DOAMNA DANIELA BERCEA despre pictura ca pansament pentru suflet

Dragi cititiri,
Într-o perioadă în care veștile triste, atmosfera acopaliptică domină pe toate canalele plătite din banii Guvernului, noi încercăm să aducem un strop de bucurie în sufletele dumneavoastră.
În dorința legitimă de a merge la sigur, am ales una dintre pictorițele care au acumulat numeroase comentarii pozitive și felicitări neformale din partea cititorilor, atunci când am promovat textele și pictirule sale pe diferite canale.
Prin urmare, în următoarele minute, urcă pe scenă, în luminile puternice ale reflectoarelor doamna ……
DANIELAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
BERCEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !

Bună ziua, dragi prieteni!
Încep prin a mulțumi dlui. Aristotel Bunescu pentru onoarea de a-mi oferi oportunitatea să fiu din nou în dialog cu voi.
Este foarte cald, O căldură pe care o asteptam cu toții pentru a ne petrece concediile, dar, acum parcă ne perturbă ritmul de viață… Cu toate acestea, viața merge mai departe, cu pasiuni, cu bucurii, cu trăiri…
 – Să ne vorbiți de o bucurie a dumneavoastră ….
– Da, am si eu o bucurie, am fost selectată sa particip la expoziția de pictură de la Balcic care va avea loc în septembrie 2021.
Doritori sunt mulți dar locurile sunt limitate, acesta e motivul pentru care se fac înscrieri atât de devreme.
Înainte de a fi descoperit de Regina Maria, Balcicul a fost descoperit de pictori si artiști, mai cunoscuti sau mai puțin cunoscuti, toti au căutat un ,,cuib linistit” în care sa-si regăsească starea de calm necesară pentru a putea crea. Mării pictori din perioada interbelică au transpus în imagini din frumusețea sălbatică a acestei locații, iar picturile lor se vând acum foarte bine prin case de licitație. Amintesc  pe Tonitza și Grigorescu, dar și Iosif Iser, Nicolae Darascu, Steriadi… Deci acest orășel a atras si încă mai atrage foarte mulți pictori, multe galerii de artă organizează evenimente de acest gen… Indiferent că ești un pictor consacrat sau esti doar un începător în ale artelor, acest tărâm te atrage, îți dorești ca macar pentru putin timp să te afunzi în străduțele lui, să pășești pe urmele artiștilor de altădată si să-ți pui muza la încercare captand ceva, poate fețele arse de soare ale trecătorilor, poate cafenelele pitorești, poate un colț din domeniul regal…
– Cum ați primit vestea că ați fost selecționată pentru această expoziție importantă ? Ce este Balcicul pentru dumneavoastră ?
– Mi-am dorit și eu să fac parte din acest peisaj, am urmărit și urmăresc evenimentele care se petrec aici, imi creează o emoție puternică. Pe această cale doresc să-i mulțumesc doamnei Adina Titrea-Moldova pentru șansa pe care mi-a acordat-o prin această oportunitate de cunoaștere și dezvoltare.
Regula este ca fiecare participant să redea in stilul propriu imagini din povestea de azur si din vraja Balcicului… Recunosc, fascinația mea este si Regina Maria, mă atrage să cunosc cat mai multe amănunte din viața ei, locuri prin care a trecut, rolul pe care l-a avut și pe care și l-a asumat cu mare răspundere în a pleda in favoarea drepturilor României.  Balcicul este si un loc al trecerii pașilor ei, a ajuns să devină regină de România prin întâmplarea unei căsătorii deși au fost si alte oportunități, a devenit astfel regina unei țări destul de barbare. Vremurile erau unele foarte grele , cu molime, tara era foarte săracă și sub ocupație, un popor trist si abătut, iar ea a strălucit ca o lumină foarte puternică prin faptele sale… Nu inteleg de ce poporul român vorbește atât de puțin de ea sau chiar deloc despre amintirea sa, imi doresc ca bulgarii să o facă mai mult…
– Ce veți lucra efectiv acolo ?
– In ceea ce privește despre ce voi picta eu, încă nu m-am hotarat, poate voi picta portretul acestei regine, aș face-o cu drag in amintirea ei, poate palatul, poate grădinile sau plaja… O voi face însă cu drag si cu o mare responsabilitate pe care o impune însăși acest eveniment. Da, există o tradiție conform căreia expoziția va fi urmată de un frumos album, asta mă încântă pentru că voi fi si eu acolo, cu numele meu și lucrările mele… Atât criticii cât și admiratorii mei, imi doresc să mă descopere in mod plăcut, imaginile pe care le transpun eu sunt de fapt lumea mea, sufletul meu si chiar liniștea mea…am aflat asta de la un admirator care mi-a spus că atunci când imi privește lucrarile, îi transmit foarte multă liniște. Asta ma bucura.
Veti mai descoperi si vise, trairi, emotii, impresii, fantezii, toate dăruite într-o cromatică dulce, caldă, calmă, numai bună de pansament pentru suflet… De fapt asta ar fi si o definiție a picturii,un mesaj pe care îl transmiți cu ajutorul imaginilor și al culorilor. Actul creator e de fapt vocația artistului de a se raporta la propria ființă, poti fi perceput ,sau nu,depinde de măiestria cu care a fost transmis mesajul.
Dacă e să vorbesc despre lucrarea ,,Oda albinei”,aș spune că o duce bine,se bucură de aprecieri,ideea a prins la public si e foarte iubită,iar eu am trecut deja la efectuarea unor replici de diferite dimensiuni…
bercea albinuta
– Pictură autentică, ori doar culori printate ? Eu cred că pledați pentru autentic…
       – Da,ați intuit bine,prefer lucrarile pictate in favoarea celor printate, consider că le fură din frumusețe dar nu se vor putea ridica niciodată la nivelul unei opere de artă, pledez și incurajez iubitorii de artă și frumos să reflecteze asupra acestui subiect. Exista și o vorbă din popor care spune ca:,,suntem prea săraci pentru lucruri ieftine”. O lucrare printata este aproape de aceeasi valoare ca o lucrare pictată (mă refer la preț)… Această vorbă are și un sâmbure de adevăr… E de preferat pentru decorarea unor spații,a unor locuri de locuit,lucrări pictate și o să vă spun si de ce… Un tablou pictat de un artist,intră în casă ta cu o vibrație înaltă, indiferent că e de dimensiune mare sau mică, că reprezintă o floare sau un peisaj,acea lucrare are menirea de ați schimba starea si de ați ridica vibrația. Nu mai este un secret pentru nimeni că fiecare om atrage in viața sa ceea ce gândește, din păcate atragem oameni cu vibrație joasă si aceasta se intampla datorită faptului că unii dintre noi emanam foarte multă căldură, lumină,energie și așa atragem…. Energia noastră e vibrație,pentru a crește nivelul vibrație personale, chiar specialiștii propun ca fiind foarte benefic privirea unor lucrări de artă, vizitarea unor expoziții, tocmai de aceea ,pentru că aici veți găsi o foarte mare încărcătură energetică. In altă ordine de idei,o pictură o cumperi si o oferi cu dragostea celui mai frumos buchet cu flori. Are o durată de viață foarte mare si chiar pot fi revandute,lăsate mostenire sau recondiționate. Eu însămi imi reconditionez acum niște tablouri vechi dar cu rame foarte frumoase,preluate de la părinți și cărora vreau sa le dau șansa la o nouă viață . Lumea trebuie să cunoască aceste amănunte la care probabil nu s-au gândit niciodată…Un tablou e o lume… Cum poate vibra un tablou? Foarte simplu,același lucru se petrece si cu pietrele,cu plantele,cu animalele,cu lumea văzută sau nevăzută… Totul vibrează…
– Vă multumim foarte mult pentru aceste cuvinte relevante pentru trărea dumeavoastră ca pictor . Vă multumesc mult în numele cititorilor pentru bucuria de a vă revedea aici…
– In încheiere, in speranta că am reușit să ajung la sufletele dumneavoastră, eu vă doresc multă sănătate, bucurii pe toate planurile,dumneavoastră si familiilor dumneavoastră și îmi doresc si vă doresc să iubiți artele vizuale unde la loc de cinste este pictura. Aici găsiți esența vieții… La bună vedere!
– Chiar așteptăm să ne revedem aici … Și noi ralizatorii de la agenția de presă, dar și cititorii fideli ori ocazionali.

