la expoziția școlii, iar când aveam timp desenam în creion orice. Iubesc pictura în ulei, iar cuțitul de pictură dă textură și volum formelor… e magie!

-Ce ne puteți spune despre lucrările în metal?

– Nu cred că sunt singura femeie care poartă manuși și ochelari de sudor, dar cred că sunt singura care dă viață unei banale bucăți de tablă. E un proces frumos care necesită multă răbdare și muncă. Fiecare model este unic deoarece este desenat direct pe tablă, apoi tăiat manual cu plasmă, iar după vopsire se patinează cu vopseluri speciale. Practic… iese tot un tablou.

je metal pommmmmmm FB_IMG_1591795818259

je metal batrani FB_IMG_1592811872947

je metal pasare FB_IMG_1592811821621

je metal peste FB_IMG_1592811957249

je metal sudura FB_IMG_1592811912218

-Vă simțiți bine în lucrări de dimensiuni mai mici, ori preferați suprafețele mari?

– Îmi place să pictez și tablouri mari, dar și tablouri mici, dar cred că cele mari sunt mai spectaculoase. Pus pe perete, tabloul trebuie să te transpună în starea pictorului și dă culoare încăperii.

-Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, dincolo de arta plastică.

– Înainte de a fi artist, sunt soție de 20 de ani și mamă de 16 ani. Fiul meu cochetează și el cu arta… mai puțin cu schițele în creion și mai mult cu chitara. A învățat (așa cum am învățat și eu) singur să cânte, și sunt foarte mândră de el. Îmi plac plimbările în natură cu familia și iubesc pădurile… copacii.

je 3 la masaaaaaaaaaaaaaaaFB_IMG_1592912852510

je in padureeeeeeeeeeeeeeeeeFB_IMG_1592912223217

-Unde vă vedeți peste 10 ani?

– Greu de răspuns… cu toții visăm. Cum ar spune mama… ce-i al meu e pus deoparte. Nu știu, dar dacă suntem sănătoși, vom trăi si vom vedea!

-Înainte de a vă mulțumi neformal pentru acest dialog interesant vă rog la final să vă adresați un gând pentru cititorii acestui interviu care vă descoperă cu plăcere universul dumneavoastră artistic.

– Mulțumesc celor care au citit articolul. A fost destul de greu să aleg doar câteva fotografii… pentru cei care doresc să-mi vadă activitatea si au facebook. Pagina mea https:www.facebook.com/MJelescu/ sau profilul meu Mihaela Jelescu.

Și… vă invit să vizitați frumoasa noastră deltă și nu numai… avem o țară frumoasă, nu cred că ne ajunge o viață să vedem tot! Aveți grijă de voi și de tot ce vă înconjoară! O zi și o viață minunată!

Mulțumim frumos!

La rândul nostru, urăm sănătate artistei, succese în cariera muzicală pentru fiul său. Dacă a fost dificil să aleagă câteva imagini, înseamnă că mai sunt, iar cititorii vor mai avea ocazia să vadă și altele.

La final, încerc o rimă nevinovată…

Semnează un admirator fidel,

Pe nume Bunescu Aristotel

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s