MARIANA FRUM, UN ARTIST ÎMPLINIT

frum 4 portret coperta

Mariana Frum în peisajul preferat

Doamnelor și domnilor,

Vă aducem în lumina reflectoarelor un artist deosebit de talentat. O familie aparte, o viață de vis. Pictorul este Mariana Frum, familia este a sa, iar viața este trăită în Ardeal.

– Vă rugăm să vă prezentați
-Mă numesc Mariana Frum, sunt născută în anul 1964, 6 februarie. În zodia    vărsătorului!      Am  vârsta de 56 de ani. Sunt căsătorită, am doi băieți, unul   căsătorit și sunt de 3 ani bunicuță!  Avem un nepoțel minunat! Profesia mea   de baza este de tehnician, dar în ultimii ani am profesat ca secretară!

– Pentru ce ați ales culorile și nu muzica ?
–  Culorile au făcut parte din viata mea! Primele mele amintiri în satul bunicilor,    un sat mirific, înconjurat de păduri unde diminețile erau mirifice! Soarele îmi  mângâia fata încă de la ieșirea din pridvor, dând prin strălucirea lui o multitudine de nuanțe acelei zile! Razele lui se  îngemănau cu frunzele copacilor, cu     iarba mătăsoasă, cu pietrele din curtea bunicilor, care de multe ori erau pricina lovi-turilor noastre.
Toate aceste jocuri cromatice care mă fascinau, cu timpul, în anii  adolescenței, le transpuneam în accesoriile mele vestimentare. Mai târziu s-au transformat în pasiune prinzând contur pe pânza. Timid la început, pe parcurs  a făcut parte  zilnic din viața mea! Pot spune că mă împlinește și – mi dă o bucurie aparte!
Cât despre muzică… ea a fost și va rămâne un pansament al sufletului meu.

– Care este tehnica preferată?
– Tehnica mea preferată este cea cu cuțitul! Lucrez deocamdată doar cu culori acrilice, iar picturile abstracte mă fascinează.. e locul unde imaginația-mi
prinde aripi.

– Vă simțiți mai bine pe suprafețe mari ori mici?

– Absolut, mă simt bine în lucrări  pe suprafețe mici, deoarece îmi place  să migălesc , așa am impresia  că pot controla mai bine  pictura pe ansamblu!
– Cum este viața dv dincolo de pictură ?
– Viata mea dincolo de pictură este una plină de farmec!!! Pentru mine fiecare zi este o minune pe care o trăiesc la maxim! Mă  înconjor de tot ce e frumos! Îmi  place natura, florile fac parte din viața mea! Familia, de care îmi place să am grijă, se bucură  de savoarea rețetelor  lăsate de bunicile noastre! Iubesc în continuare lumea satului, unde chiar am o căsuța de vis în satul copilăriei mele , un sat mic , odinioară locuit preponderent de sași, aproape de Săliștea Sibiului! Acolo este raiul meu, de acolo îmi trag energia de fiecare dată când viata mă obosește!  Uneori, când nu suntem în sătuc, sfârșiturile de săptămână le petrecem în mici călătorii prin țară!! Ne place să vedem locuri noi, oameni noi! Nepoțelul meu… care nu este nicidecum pe ultimul loc, este rațiunea mea de a fi! Dincolo de toate aceste frumuseți, seara în liniște, mai am puterea și fericirea maximă să pot picta! Poate fi o viată mai frumoasă ca aceasta?
– Nu evident, Unde vă vedeți peste 10 ani ?
– Peste 10 ani? sper să fiu la fel de sănătoasă și voioasă! să îmi placă la fel viata! Mi- aș dori  să am mai multi nepoți care să se bucure cât mai curând de mine, până mai sunt tânără! Nu?

 

– Ce vă doriți ?
-Da! Mi-aș dori să fiu cunoscută ca și creator de frumos! Să pot cât de cât sa trăiesc din asta!  Lumea ar trebui să știe ca tot ceea ce fac e izvorât din prea multă dragoste!!!! Atât!

– Ce le transmiteți celor care v-au cunoscut prin acest interviu ?

Dragii mei! toți  cei care m-ați  cunoscut prin intermediul acestui interviu  și, nu numai,  îmi  doresc să luați cunoștință cu lucrările mele, deoarece în ele cu siguranță  veți găsi energie  care să vă încarce în momentele dumneavoastră tensionate! Ele sunt direct create de sufletul meu, plin de iubire și recunoștință pentru viața minunată pe care mi-am creat-o!
Vă mulțumesc , cu mult drag!

-Și noi vă mulțumim foarte mult.

Urăm sănătate doamnei Frum, familiei sale cu atâtea generații. Așteptăm să cunoaștem și alte aspecte din viața plină de farmec și culoare a acestor oameni.

Aristotel Bunescu

 

Galerie cu imagini: frum 1 portret departefrum 3 portret micfrum a tablou

Publicitate

Un gând despre „MARIANA FRUM, UN ARTIST ÎMPLINIT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s