,,MINA DE AUR” DE LA TOPALU

Doamna Titrea Adina Moldova a oferit, pentru 18 admiratori de artă, ocazia rară de a vedea, o ,,adevărată mină de aur”, cum se exprima, în mod plastic, cineva avizat,  adică Muzeul „Dinu şi Sevasta Vintilă”, din Comuna Topalu, județul Constanța.

A mai fost vizita incredibilă la Dunăre, dar și o fascinantă întâlnire cu primarul din Topalu, un om cucerit de aerul tare al picturii de calitate.  

Doamna Titrea a primit titlul de ,,Organizatorul anului 2020 de evenimente culturale”, iar acum gândurile tuturor zboară spre Balcic, acolo unde este anunțată viitoarea expediție. Dar, iată ce e la Topalu…

Muzeul „Dinu şi Sevasta Vintilă”

Doctorul Gh. Vintilă (1898 – 1978) a donat în anul 1960 comunei sale natale, Topalu, 228 lucrări de artă românească modernă în vederea alcătuirii unei colecţii publice de mare interes şi originalitate. În urma acestei donaţii, în casa părintească a doctorului se înfiinţează, în acelaşi an, Muzeul de Artă Dinu şi Sevasta Vintilă Topalu şi devine secţie a Muzeului de Artă Constanţa.

Muzeul găzduieşte opere ale celor mai importanţi creatori români – Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gh. Petraşcu, Nicolae Dărăscu, Jean Al. Steriadi, Camil Ressu, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Paciurea, Oscar Han, etc.

Descoperirea atâtor lucrări de referinţă, dar şi a unui spaţiu muzeal adecvat, prilejuieşte vizitatorilor o perpetuă surpriză foarte plăcută.

GALERIE CU FOTOGRAFII

Dacă doriți să vizitați și dumneavoastră…iată câteva informații utile:

Contact

Muzeul „Dinu şi Sevasta Vintilă”
Strada Dinu şi Sevasta Vintilă, Topalu+40 (241) 256.010

Un articol semnat Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s