Vă prezentăm revelația anului în arta plastică: GEORGETA ABAGIU- ,,Pictura este muzica sufletul meu,,

ABA FINAL 222

Bun venit, dragi iubitori al picturi în universul meu artistic! Sunt Georgeta Abagiu, iar în minutele următoare voi fi ghidul dumneavoastră printre tablourile mele dragi, printre cuvintele mele pe care le transmit cu o căldură maximă. Nu uitați că viața în sine este o artă.  Trăiți-o frumos !. (NOTĂ. Textele explicative apartin redacției noastre)

 

Doamnelor și domnilor.

Știu, mai este ceva până la finalul acestui an de grație 2020. Dar, îndrăznesc să anticipez. Cea mai mare descoperire din punct de vedere artistic este doamna Georgeta Abagiu. După primele tablouri expuse în Germania, o așteptăm în România cu brațele deschise, cu multe buchete de flori ale bucuriei multicolore, cu fanfară, cu pâine și sare, pentru a cuceri și pe oamenii pentru care pictura înseamnă ceva important în viață.

Mă grăbesc să vă ofer detalii despre această mare artistă, iar cel mai bine cred că este să o urmărim chiar pe doamna Georgeta Abagiu, în cadrul unui interviu pe care l-a acordat cu mare amabilitate Agenției de presă culturală și sportivă.

Atenție mărită!

Cortina se ridică! Se aprind luminile puternice ale reflectoarelor!

Intră în scenă doamna GEORGETAAAAAAAA ABAAAAAAGIUUUUU!

Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați pentru început?

Numele meu este Abagiu Georgeta, m-am născut în Slatina, Olt, în anul 1983 . Momentan locuiesc în Elveția, alături de soț și copil.

 Am terminat liceul cu profil tehnician arhitect, dar nu a fost ceea ce eu mi-am dorit . De mic copil am iubit culorile, cu toate că le-am descoperit în adevăratul sens la vârsta de 33 de ani.

 Acum nu ma mai dezlipesc de culori și de atelierul meu micuț , dacă trece o zi fără a picta ceva, parcă e o zi tristă. Iubesc sa pictez când sunt tristă sau fericită.

  Eu pictez nu doar pentru a ocupa timpul cu ceva, eu când pictez de exemplu pictez cu inima , cu sentimentele,  cu dăruirea și iubirea din sufletul meu. Când mă aflu în atelierul meu , nu mai există nimic altceva decât eu si culorile. Fiecare pictură a mea ,are o temă, un mesaj pentru fiecare . Când pictez, de fapt dezvălui lumii felul meu de-a fi .Sunt un om simplu,  care iubește tot ce mă  înconjoară. Ca hobby mai am, călătoriile  si fotografia. Sunt un om modest, care nu va uita niciodată de unde a plecat.

Pentru ce ați ales pictura și nu muzica?

Pentru ca , pictura este muzica sufletul meu,  nu am voce,  în schimb vocea inimii mele se expune pe pânză în diferite forme și culori, pot spune că este muzica sufletului meu. Instrumente muzicale sunt pânză și pensulele, iar versurile sunt culorile așternute pe pânză în forme diferite.

Care tehnici sunt preferatele dumneavoastră?

Iubesc tot ce înseamnă artă,  dar  pictura mă reprezintă cel mai bine. Pictez în acril pe pânză, încerc sa descopăr tehnici și stiluri noi, ceva care sa mă reprezintă pe mine . Am o atracție deosebită spre abstract. Abstractele realizate de mine , arată ceva, reprezintă emoțiile mele așternute pe pânză în diferite culori. Arta mea are un mesaj către oamenii,  eu când pictez, creez si povestea din spatele culorilor . Emoțiile și trăirile de zi cu zi le expun pe pânză. Nu am un anume stil sau tehnică, sunt genul de artist care este în permanență  în  căutare a ceva nou . Caut acel ceva , care sa fie unicat si original.

Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, dincolo de pictură?

Ce pot spune decât  că, sunt mamă,  soție,  copil , soră si o  prietenă devotată, un artist la început de drum. Timpul liber îl petrec, împreună cu familia sau citind documentându-ma despre artă,  fotografie, istorie. Iubesc sa viziteze muzee , galeri de artă,   călătoresc in diverse țări, când timpul îmi permite.  În câteva cuvinte iubesc viața pentru ca viața în sine e o artă, arta de a trăi fericit și mulțumit cu ceea ce ai . Ce pot sa mai spun , ca am o atracție deosebită spre istorie si locuri istorice din această lume.  Îmi place să descopăr locuri noi, oameni noi din diferite țări. Eu am o vorbă ” zi de zi ai ceva de învățat, omul învăța până moare „.

Sunt o persoană  ambițioasă, nu ma las până nu ajung acolo unde îmi doresc, în mare parte viața mea se împarte între familie, muncă,  pictură și călătorii . Dar cel mai mult îmi lipsește țară mea, cu bune cu rele o iubesc pentru ca avem ceea mai frumoasă țară din lume .

Unde vă vedeți peste 10 ani?

