ANA FLORENTINA ȚECU – un om special în plan pedagogic și artistic

Vreau să vă prezint astăzi un om special în plan pedagogic și artistic, este vorba de doamna ANA FLORENTINA ȚECU, din Câmpina, județul Prahova.

Scriu aceste rânduri, deoarece cunosc bine două generații de oameni crescuți cu har ani de-a rândul.

Apoi, mergând acasă am găsit obiecte pictate de doamna Țecu. Am observat ușor să scrie u ușurință, oferind cititorilor dovezi de dotare în mai multe direcții. Iată un exemplu relevant:

Stimate Domnule Aristotel,

Felicitări pentru ingenioasa provocare la scris, provocare de a ne scoate din cotidianul incert și de a ne trimite spre sertărașele cu amintiri păstrate cu grijă în sufletele noastre.

V-ați gândit, cu siguranță, la îndemnul de a încerca cu toții să ne facem timp pentru Crăciun.  Să lăsăm deoparte știri și statistici și să dăm frâu liber amintirilor luminoase, să provocăm copilul din noi, copilul care nu uită niciodată serile magice din perioada Crăciunului. Să încălțăm așadar ghetuțele copilăriei, în care Moș Nicolae avea grijă să pună o mulțime de dulciuri și să pornim prin zăpada proaspăt așternuta la derdeluș ! Apoi să construim un uriaș om de zăpadă și să încingem  o bătaie pe cinste cu bulgări de zăpada.

Să ne facem timp să căutăm în cutiile cu globuri spiritul  Crăciunului printre moșii cu barba alba, steluțe, reni și beteala colorată. Să aducem în casa bradul trufaș coborât de la munte mirosind a cetină și să-l transformam în decorul perfect pentru fiecare casă.  Magia Crăciunului este sentimentul pe care îl simți atunci când împodobești bradul.

Să ne bucuram că putem fi din nou copil, să simțim mirosul de cozonac din casă bunicii și să tresărim când apar colindătorii pe la uși, pe la ferestre și când  ne pornim a cânta alături de ei  fragmente din colindele pe care le credeam uitate de mult.

Să nu alungăm spiritul  Crăciunului, să nu risipim magia lui, să credem cu toata ființa că sta în puterea noastră să înfăptuim toate miracolele de Crăciun, să ne împlinim visele.

Magii vestesc nașterea Domnului, să-l primim cu bucurie și să facem să fie cel mai grozav  Crăciun de până acum.

Sa înțelegem că este vorba despre familie, despre toleranță, despre iubire. Să întindem brațele unii spre ceilalți, să ne deschidem sufletele, să ne privim în ochi, sa zâmbim. E timpul să dăruim din puținul nostru și celorlalți, e timpul să înțelegem că ne e bine împreună, ne e bine când dăruim iubire pentru a primi  iubire.

Mulțumim domnule Aristotel că ne-ați amintit să iubim Crăciunul !

Și eu vă mulțumesc doamna Ana Florentina Țecu pentru că am descoperit mereu în dumneavoastră un Om care aduce bucurii tuturor semenilor cu care intră în contact.

Aristotel Bunescu

Publicitate

Un gând despre „ANA FLORENTINA ȚECU – un om special în plan pedagogic și artistic

  1. Ana Florentina Tecu este, în afară de persoană talentată, o .minunata prietenă, un suflet minunat, o inima mare! Ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut șansa să o întâlnesc și sa-i devin prietenă!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s