SE FORMEAZĂ O STEA DE TELEVIZIUNE – ARINA DELCEA

Un nou format pentru emisunea STRAGETIE ÎN ALB ȘI NEGRU. O nouă stea de televiziune a început să strălucească din ce în ce mai tare: ARINA DELCEA

Doamnelor și Domnilor,

Atenție mărită! Vă rugăm insistent să vă opriți din preocupările dumneavoastră cotidiene și să ne acordați câteva momente din prețioasele dumneavoastră existențe terestre.

Urmează un anunț important pentru planetă! SE FORMEAZĂ O NOUĂ STEA!

Numele ei sete poate necunoscut pentru unii dintre dumneavoastră, dar o parte au deja marea bucurie de a afla cine este.

Cortine se ridică! Publicul a amuțit!

Se aprind reflectoarele! Intră în scenă…. Arinaaaaaaaaaaaaaa  Delceaaaaaaaaaaaaaa!

În curănd, vă asigur, tot mai mulți vor afla amănunte.

Arina Delcea este prezentatoare de știri și realizatoare de emisiuni la Realitatea PLUS. Tot ea se ocupă acum și de emisiunea dedicată șahului, Strategie în Alb și Negru. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea din București, unde a urmat și masteratul de Jurnalism Politic. Este fericită să se întoarcă acum în facultatea care a format-o, ca să-i ajute pe alții ce visează să facă presă, comunicare. Arina Delcea ține seminare la FJSC. Într-o altă ordine de idei, este Voice-Over. Citește rezumate ale unor cărți pe care le găsiți în mediul on-line. A fost ani de zile reporter în domeniul politic. Acum…

Cu primul invitat …Alexandru Banzea

Pentru a cunoaște mai bine pe doamna elegantă și frumoasă de pe ecranele postului de televiziune Realitatea PLUS, am solicitat un interviu special pentru publicația noastră online.

Spre bucuria noastră și nu numai a noastră, veți vedea imediat, invitația a fost acceptată cu mare plăcere iar rezultatul acestui demers publicistic îl vedeți chiar în rândurile de mai jos.

3, 2, 1 …..începem!

  1. Cum ați ajuns la o emisiune de șah?

Arina Delcea: Iată un moment în care doar un clișeu poate răspunde corect. A fost o provocare. Încă este. Le mulțumesc colegilor și șefilor mei de la Realitatea PLUS că îmi dau săptămână de săptămână oportunitatea de a-mi dezvolta mintea, de a învăța șah, de a cunoaște oameni minunați din lumea șahului. Vă mărturisesc că sunt la nivel de începător în ale jocului. Tocmai de aceea mă bucur să am parte de ajutorul Deliei Duca. La fiecare ediție ea vine cu rezolvarea diagramei propuse de invitatul nostru.

Cele două grații o așteaptă pe a treia. Arina Delcea și Delia Duca

-Cum apreciați primele două ediții ale noului fomat?

Arina Delcea: Extraordinare. Vă mărturisesc că este o energie foarte frumoasă în platou. Se creează acolo un spațiu al minților deștepte, al inspirației, al sufletelor deschise, al imaginației libere. Eu sunt doar un martor al acestui spectacol pe care îl pun în scenă Delia Duca și invitații noștri, maeștri la care ajungem datorită dumneavoastră, domnule Bunescu. Și vă mulțumesc mult pentru asta; pentru șansa de a intervieva oameni ce-mi rămân în suflet.

Cred că noul format este complex și alert. Avem știri, apoi „Cugetarea Regelui”, ne jucăm, învățăm, lansăm provocări. Toate astea în doar o jumătate de oră. Sper să fie pe placul șahiștilor! Și chiar îi invit pe această cale să ne scrie pe șah@realitatea.net, pentru orice sugestii. Aș aprecia. Este o emisiune dedicată lor, deci trebuie să răspundă așteptărilor lor. Și mai sper ceva. Sunt foarte fericită dacă emisiunea asta reușește să convingă măcar doi români să dea atenție acestui joc extraordinar. Așa sigur Strategie în Alb și Negru și-ar îndeplini misiunea.

Aici cu Teodora Velea, al doilea invitat. Un doctor în șah…

– Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră dincolo de televiziune?

Arina Delcea: O, multe (râde). Sunt profă la FJSC, o reală onoare. Iubesc să lucrez cu studenții. Pun voce pe rezumate ale unor cărți de dezvoltare personală, un proiect drag mie, ce este posibil datorită editurii Bestseller, care mi-a și publicat prima mea carte: „Valuri”. Scriu la gura sobei. Acum, basme cu și despre role. Pentru că sunt profă de rollerskating pentru copii și adulți. Epidemia mi-a cam dat peste cap programul. Am renunțat la cursuri când am văzut cum crește numărul de noi îmbolnăviri în capitală. Nu concep să fac rău oamenilor pe care îi iubesc. Trăiesc latino. Eram instructoare de salsa și bachata, înainte de criza sanitară. Și, poate cel mai important, la finalul zilei, mă îmbrățișează un soț minunat și sare pe mine un doberman zăpăcit. Sunt recunoscătoare.

