Doamna CĂTĂLINA SORESCU ne oferă darul divin al culorilor sale

O IMAGINE CU DOAMNA CĂTĂLINA SORESCU. PICTORIȚA NE REAMINTEȘTE PRIN ACEASTĂ FOTOGRAFIE CĂ NU NUMAI IARNA ÎN PREAJMA BRADULUI DE CRĂCIUN SE PRIMESC CADOURI DE SUFLET. TOT TIMPUL ANULUI ESTE BUN PENTRU A PRIMI ȘI OFERI DARURI. PRIMIȚI ȘI DUMNEAVOASTRĂ DARUL DIVIN AL CULORILOR SALE…

– Bun găsit doamnă Cătălina Sorescu, mă bucur mult să putem dialoga din nou pe frumoasele cărări ale artelor vizuale.

– Ce ați mai făcut, în general,  de când a fost publicat cel mai recent dialog al nostru în paginile agenției culturale de presă? 

– Cristos a înviat!

– Adevărat a înviat!

 – Încep interviul cu această mărturisire creștinească și vă mulțumesc pentru ocazia pe care mi-ați acordat-o să port, din nou, o discuție cu dumneavoastră. Mă întrebați ce am mai făcut de la cel mai recent dialog?

Ultimul interviu a fost anul trecut sau săptămâna trecută?

Evident, ca ultimul interviu, pe care ați avut amabilitatea sa mi-l luați și care a apărut în paginile Agenției Culturale de Presă, a fost anul trecut. Timpul a trecut și trece atât de repede, încât parcă a fost ieri sau săptămâna trecută.

Timpul trece, noi îmbătrânim. Îmbătrânim, dar, sufletul rămâne mereu tânăr. Important este să îmbătrânim frumos și cu folos, iar sufletul să rămână tânăr. Eu mă străduiesc cât pot ca sufletul să-mi rămână tânăr. Pentru aceasta încerc să fac lucruri care-mi fac plăcere. În tot acest an, de când mi-ați luat cel mai recent interviu, am încercat să-mi fac viața cât mai frumoasă.

Am citit cărțile care-mi plac. Am ascultat muzica care-mi alină sufletul. Am pictat, activitate care îmi hrănește sufletul și mă tine ocupată în mod plăcut, astfel încât să nu mă gândesc la lucrurile urâte care se întâmplă în jur.

Am urmat, în continuare, cursurile în cadrul Școlii de Artă București (unde sunt în anul II).

Am urmărit  și pe Facebook, cursuri predate on-line de diverși artiști plastici.

Mai jos vă prezint câteva lucrări făcute de mine în cadrul cursurilor de la  Școala de Artă București,  sub îndrumarea doamnei profesoare pictor Lucan Iuliana:

Vase chinezesti, ulei pe carton, 40×50
Natura moartă cu ceapă și levantica, ulei pe carton, 30×40
-Natura moartă cu portocale, acrilice pe panza, 40×40
Natură moartă cu mere, acrilice pe carton, 30×40
Flori și vase, acrilice pe carton, 30×40

Totodată vă prezint și câteva lucrări făcute de mine sub îndrumarea domnului pictor Laurențiu Popa, ale cărui cursuri le-am urmărit în sistem on-line.

Prima zapada, tehnica mixta acrilice si ulei,30×40
Floarea soarelui, tehnica mixtă acrilic și ulei, 30×40
Garoafe, acrilice pe carton, 30×40
Cal, acrilice pe carton, 30×40
Liliac, acrilice pe carton, 30×40

– Nu vreau să vorbim special despre contextul pandemic, cel care ne-a afectat pe toți, trecem direct în arta armoniilor cromatice … Ați mai avut liniștea sufletească să pictați?

– Da, am avut liniște sufleteasca să pictez  pentru ca această liniște mi-am găsit-o chiar în pictură. Pictând uitam de toate, și de pandemie, și de restricțiile impuse, și de pericolele de infectare cu virusul Covid 19.