Un tablou reconditionat…

O vizită la muzeul satului…

UN SURÂS ÎN PLINĂ VARĂ…După titlul unui film drag semnat de regizorul Geo Saizescu.

Pentru toți flori de vis !
bercea 2 tine infinitul pe palma 67598076_228633764763343_7233204249109200896_n
În mâna pictorilor să frumusețea …. infinită! Iată dovada !
bercea in atelier
Pregătim noi surprize …
bercea paarta sarutului 67253267_228633868096666_8553415056312762368_n
La poarta sărutului.
bercea reculegere 67599554_228633914763328_3191247618181169152_n
Mereu trebuie să recunoaștem că lumea este creată, dominată și condusă de Dumnezeu. Aici este unul dintre locurile de reculegere.
jos-palaria-640x426
In fața valorilor, ne scoatem palaria !
Semnează un admirator fidel
Bunescu Aristotel
(ca să rimeze)

Un gând despre „DOAMNA DANIELA BERCEA despre pictura ca pansament pentru suflet

  1. Expoziția de la Balcic 2021 – o oportunitate frumoasă pentru doamna Bercea, pe măsura talentului domniei sale. O luminiță frumos colorată la capătul unui tunel în vremuri tulburi. Frumoase picturi, emoție și multă sensibilitate. Felicitări!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s