Anduena Mehedinți a pierdut lupta cu virusul

Anduena Mehedinți, de 44 de ani, a pierdut lupta cu virusul.

Era  nepoata mea. Făcea parte, din păcate, printre cele 177 de persoane date decedate la 10 noiembrie. Conform oficialităților, 92 sunt bărbați și 85 sunt femei. Anduena face parte din ramura mai îndepărtate a familiei noastre, despre care nu am știut că există decenii de-a rândul. Dar, a venit o zi în care m-a contactat emoționată. Datorită ei am avut șansa să vizitez Belgia de două ori. Am fost la Bruxelles, unde m-a invitat la niște prieteni români stabiliți acolo.
Poate o să povestesc într-o zi această incredibilă întâmplare. Acum sunt, mă iertați, sub șocul veștii. 

Vă ofer câteva cuvinte ale unor oameni care știu cine este și ce a putut să facă Anduena…

Pentru început, un mesaj sosit din Belgia…

,,Drum lin acasă înger frumos! Rămânem cu bucuria că te-am cunoscut și că ne-am bucurat de prezența și rugăciunile tale în momente speciale”. R.R.

,,Aș fi dorit să scriu ceva despre tine Anduena, dar mi-e greu să mă gândesc la tine la timpul trecut. Nu știu cum va fi când te voi suna, dar nu-ți voi auzi vocea, nu vom purta dialogul efervescent,   nu-mi vei da replicile pline de umor, dar și empatice. Suntem oameni supuși greșelilor, dar dincolo de asta, ai fost un suflet mare și bun, bagaj pe care l-ai luat cu tine lăsând o lume mai săracă. Ai plecat mult prea devreme, dar am speranța și credința că vei avea liniștea și pacea binemeritate. Drum bun spre stele! Buna mea prietenă! Antoan

,,Despre Anduena, ar fi atâtea de spus, încât, numai gândindu-mă, îmi vine să-i spun: Stai!… Mai spune-mi o dată! ..Mai respiră și vorbește mai rar, că nu am înțeles nimic! …Acum n-o să-i mai pot spune asta. Poate doar în gândurile mele sau în discuțiile cu prietenii comuni. Nu știu de ce, dar parcă refuz să cred că nu mai e. Era o persoană foarte vie, dinamică și cu un gen de inteligență care rezolvă orice situație. Aproape orice situație… fiindcă iată, în lupta asta surdă pe care o ducem cu COVID 19, nu a reușit să se descurce. Andunena a fost, dar rămâne în amintirea celor care au cunoscut-o, o persoana voluntară, o persoană care de cele mai multe ori, prin acțiuni nebunești – câteodată – ne lăsa cu gura căscată. Avea un fel de angajare în tot ceea ce făcea care, cel puțin pentru o echipă, constituia cel mai bun liant. Și-a iubit copilul și poate că nu și-au dat seama mulți ce sacrificii a făcut pentru asta. Sunt sigur, ca acolo unde s-a dus, va fi mai liniștită și poate…cine știe, o să ne transmită cumva un mesaj, vorbind totuși…mai rar! Drum lin, prieten drag! „

Claudiu Oțeleanu

Acestea au fost cuvintele. Restul este tăcere și durere.

Aristotel Bunescu

Publicitate

2 gânduri despre „Anduena Mehedinți a pierdut lupta cu virusul

  1. Buna seara. Eu caut pe cineva cu numele de Anduena Mehedinti. Este fata nasilor mei pe care i-am pirdut din vedere acum vreo 20 ani.Stiti cumva daca este fata lui Leonard Mehedinti ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s