– Recent, la Expoziția Lumea florilor de la Uzinexport, organizată de Asociația Artiștilor Plastici din București, ați prezentat două lucrări interesante cu flori, una pe temă de albastru, iar alta pe galben. Pentru ce ați făcut acest gen de flori și nu altele?

– În Expoziția Lumea florilor de la Uzinexport, organizată de Asociația Artiștilor Plastici din București,  am expus doua tablouri: Tabloul „Buchet de primăvară” – simfonie în albastru, cum l-ați caracterizat dumneavoastră.  Albastrul este culoarea speranței, speranța de care avem atât de multă nevoie, speranța într-un viitor mai frumos, mai liniștit.

Apoi este Tabloul „Galben de primăvara”, l-am pictat în galben și gri, culorile anului. Combinația dintre galben și gri, ne vorbește despre stabilitate și optimism. Avem nevoie și de una și de alta, pentru ca anul acesta ni-l dorim mai liniștit și mai plin de evenimente benefice pentru fiecare. 

– Cum apreciați, în general, valoarea expoziției Lumea florilor ?

– Despre Expoziția Lumea florilor de la Uzinexport, organizată de Asociația Artiștilor Plastici din București,  am numai cuvinte de laudă. Frumoasa și spațioasa locație, foarte buna organizarea, tablourile expuse foarte frumoase și interesante.

– Care sunt planurile dumneavoastră artistice , ce intenții aveți pentru lunile care au rămas până la finalul anului 2021?

– Ce planuri am și ce intenții am pentru restul anului? În primul rând, îmi doresc sa fiu sănătoasă, să am putere de muncă, să am inspirație, pentru a putea realiza lucrări frumoase. Vreau să particip la cât mai multe evenimente și expoziții.

 –  Actuala explozie de culori din grădini, acolo unde florile sunt un spectacol uimitor este o sursă de inspirație pentru dumneavoastră sau nu ?

– Cu siguranța, da. Având privilegiul ca în lunile de vară să locuiesc mai mult timp la țară, în mijlocul naturii, înconjurată de vegetație de tot felul, inclusiv multe flori, ascultând cântecul păsărelelor, va dați seama ce surse de inspirație am. Florile din grădina care încântă ochii cu variate culori, atmosfera înconjurătoare, cântecul plin de veselie al păsărelelor, aerul curat și înmiresmat, lumina soarelui, chiar și repezile ploi de vară sunt o încântare pentru suflete și o continuă sursă de inspirație.

– La final, vă rog frumos să transmiteți un gând amatorilor de artă care v-au remarcat de mai multe ori inclusiv cu ocazia dialogurilor noastre.

– Pe amatorii și iubitorii de artă care au bunăvoința să privească lucrările mele, îi rog să nu fie foarte critici, dar în același timp să nu-mi aducă laude nemeritate, să fie sinceri în părerile lor, deoarece părerea lor pentru mine este foarte importantă.

Le mulțumesc mult pentru atenția acordată!

– Din toată inima multă sănătate, dumneavoastră și tuturor celor dragi. Să ne vedem cu bine și să ne auzim la telefon numai cu vești luminoase.

Acum, la finalul dialogului nostru, va mulțumesc pentru urările pe care mi le-ați făcut și totodată va mulțumesc din nou pentru amabilitatea, profesionalismul și disponibilitatea de care dați dovada la fiecare discuție pe care o am cu dumneavoastră.

Va doresc dumneavoastră și celor care mă urmăresc multă sănătate, liniște și pace sufletească și Dumnezeu sa aibă grija de toți și de toate și să ne ocrotească cu bunătatea și înțelepciune Lui. Doamne ajuta!

Aici se termină acest nou dialog cu doamna SORESCU.

La rândul nostru să spunem doar atât: Să fie binecuvântată de Creatorul universului, cel care a făcut și florile, natura minunată, în care doamna Sorescu și-a găsit mereu o sursă de inspirație.

Un admirator fidel, Bunescu Aristotel! (Ca să rimeze)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s