Unde mă văd, ei bine ,eu sunt persoana care trăiește intens prezentul deoarece merg pe premiza ” cea ce construiești azi este calea ce duce spre ziua de mâine”, dar sa zicem așa,  nu știu exact unde voi fii peste zece ani, dar cu siguranță acolo unde trebuie sa fiu .

Este o altă întrebare la care doriți să răspundeți ? Care este? Formulați răspunsul?

Pai sa spunem ca întrebare ar fi : Cum definiți arta din punctul dumneavoastră de vedere?    În ceea ce mă privește arta înseamnă, de fapt, ceva pentru fiecare în parte , nu contează sub ce formă ,culoare  sau in ce măsură este realizată.  Arta în sine  înseamnă , creația,  expunera artistului prin lucrările lui , stilul lui,  originalitatea lucrări lui și emoția ce o exprimă prin lucrarea sa .

Arta este creația fiecărui om, atâta timp cât este de bun gust și nu duce spre idioțenie . Arta poate fi considerată,  un refugiu necunoscut pentru lumea exterioară,  dar cunoscută de artist . După părerea mea arta este ceva cult , elegant , fin si rafinat .Arta este modul prin care un artist se exprimă liber

(libertatea de exprimare prin diferite forme și culoare) .Eu cred că arta este modul prin care artiști amatori și profesioniști își arată pasiune pentru anumite lucruri ( sentimente,  fantezii ,etc ). Până la urmă urmei arta este cea ce vrei tu să fie,  înțeleasă sau neînțeleasă de unii oameni.

Arta înseamnă  frumosul , plăcutul ,emoțiile și sentimente,  arta, înseamnă simplitatea lucrurilor, redată prin formă si culoare . Sunt foarte multe de spus, dar mă opresc aici .

Înainte de a vă mulțumi neformal pentru acest dialog interesant vă rog la final să adresați un gând pentru cititorii acestui interviu care vă descoperă cu plăcere universul dumneavoastră artistic.

În primul rând aș dori să vă mulțumesc vouă pentru șansa pe care mi-ati acordat-o, șansă care poate într-o bună zi va bucura și ochii privitorilor români cu lucruri mele . Multumesc din suflet oamenilor care au crezut si cred în mine , oamenilor care m-au sprijinit si care ma sprijină,  criticilor care m-au ambiționat și acelor critici care văd potențialul meu aristic . Mulțumesc mult cititorilor și iubitorilor de artă pentru timpul acordat acestui articol.

Sunt un artist la început de drum,  am expus lucrările mele prima dată anul trecut în Germania unde expoziția a avut un succes neașteptat. Am mai avut o mare ocazie care mi-a bucurat sufletul nesupus de mult . Am avut șansa de a expune alături de artiști profesioniști din Elveția,  Germania si Austria, dar dorința mea cea mai mare este de a-mi  expune lucrările în țara mea natală. Îmi doresc să pot bucura și privitorii si iubitorii de artă din România.

Va multumesc pentru timpul acordat și interesul dumneavoastră pentru arta mea . Rămâneți sănătoși și nu uitați că viața în sine este o artă.  Trăiți-o frumos .

Aici se termină dialogul nostrum. Ce mai putem spune? Că am descoperit un pictor de real talent, un om aparte cu o familie minunată. Îi dorim, din toată inima, succesul pe care îl merită pe deplin.

GELERIE CU FOTOGRAFII ALE TABLOURILOR SEMNATE INCONFUNDABIL GEORGETA ABAGIU, DAR ȘI CU IMAGINI DE LA VERNISAJUL SĂU DIN GERMANIA

 

ABA 1 75f6fdd8-a728-4f16-b4bc-78ae69e9bbbe[1684]

Vă salut din mijlocul oamenilor dragi…

ABA 2 aby-art_1

Două lucrări ale Georgetei Abagiu. Remarcați universul cromati, mâna sigură, tehnica de a transmite emoții mari prin câteva linii și culori bine alese. Felicitări din toată inima.

ABA 4 PUBLIC LA VERNISAJ

Așa arată oamenii bucuroși că au descopreit arta doamnei Abagiu. Imagine cu o parte a publicului care a venit la expoziția Georgetei Abagiu. 

ABA 6 CUPLU

Dragostea, iubirea, visul…Toate prezentate cu har în culorile inspirtate de opera lui Pablo Picasso 

ABA 7 LACRIMI

Viața are și tristeți, nu numai bucurii. Asta pentru a rămâne realiști până la final…

ABA 8 SILUETE

Tendința pentru lumea abstractă din artă este ușor vizibilă și în această imagine cu siluete. De băieți și fete…Ca să rimeze!

ABA 9 SILUETE 2

Asteptăm de la fiecare cititor câte un titlu pentru această lucrare. Folosiți adresa de email aristotel.bunescu1@gmail.com

Cunoscând bine publicul, desigur oamenii vor mai dori în viitor să cunoască și alte fațete ale acestui diamant prețios, DOAMNA GEORGETA ABAGIU.

diamant-rar-albastru-gasit-347306

Semnează un nou admirator fidel,

Adică Bunescu Aristotel

jos-palaria-640x426

Publicitate

Un gând despre „Vă prezentăm revelația anului în arta plastică: GEORGETA ABAGIU- ,,Pictura este muzica sufletul meu,,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s