Cu pictorița CRISTIANA PETRESCU despre hobby ca hrană a sufletului

Bun găsit! Așa pare să spună Doamna CRISTIANA PETRESCU . Artista care vă invită în lumea ei plină de farmec. Vă asigur că veți avea o mare surpiză plăcută.

Au trecut deja sărbătorile de iarnă. Încet, încet, ne întoarcem cu grație la îndeletnicirile obișnuite. Fiecare la munca lui, la preocupările sale.

Dumnezeu mi-a oferit marea șansă să mă ocup de căutarea oamenilor dedicați armoniilor. Fie cromatice, fie poetice, file muzicale.

Îmi face mare plăcere să deschid seria descoperirilor din anul  2021 cu un artist special, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, pictează superb. Apoi așterne culorile cu relaxare, nu este crispat să vândă mai repede, deci nu face lucrări strict comerciale pentru simplul motiv că are asigurat suportul financiar din preocuparea sa de bază.

În al treilea rând, are o frumoasă familie. Remarc aici pe fata sa consacrată celei mai nobile meserii din lume – arta de a face oamenii să nu mai sufere, să îi facă să se simtă mai bine.

Dar, nu vă pun răbdarea la încercare. Să o cunoaștem deci pe protagonista acestor rânduri – Doamna CRISTIANA PETRESCU.

1.Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați …

Numele meu este Cristiana Petrescu, sunt născută în Moțăței, județ Dolj în anul 1974. Sunt căsătorită de 22 ani și am o fiică, este  studentă la medicină în București. Sunt de profesie economist. În timpul facultății, în urmă cu 23 ani mai exact, facultate pe care am făcut-o în Craiova, obișnuiam să desenez doar în creion și atât. După terminarea studiilor m-am căsătorit, iar timpul alocat desenului s-a redus din ce în ce mai mult și la un moment dat am abandonat acest domeniu.

2.Pentruceați ales pictura și nu muzica ?

Am ales pictura și nu muzica, deoarece fiecare ne urmăm vocația cu care suntem înzestrați de la natură, iar domeniul artelor plastice mă atrage încă din adolescență, deși am neglijat practicare alor timp de 23 de ani. Dorința de a picta încolțise cu mult timp în urmă, dar exteriorizarea ei s-a produs în august 2020. Sunt persoane care-și descoperă talentul mult mai târziu în viață. Așa cum este și cazul meu, dar știți cum se spune “Niciodată nu este prea târziu”.

3. Care sunt tehnicile preferate ?

Fiecare tehnică în domeniul picturii va avea alt efect, de aceea încerc să abordez cât mai multe tehnici. Până acum am folosit diferite periuțe, bureți, bețișoare cu vată, folie de aluminiu, diferite cuțite de pictură și multe altele. De exemplu am folosit la un tablou, în întregime, în culoarea de bază cafea măcinată pentru a obține acel strat abraziv și, totodată un tablou cu o aromă îmbietoare. La întinderea culorilor folosesc nu doar pensule, ci și șervețele sau chiar degetele.

4. Vă simțiți bine în tablouri de dimensiuni mai mici, ori preferați suprafețele mari ?

Nu mărimea suprafeței tabloului pictat dă calitatea acestuia, în consecință nu contează dimensiunea acestuia pentru mine. Sunt tablouri de dimensiuni mici, dar care valorează o avere și tablouri de dimensiuni mari care nu oferă calitate. Pentru mine contează doar ca acea lucrare să transmită întocmai emoția pe care eu am țintit-o atunci când am ales ce voi urma să pictez. În majoritatea tablourilor pictate de mine până acum domină peisajele din natură. Pe această cale folosesc mereu culoarea pentru a transmite energia vibrantă a naturii, energie benefică privitorului, energie care să-i dea o stare de bine prin emoția pe care i-o creează lucrarea mea.

5. Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, dincolo de pictură?

Sunt o persoană foarte activă, curioasă și, ca atare abordez mai multe domenii, ca dovadă am absolvit de curând un master în marketing și comunicare doar pentru a-mi perfecționa atitudinea  mea, modul meu de comunicare cu clienții cabinetului meu de contabilitate, deși informațiile dobândite îmi vor fi utile indiferent care va fi produsul finit al muncii mele fie o balanță contabilă, fie o pictură. Am abordat și domeniul metafizicii chineze și al astrologiei europene, domenii care m-au fascinat de-a dreptul. Sunt reguli în aceste domenii pe care mi le-am însușit și în viața de zi cu zi, dar de care țin cont și-n picturile mele.

6. Unde vă vedeți peste 10 ani?

În 10 ani poți să ajungi foarte sus dacă există pasiune și pui suflet în ceea ce faci, iar eu am din belșug pentru pictură. Peste 10 ani aș vreasă-mi expun lucrările într-o lume în care să domine bunătatea, gândurile nobile, egalitatea, libertatea atât de gândire, cât și libertatea fizică, o lume în care să nu mai existe invidie, răutate și boală.

7. Care este sursa energiei dumneavoastră pentru pictură?

Izvorul nesecat al acestei energii este familia. Fără susținerea pe care mi-o acordă, nu aș putea să mă manifest în pictură.

  • Vă mulțumesc foarte mult.

Aici se termină dialogul. Începe o valoroasă galerie de tablouri

O grațioasă prezență feminină vă așteaptă să îi descoperiți universul. Portiți, treceți pe pod!
Sunteți gata ? Pornim!
Dacă nu peste tot a sosit zăpada, aici ea este din belșug. Un peisaj superb, cu multe detalii de interes. Personal vă rog să priviți modul în care se reflectă lumina solară în apă
Drumul prin anotimpul iernii merge mai depare. Ne invită la căsuța cu multe povești de viață. Atmosfera este liniștită, vântul a stat, fumul se ridică drept în sus. În depărtare crestele munților care urcă sus, din ce în ce mai aproape de Dumnezeu.
Trecem îl alt registru tematic și cromatic. Flori și fructe. O demonstrație clară că artistul nostru se mișcă firesc și în alte tablouri, nu numai în cele care redau peisaje de neuitat.
Aerul se simte parfumat. Cerul senin ne pomite o vreme de vis în care putem admira, în linșite, creația divină.
La finalul acestei selecții, vă oferim cu bucurie o marină în care se confruntă ritmurile valurilor cu planurile norilor. Se aude deja sunetul valurilor. Mărturisesc la final că îmi este dor de ele. Faptul că tablourile provoacă asemnea așteptări este un alt semn clar al autenticității.

Pe curând, Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s