MIRACOLELE DE LA HÂRTOP: DENISA VASILIU ȘI ÎNGERII

Șase dintre îngeri și operele lor zburătoare. Zboară chiar acum spre sufletele noastre …

Undeva, pe întinsul județului Suceava, este un loc în care miracolele vin aproape cotidian.

Într-o lume din ce în ce mai tristă, din păcate, mai sunt locuri pe Planeta albastră unde se poate spera, visa și trăi în lumea de basm a vrăjilor.

Unul dinte aceste locuri ireale este și comuna Hârtop. Sigur, și aici mai sunt greutăți, sigur și aici mai sunt oameni în nevoi, dar în mijlocul tuturor acestor realități indiscutabile, este un glob de lumină. Acolo unde Doamna DENISA VASILIU îi ia de mână pe cei mai mici, ori pe cei mai mari și îi conduce, cu mare atenție, prin tărâmul fermecat al culorilor.

Ochii puri ai elevilor, sufletele lor curate din în contact cu atmosfera ireală, fantastică, a formelor, volumelor, armoniilor cromatice.

Doamna DENISA VASILIU, după ce își pune în ordine familia cu patru copii pleacă la marea întâlnire cu o altă familie, mult mai numeroasă, a celor care vor să fie și ei PICTORI. De multe ori, o însoțesc în această aventură teribilă, chiar o parte dintre urmașii săi, de acasă.

Hârtop – un loc unde au loc mai multe miracole, dintre care amintesc acum o parte.

  1. Copiii sunt conduși să cunoască ce e frumos și bun.
  2. Lumea întreagă poate vedea și achiziționa ce pictează îngerii.
  3. Când au depășit vârsta copilăriei și își iau zborul prin viață, unii dintre cei care au fost întrecut în atelier, revin pentru a participa la noi și noi proiecte. Povestea merge mai departe…

Operele de artă realizate, nu sunt vorbe la întâmplare, avem în față opere ale copiilor sunt acum vizibile și pe internet și pot să fie achiziționate de oricine prin intermediul unei licitații interesante.

În lunile trecute, am făcut câteva dialoguri cu cea care conduce marele atelier de pictură. Am revenit cu rugămintea să cunoaștem mai multe legat de el, să îi vedem la chip măcar pe unii dintre aspirații la gloria galeriilor de expoziție și muzeelor ale lumii.

Invitația a fost acceptată cu plăcere și iată ce am primit:

După cum vă spuneam și în interviurile anterioare, în 2015, când s-a înființat centrul After-School din comuna Hârtop, am decis să merg ca voluntar și să împărtășesc din tainele picturii copiilor pasionați de desen.

Anii au trecut și iată-ne ajunși la a treia participare a noastră, a clubului de pictură, în cadrul Galei Comunității Fălticenene. Ne bucurăm că după ore intense de lucru putem contribui la îndeplinirea gestului nobil de a-i ajuta pe cei în nevoie, donându-ne creațiile. La acest proiect sunt implicați 50 de copilași, cu vârstele cuprinse între 6 și 19 ani.

Pe lângă toate acestea sunt și aspecte ce nu țin neapărat de munca depusă la realizarea unui tablou, ci de emoțiile și bucuriile trăite împreună pe parcursul realizării acestora.

A picta figura umană nu este prea simplu nici pentru pictorii adulți. Cu atât mai mult pentru micii artiști. Dar, curajul este foarte mare când ai un profesor lângă tine un profesor pe nume Denisa Vasiliu
Portretele sunt aproape gata. Unele în manieră clasică, altele într-o viziune modernă.
Locul în care apar viitoarele tablouri

An de an, rând pe rând, câte un copil își ia zborul spre cunoaștere, lăsând în urmă ușa deschisă și pentru ceilalți elevi ai mei, dar totodată, și pentru a se întoarce din când în când, implicându-se în anumite proiecte.

Doamna Denisa împreună cu copiii și totodată elevii ei

Vă mulțumesc și vă urez sărbători binecuvântate, pline de liniște sufletească și multă sănătate.

Aici se termină rândurile primite. Ce să mai spunem?

Mulțumim din suflet pentru șansa de a vedea tablourile și fețele fericite.

Pe pagina de Facebook Asociația Comunității Fălticenene puteți vedea și participa la licitație. Deschideți la secțiunea tablouri, iar fiecare fotografie poate să vă lămurească despre ce este vorba. La comentarii scrieți un cuvânt de apreciere. Sigur, copiii și îndrumătoarea lor în artă vor fi foarte bucuroși să citească. Tot aici puteți licita pentru una sau mai multe lucrări. Eu am ales deja mai multe.

Data închiderii licitației: miercuri, 23.12.2020, ora 23:59.

Am pus de două ori pagina de Facebook. Dacă nu reușiți de prima dată să comandați, mai aveți o șansă în viață…

Fie ca apropiata sărbătoare a nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos să fie un mare eveniment pentru fiecare.

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s