NEAGU FLORENȚA LILIANA pictează, cu talent, Ma Dridu

Artistul, opera și florile bucuriei

Doamnelor și Domnilor,

Cavaleri și elegante Domnișoare,

Atenție mărită!

Cortina se ridică! Intră în scenă doamna NEAAAAGU FLORENȚAAAAAAAAA LILIANAAAAAAAAA!

Este o mare bucurie să vă prezentăm un pictor autentic, un om cu o familie aparte, un destin de artist adevărat.

Cu cele mai importante opere. Doi brazi

Descoperirea acestei toamne este din Ma Dridu. Veți înțelege ce este asta din rândurile următoare.

Acum, mă grăbesc să dau cuvântul eroinei noastre, doamna NEAGU FLORENȚA LILIANA

  • Pentru început, vă rugăm să vă prezentați

Sunt Neagu Florența Liliana. M-am născut și locuiesc în comuna Dridu (Ma Dridu, cum îmi place mie sa spun) , jud. Ialomița, în 1969.

Sunt căsătorită și am doi fii minunați. Am terminat o facultate cu profil economic și sunt funcționar public. Din 2013, lucrez în București, am făcut naveta zilnic și săptămânal din 2015. Deci, o agitată și tot timpul pe drumuri. Am visat tot timpul sa am un loc al meu, un atelier în care sa pictez, sa goblenez și ca creez lucruri frumoase. Ma gândeam ca la pensie, o sa am timp pentru toate astea, dar sufletul meu, tânjind după frumos, a făcut ca lucrurile sa se întâmple mult mai curând. Totul a început cu curs la Art House Bucharest, sub îndrumarea fraților profesori, Ivan Ruxandra și Alexandru și a continuat cu cursuri în fiecare săptămână, pana în martie anul acesta, când a început nebunia covid -ului. În noiembrie 2019, am urmat un curs intensiv de acuarela cu maestrul Corneliu Drăgan Târgoviște și am mai participat la demonstrații cu talentați acuarelisti Mircea Corcodel și Ovidiu Iovanel. Din activitatea mea în domeniul picturii pot spune ca am participat cu lucrări la urmatoarele expozițiile de grup: – în 2018, 2019 la Art House Bucharest și Elite Prof Art Gallery – anul acesta în iulie, la expoziția pARTandemia la Galeria Occidentului – în prezent se afla în desfășurare expoziția Înaintea Echinocțiului de la Bistro Paque & More, care se închide pe 19 sept. Din 15 septembrie pana pe 30, voi participa la expoziția internațională Art Today, cu doua lucrări, la Madrid ( din Ma Dridu).

  • Pentru ce pictură și nu muzica?

Am cochetat cu muzica, în liceu când cântam la reuniunile din internat. Pe vremea aia, înainte de dans, musai program artistic… Dar.. prea timidă! Consider ca muzica și pictura sunt într o strânsă legătură. Ambele transmit o stare de spirit, o energie interioară.

  • Ce tehnici vă plac mai mult?

La cursurile pe care le am urmat, am încercat aproape toate tehnicile. Imi plac toate, dar, în mod special pictura în ulei, folosind tehnica impasto (imi place foarte mult sa lucrez în cuțit), acuarela, pastelul și cărbunele.. Fiecare tehnica are frumusețea și ritmul ei.. Sunt multe de spus… Îmi doresc și sper sa reușesc sa transmit prin fiecare lucrare, stări și trăiri deosebite.

– Vă simțiți mai bine lucrând pe suprafețe mari, ori mai mici ?

Ma simt extraordinar când pictez, nu contează mărimea pânzei.

– Cum e viața dumneavoastră dincolo de pictură ?

Viata mea dincolo de arta este intensa, sunt soție, mamă, fiică, sora mai mare, am câțiva prieteni foarte buni, sunt economist și lucrez într o instituție publica. Sunt sociabilă, dar ma simt foarte bine cu mine și lumea mea. Îmi place sa călătoresc, sa ma bucur de natură și sa fac fotografii.

– Unde vă vedeți peste 10 ani ?

. Descoperind atât de târziu bucuria de a picta, va dați seama că și peste zece ani tot asta ma vad făcând, sigur la alt nivel și mult mai mult. Pictura pentru mine este emoție, meditație, medicament anti stres.

  • Foarte frumos, felicitări. Înainte de a termina dialogul nostru, vă rog să transmiteți un cuvânt celor care vă admiră…

Mulțumesc din suflet celor care au crezut și cred în mine, care m au sprijinit și ma sprijină și în primul rand soțului meu și fiilor mei care îmi sunt alături. Mulțumesc mult, iubitorilor de arta și tuturor oamenilor frumoși pe care i am întâlnit în mediul artistic. Știu ca nu este frumos sa dai sfaturi fără sa ți se ceara, dar, va dau unul de care va rog sa țineți cont, nu renunțați la visurile voastre, orice vârstă ați avea.

Aici se termină cuvintele artistei.

Mă fac purtătorul de vorbe al tuturor cititorilor care urmăresc aceste rânduri și îi urez protagonistei multă sănătate și să își îndeplinească și în viitor cel mai frumos vis din câte sunt pe planeta noastră, în sistemul nostru solar, în întreg Universul și dincolo de el: PICTURA.

GALERIE CU LUCRĂRI

LUCRĂRI SEMNATE INCONFUNDABIL …FLORANCE

Ce avem noi aici ? Un mare pictor care a oferit culoare mai întâi locului său Ma-Dridu. Apoi case cu povești de dragoste, peisaje, portrete, cai… Observați o foarte varietate tematică, pentru un artist aflat în primele etape de visare…

Dorim autoarei acestor lucrări să fie în viitor cea care va semna noi capodopere care să ajungă la Madrid și dincolo de Spania, în toată lumea! Succes !

Un admirator fidel,

Bunescu Aristotel

Publicitate

Un gând despre „NEAGU FLORENȚA LILIANA pictează, cu talent, Ma Dridu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s