Prima carte, primele ,,valuri” printre cititori. Mie deja mi-a ajuns apa la nas. Valuri mari, mari de tot se văd la orizont.

-Unde vă vedeți peste zece ani?

Arina Delcea: Pe mare. În lume. Mă văd într-o croazieră eternă, pe o barcă transformată  în acasă, cu oamenii (și animăluțele) care înseamnă acasă. Vrem să vedem lumea, să o filmăm, să facem reportaje care să aducă zâmbete românilor ce poate nu pot ieși din țară cât ar vrea. Ah! Și mă văd mămică. Nu doar de doberman.

Pe platou. Aveți legătura cu mulțimile!

– Ce vă doriți pentru acest final de an? Dar pentru 2021?

Arina Delcea: Visez la o reuniune de familie. Mi-e foarte dor de ai mei. Mi-e foarte dor să-i îmbrățișez. Dar cred că, din păcate, rămâne un vis. Așa că realist îmi doresc ca Moș Crăciun să ne aducă sănătate. Pentru 2021 sper doar să avem o viață normală din nou. Nu. Nu să „ne întoarcem la o viață normală”, ci să avem fiecare noua viață, cu toate lecțiile bune și rele pe care Covid-19 s-a chinuit să ni le predea. Vreau ca virusul ăsta parșiv să fi contat cumva.

Cum te-ai adaptat epidemiei? S-a schimbat ceva în viața ta?

Pe role! Viteză mare spre…notorietate

Arina Delcea: S-au schimbat multe. Nu mai predau dans și rollerskating. Nu mai locuiesc în București. M-am mutat la țară, undeva aproape de București, într-un loc mirific. Un spațiu de poveste care te inspiră și te ajută să uiți de criza sanitară.

-Un gând pentru cititorii noștri…?

Arina Delcea: Vă mulțumesc pentru că urmăriți Strategie în Alb și Negru! Vă mulțumesc că ați vrut să mă cunoașteți! Aș vrea și eu același lucru, așa că reiterez: scrieți-mi, vă rog! Într-o altă ordine de idei, să aveți zile pline, pline cu sens, cu viață, chiar și în contextul ăsta neplăcut generat de epidemie. Zâmbiți, vă rog!  

Aici se termină dialogul nostru. Așa cum a precizat la final protagonista interviului de mai sus …. zâmbiți, vă rog! Să nu vă copleșească știrile legate de criza sanitară. Mai sunt și alte lucruri de făcut pe pământ. Eu spre exemplu am cunoscut recent un om special, chiar doamna Arina Delcea. Înainte de a afla detalii despre viața ei, am avut mai multe motive să o simpatizez.

În primul rând face parte din familia gazetarilor, acolo unde mă înscriu și eu cu modestie.

În al doilea rând, a urmat cursurile, iar acum predă la facultatea făcută și de mine, la facultatea unde am predat și eu cursuri.

Dar merele aflux de simpatie a urmat după ce am văzut primele emisiuni se poartă  pecetea sa inconfundabilă de aur, după ce am început să comunicăm la telefon, ori în spațiul virtual.

Ce mai pot să scriu la final? Că îi doresc, din toată inima să își îndeplinească visele. Să facă reportaje pe toată planeta noastră, dacă se poate și din sistemul solar pe care în cunoaștem cât de cât. Apoi, să iasă în marele Univers pentru a ajunge în spații nestrăbătute încă de un alt ziarist, de un alt om de televiziune.

Abia aștept corespondențele sale de pe alte planete. Așa vor afla și astronomii mai multe detalii despre activitatea lor.

În concluzie, în doresc să ajungă o mare stea de televiziune, care strălucește pe bolta inserată a stelelor.

Guzel Yakhina marea revelație a literaturii ruse, scrie în deja celebra sa cartă intitulată   ,,Zuleiha deschide ochii” că trăim între stele.

Adică cum ? Trăim într-o zi de la apusul stelelor nopții, până la răsăritul stelelor din seara următoare. Adică între stele…Ahaa!

Printre aceste astre, se află în mod evident și stelele de televiziune. Unele sunt mai palide, de carton prost vopsit, altele strălucitoare de diamant. Una dintre aceste stele prețioase este și Arina Delcea.

Termin aceste rânduri joi 26 noiembrie, anul de grație 2020. Dar mâine Arina va înregistra o nouă emisiune, iar sâmbătă și duminică pe cine vom vedea noi pe micile ecrane.

Sâmbătă de la ora 12,30 și duminică în reluare de la 13,30, toată lumea la televizor. Emisiunea de șah cu Arina Delcea.

Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s