Doamna DENISA VASILIU- Un model de artist valoros implicat în viața familiei și a comunității

Artista alături de doi ochi foarte dragi…Vă rugăm și pe dumneavoastră să deschideți larg ochii pentru a vă bucura pe deplin. Așa cum meritați când ajunteți în lumea doamnei Vasiliu…

Zilele triste de pandemie au fost luminate de o mare descoperire. Doamna Denisa Vasiliu, care m-a impresionat în mod profund cu toate lucrările sale de pictură, cu toată familia sa exemplară, 4 copii…, cu toată dedicarea ei în fața celor mici pe care îi pregătește pentru minunata lume a culorilor.

Vă rog să mă credeți pe cuvânt. De mult nu am văzut o pictură atât de valoroasă, o tematică specială, care oferă multe șanse de evoluție, cu mare viteză,  spre notorietate.

Dar, să nu mai lungim vorba. Să cunoaștem protagonista acestui demers publicistic…

  • Vă rugăm pentru început să vă prezentați, mai ales pentru cei care nu au avut șansa să vă cunoască…
  • Mă numesc Denisa Vasiliu, sunt născută în Fălticeni, 1985.

De mică am avut o atracție spre pictură. Primul desen pe care l-am făcut la școală voia parcă să atragă atenția doamnei învățătoare să mă remarce din punct de vedere artistic.

În ochii părinților mei, pasiunea mea pentru pictură nu era privită ca fiind ceva serios, mai ales din perspectiva carierei mele. Posibil, din această cauză eram oarecum reticentă să-mi expun publicului creațiile. Totuși am continuat să pictez și  să evoluez în acest domeniu.

Drumul meu către pictură se contura încet, încet.

În 2015 s-a înființat și After-School-ul din comuna în care locuiesc la momentul actual și am decis să merg ca voluntar și să împărtășesc din tainele picturii și altora, copiilor. Consider că, un om e mai valoros atunci când oferă și altora din cunoștințele sale. 

Prima mea întâlnire cu copiii a fost una care m-a fascinat. Erau un infinit de lucruri pe care voiam să le discut cu ei…Ne-am împrietenit foarte repede cu toții, deși numărul noilor mei elevi era unul destul de mare. Cu unii dintre ei am legat legături strânse, spunându-mi chiar că în acest colectiv se simt ca într-o familie, astfel că și acum, ei fiind la facultate,  mai participă la orele mele când se întorc, iar acest fapt mă bucură și mă motivează să  merg mai departe cu acest proiect.

Am realizat câteva expoziții cu lucrările mele și ale copiilor, atât în cadrul activităților din comună, cât și în contextul Galei Comunității Fălticenene și al Asociației „Dăruiește Viață”. Majoritatea acestor evenimente au avut scop caritabil. Mă încântă faptul că elevii mei au învățat prin intermediul expozițiilor nu doar să se dezvolte din punct de vedere artistic, ci au descoperit și bucuria de a dărui și a face bine celor aflați în nevoie.

Printre aceste expoziții aș vrea să o evidențiez pe cea care mi-a rămas cel mai profund întipărită în inimă; simțeam neapărat că trebuie să fac acea expoziție să aibă loc, aș putea spune că era ca „un strigăt” în interiorul meu, acesta fiind și motivul pentru care am intitulat expoziția ,,Un strigăt din trecut”. Prin creațiile mele am încercat să transmit povești și exemple de viață, cum ar fi Regina Maria sau „Mama răniților”; familiile deportate și greutățile prin care au trecut; simplitatea vieții de la sat; „Școala suferinței”. Sunt multe lucruri  pe care nu le știm despre noi, despre trecutul acestei țări, despre oamenii valoroși care au fost și sunt modele de viețuire pentru noi. ,,Un popor care nu-și cunoaște trecutul e ca un copil care nu-și cunoaște părinții”. 

Copiii au nevoie de modele în viață. Ei sunt puntea de legătură între trecut și viitor. Prin paleta de culoare poți contura pe pânză la nesfârșit, dar totodată poți contura, modela și caracterul copiilor.

•Pentru ce ați ales pictura și nu muzica?

Am ales pictura pentru că așa am simțit. Totuși, muzica mă inspiră atunci când pictez.

•Care sunt tehnicile preferate?

Tehnica mea preferată o constă cea în ulei pe pânză, cu toate că am pictat în acril, acularelă, pictură pe sticlă; am ales-o pe cea dintâi cu toate că timpul de lucru este mai îndelungat ea este cea mai durabilă. 

•Vă simțiți bine în tablouri de dimensiuni mai mici, ori le preferați pe cele mai mari?

Am început cu tablouri de dimensiuni mici, dar cel mai bine mă simt în tablourile mari; am unde să mă desfășor, să detaliez și în plus mi se par mai impunătoare.

•Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, dincolo de pictură?

Dincolo de pictură e familia. Am patru copii, așa că, deși pictura reprezintă pasiunea mea, aceasta o fac doar printre timp, fiind ocupată atât cu familia, cât și cu ajutorul dat soțului meu în activiatea lui.

• Unde vă vedeți peste 10 ani?

E îndrăzneț să te gândești unde te vezi în viitor…niciodată nu mi-am făcut planuri pe termen îndelungat; lucrurile vin de la sine, dar mi-ar plăcea să pictez în continuare și să mă dedic mai mult copiilor și actelor de caritate.

•Un gând pentru cititori…

Îmi place să mă ghidez, atât în contextul picturii dar și în viață de zi cu zi, după aceste vorbe:,,Pentru ca răul să triumfe, oamenii buni nu trebuie să facă nimic.” și ,,Dragostea e bucuria de a face altuia bucurie.” 

Fiecare dintre noi avem de oferit ceva. În fiecare dintre noi există ,,un strigat” pe care trebuie să îl descoperim și să-l urmăm.

Vă mulțumesc foarte mult.

GALERIE DE IMAGINI MEMORABILE

VIAȚA LA ȚARĂ …SOBA
ȘCOALA SUFERINȚEI
REGINA MARIA, MAMA RĂNIȚILOR. Vă rugăm remarcați eleganța stilului. O lucrare memorabilă.
CHIPURI ALE BUCURIEI… FIECARE ÎȘI PREZINTĂ OPERA. TUTUROR MULT SUCCES ÎN VIAȚA ARTISTICĂ. SĂ AUZIM DE BINE!
FAMILIE DEPORTATĂ. Este pentru prima dată când semnatarul acestor rânduri vede, dupa peste patru decenii de vizite în muzee, ateliere și galerii, un asemenea subiect. Familia deportată. Felicitari neformale.
TABLOU ÎN LUCRU. VULCANUL ETNA. La rândul său Doamna artistă este un vulcan în plină erupție. Din interiorul marelui sau talent scoate mereu tablouri , valuri , valuri ….
Doamna Vasiliu este regina acestui regat al culorilor. Cei mici fac aici primii pași pe tărâmul fermecat al culorilor. Ce frumos… Ce o fi în sufletul lor?

Urăm succes doamnei Vasiliu în toate direcțiile posibile. Să auzim de bine !

Vă mulțumesc foarte mult.

Aristotel Bunescu

Publicitate

Un gând despre „Doamna DENISA VASILIU- Un model de artist valoros implicat în viața familiei și a comunității

  1. Un om frumos, cu preocupări înalte, cu har și iubire de aproape. Frumos spus: : „Dragostea e bucuria de a face altuia bucurie.” . O familie atât de mare înseamnă bucurie fără margini, dragoste infinită! Felicitari!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s